Halutaan/Annetaan ompelupalveluja

Onko joku vaatekappaleesi rikki ja mietit missä sen korjauttaisit? Kysy josko yhteisössä joku voisi autella ennen kuin käyt etsimään paikallista ylihintaista ompelijaa joka huonolla säkällä tekee homman jotenkin sinne päin.

Onko sinulla ompelukone, taitoa ja kenties jopa aikaa ompelemiseen? Ehkä jopa tykkäät siitä? Auta miestä/naista, toverifoorumilaista ja tarjoa osaamistasi käyttöön. Hankit mahdollisesti hiukan speksausrahaa siinä sivussa!

Yhteykset voi laitella julkisena tai sitten ihan peeämmänä mikäli, ja varsinkin ompelijat, ei halua hirviää yhteydenottoryöppyä.

Itselläni olisi yhdet commuter-farkut vailla paikkausta ja yhteen rotsiin pitäisi saada uusi vetskari. Matskujen hankinta onnistuu omasta takaa mutta konetta ei ole, eikä hermotkaan riitä fiksaamiseen. Löytyiskö halukasta korjaajaa? Paikkakuntana stadi.

Kokeile vaikka tätä ensin, niin ei sit tarvii vittuilla foorumilla.

vetskarin vaihto takkiin oli vuosia sitten luokkaa 50€ + ite hieno messinkivetskari just ja just 10€. siis paikassa mikä ompelee pukuja sun muita.

Mitäkähän se konkeli taas sekoilee? Tämän tarkoituksena oli etsiä ja jakaa osaamista yhteisön sisällä. Ompelimoja on vaikka hurumykke ja itsekin tunnen muutaman vaatturin jolle voisin takkini kiikuttaa ja tiedän satavarma että jälki on moitteetonta.

Ah, asia täysin selvä. Yhteisöllisyys hyvä, takuulla tekevä ammattilainen paha.

Korjaushommissa (varsinkin farkkujen jne) kannattaa myös kokeilla räätälien ja ompelimoiden sijaan paikallista suutaria, vaikka sellaista pitkätukkaista harrikalla ajavaa rokkisuutaria, joka duunaa asematunnelissa tai vastaavassa. Hinnat todella sopivia ja jälki aivan hyvää. Esim. farkkuihin kovasta kankaasta lisävahvikkeet haaroihin.

konkeli kunnon vastarannan kiiski :smiley:
lienee esim. pyyteettömyys aika outo käsite?

itellä full support ko. toiminnalle. luultavasti reppu tullee itellä tarviin räätälöintiä lähitulevaisuudessa!


Kantsii varmaan kysyä jos vaan tku ok.

Vetoketjun korjaaminen saattaa onnistua ihan kotikonstein, joko puristamalla lukkoa pihdeillä tai lukon vaihdolla. Näin korjaat itse vetoketjun | Vapaa-aika | yle.fi eikä vaadi ompelukonetta.

toi vetoketjukikka on sitä tehokkaampi sit mitä aikaisemmassa vaiheessa sen fiksauksen tekee. tarpeeksi kun odottaa niin kaikki on mennyttä ja ei auta kun vaihtaa koko vetoketju.

Toi ns. vetoketjukikka puristamalla on suurin huijaus, ei ole koskaan toiminut.

dpstyles - 22:24, 1.6.2015 » ennen kuin käyt etsimään paikallista ylihintaista ompelijaa joka huonolla säkällä tekee homman jotenkin sinne päin.
Mutta tää, jos tekisin yhtään mitään käsityöosaamista vaativia hommia niin saattaisi ton tyyppinen asenne vituttaa sen verran että jäisi avun pyytäjä jeesaamatta.
konkeli - 0:49, 2.6.2015 » Ah, asia täysin selvä. Yhteisöllisyys hyvä, takuulla tekevä ammattilainen paha.
joo koska shakissakaan ei oo harmaita nappuloita.

Meikän mielestä tämmöstä kommuunioravannahkajuttua vois ihan hyvin tehdä ilman, että tarvii samassa viestissä haukkua kaupallista vaihtoehtoa. Käsityöalojen yrittäjät on suurin osa itsekin sellasia tekijöitä, joita tän ketjun kautta voi löytää - mitä nyt vaan ovat tehneet puuhastaan ammatin ja maksavat verot töistään.

Ja toi vetoketjun korjausniksi kyllä toimii, kokemusta on useiden kymmenien vetskareiden korjaamisesta tolla tavalla. Ei tietenkään aina onnistu.

pieni merenneito - 11:24, 2.6.2015 » joo koska shakissakaan ei oo harmaita nappuloita.
http://archive.inside.iastate.edu/2008/0612/img/chess.jpg

Tosielämään perustuvassa shakissa on hyvin vahvasti kuvioissa ostaja, myyjä, verottaja ja suojelupoliisi.

http://www.mara.fi/ext/cms3/images/819harmaa_talous_banner_300x250_tyopaikka.jpg

pieni merenneito - 11:24, 2.6.2015 »
konkeli - 0:49, 2.6.2015 » Ah, asia täysin selvä. Yhteisöllisyys hyvä, takuulla tekevä ammattilainen paha.
joo koska shakissakaan ei oo harmaita nappuloita.
Ei tietenkään ole, sehän olis aivan hönöä. Lähinnä tässä kannattaa muistaa ne, jotka aloittavat kaikesta huolimatta mustilla nappuloilla ja mollaavat pelikaverin kusipääksi jos huomauttaa tästä.