Hauskat havainnot

Lähes jokainen pyöräharrastaja varmaan tsekkailee telineisiin pysäköityjä ja vastaantulijoiden pyöriä enemmän tai vähemmän tarkoin katsein. Välillä tarkkaavaisuus palkitaan hauskoilla havainnoilla kuten erikoisilla osilla, asetuksilla tai virityksillä ylipäätään. Tähän topicciin voisi postata omia havaintoja.

Aloitan itse muutamalla tänä keväänä nähdyllä jutulla: Kaupan pihaan pysäköidyssä muuten hyväkuntoisen oloisen naisten perushybridin tangossa ei ollut tuppeja lainkaan, mutta niiden tilalle oli kierretty paksut kerrokset maalarinteippiä.

Lähikaupan seinään nojailevassa bilteman lastenmaasturissa oli keula asennettu väärinpäin. Tanko oli siis ihan oikein, mutta etuhaarukka oli takaperin, mahtoi olla äkäinen ohjattava. Jos kännykässä olisi kelvollinen kamera niin nämä olisi varmasti tullut ikuistettua.

http://img268.imageshack.us/img268/9752/stemmiviritys.jpg

jarkko - 4:53, 25.6.2010 »
Aika näppärän oloinen.

Tänään kaupan pihassa oli mummis jossa oli bmx-tyyliset tapit takana. Ne oli ruosteista putkea ja jotenkin mutterilla kiinni takadropoutissa olevissa reijissä.

Olen miettinyt, että laitan sellaiset tapit taakse, jos joskus saan ideoimani cruiserin tehtyä. Niiden tappien päällä voi sitten kyyditettävä tyyppi seisoa ja pitää kuskin hartioista kiinni. Helppo hypätä pois kyydistä vaikka kovemmassakin vauhdissa.

^foolhorn?

Tanskassa toukokuussa yks mummo tuli Helsingörissa vastaan hiilikuitusella Colnagolla jossa tanko oli laitettu just tollai

1 Like

meillä oli jossain vaiheessa kalliossa takapihalla neljässä fillarissa kerralla tanko noin. greizii.

Ainaki kahesti oon nähny Helsingissä kans noit “foolhorneja”. Yhessä ei ollu tankonauhoja, oli aika super räd.

Kyllä noita “foolhorneja” näkee täällä helsingissä…

Tänään näin manskun pyörätietä varsin huterasti etenevän hyrpiittitapauksen. No yllätys, sillä oli se suora alukeula osoittamassa väärään suuntaan.

Markettien pyöräosastoilla pyörien kiekkojen muttereissa on usein sellaset muoviset pyöreät jutut, minkä olen ajatellut olevan lähinnä suojana kuljetuksen aikana (onko näin?). Välillä näkyy pysäköityinä ja ajossakin olevissa pyörissä vielä näitä muovipaloja. Hauskin oli kun yhden abc:n pihassa oli parkissa pitkään ihan kuranen ja tuhoutunut pyörä josta puuttui ketjut ja kumit oli puhki. Se oli ylipäätään sen näköinen kun sitä ois retuutettu kilometrikaupalla pitkin ojien pohjia ym. ja siinä oli vielä kaikesta huolimatta talella nämä muovikappaleet.

mpm - 23:05, 14.7.2010 » ^foolhorn?
"Bum bars." Oolivat kuuminta hottia joskus 80-luvulla, kun ala-asteella saatiin ekat dropptiangolla varustetut polkupyörät.

Havainto: jos lipsauttaa rappusen reunalta kuluneen maastokengän kantapään alas seuraavalle portaalle, mutta tekee ninjamaisen pelastautumiskyykkyrentoutusheilautuksen, ei putoa kuin kolme tai neljä porrasta alaspäin häntäluun varassa, eikä näinollen tunnu juuri missään.

Pari päivää sitten näin vanhassa Kombissa bum barin/foolhornin/köyhänhenkilönmatkailuergotangon… Tricks rider ehkä? Nehän barspinnaa ja kaikkee;)

Kaveri teki joskus peruskoulussa teknisen työn tunnilla mummikseensa jalkatapit taka-akseliin. Ja hitsasi runkoon vahvikkeita. Ja maalasi mattamustaksi. Se se vasta oli rääd.

SuicideHub - 6:37, 15.7.2010 » Pari päivää sitten näin vanhassa Kombissa bum barin/foolhornin/köyhänhenkilönergotangon.. Tricks rider ehkä? Nehän barspinnaa ja kaikkee;)
Parikin tuttua ajaa näin. Eräs kilpapyöräilytaustainen ravintoloitsija ajaa näin vanhalla bianchillaan "korostaakseen erikoisuuttaan" ja eräs naistuttava oli raskaana ollessaan tottunut ajamaan näin, koska sai miellyttävämmän asennon Iso-Mahan aikaan.

Tampereella joku viikko sitten (oli kosmisia vaikeuksia saada kuva ulos kännykästä):

Paljon on ollut puhetta viime aikoina jalkakäytävillä ajettavista trendipyöristä.
Näin tässä yhtenä päivänä, kun maantiepyörää talutettiin ajoradalla, vaikka vieressä oli tyhjä jalkakäytävä. Naureskelin issekseni.

No se taluttaja vaan noudatti tieliikennelain 40§:ää.