Halpa teräsrunko ratageolla

Samalla, kun virittelee retkipyörään sitä 60" talvivälitystä, pitää haaveilla ensi kesän poseerauspyörästä. Tavoiteltavin ratkaisuhan olisi se käytetty ratarunko, mutta niitä kun ei kasva puissa ja ovat vielä monesti hassuilla kierteillä ja mitoilla tehtyjä, niin laitetaan uutta, mutta vanhan näköistä.

Pistetään runkosetille vaikka hintakatoksi 400 euroa. Vaatimuksina siis max. 60mm bb-droppi, kulmat vähintään 73 astetta ja yläputki vaakatasossa. Kivaa tietysti olisi, jos sen rungon myös saisi Suomeen.

Ykkösvaihtoehtona varmaan tällä hetkellä Alien
http://alienbikes.com/products/brown_large.jpg, jonka sais mustana nykykurssilla 350 euroon. Tohon taitaa tosin tulla sitten vielä tullit päälle?

Ebay:n puolelta löytyis sitten Soman Pake.
http://www.nickalbertson.com/skdstp/wordpress/wp-content/uploads/2008/11/pake.jpg

Pelkkä runko kuljetuksineen Suomeen olis alta 200. Tohon vois sit hommata vaikka wiggleltä Surlyn tuumaisen keulan. Toi Paken oma unicrown-keula kun ei oikein hotsita.

Lisää vaihtoehtoja?

Viking Cycles mistä on täällä jossain topicissa joskus jotain juttua ollutkin. Spekulaatiota tais olla että olis sama kuin Alieni. Mut mikäli runko tulis Norskista niin jäisi raakaputkisena just 400€:n kieppeille. Sen voi sitten maalata/maalauttaa omien mieltymysten mukaan.

Houkuttelis kyllä itsellekkin, mut tuli just ropellettua toi Rolleri kasaan ni pitää ainakin vielä odotella ens kevääseen ennen lisähankintoja.

Varoituksen sanana sellaista, että Norjan tilaukset voi sitten joutua hakemaan tullivirkailijalta, joka haluaa viedä loputkin rahasi.

(joillekin ehkä itsestään selvää, mutta kantapään kautta on havaittu, että monilta se Norjan ei-EU-jäsenyys tuppaa unohtumaan tilauksia tehdessä…)

tekeekös noilla eightinchin rungoilla mitään?dollarin kurssin ollessa mielekkäällä tasolla rungolla jäisi hitaa kaikkineen n.150e.

Eikö joku juuri maininnut saaneensa Alienin ilman tulleja kun myyjän firma on virallisesti Norjalainen, vai muistako väärin?

Itse edelleen suosittelen tsekkailemaan Ranskan, Brittien ja Saksan Ebay:t, nimenomaan tuossa järjestyksessä ja oikeilla halusanoilla (cadre piste, velo piste, bahnrahmen, bahnrad jne.) - jos käytetty runko kelpaa. Vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä joo mutta 400 eurolla saa jo vaikka mitä, sitten kun oikea koko sattuu kohdalle.

Itse preferoin vanhoja runkoja ensisijaisesti sen takia että yksinkertaisesti vaan diggaan niistä enemmän mutta myös koska ne ovat myös halvempia tai parempia/hienompia (IMHO käsin juotetut muhvit voittaa aina robotin TIG-hitsauksen, Columbus/Reynolds/tms. voittaa aina no-name 4130 CroMon) kuin uustuotanto. Tai mahdollisesti jopa molempia edellisistä samaan aikaan, etenkin kun mukaan tulee yleensä vielä esimerkiksi valmiiksi asennettu ohjainlaakeri jne.

Leader 722TS ja siihen saman firman hiilarihaarukka?

http://www.leaderbikestore.com/pd-722ts-2010-track-frame.cfm

dpstyles - 12:16, 5.11.2009 » tekeekös noilla eightinchin rungoilla mitään?dollarin kurssin ollessa mielekkäällä tasolla rungolla jäisi hitaa kaikkineen n.150e.
Joo, jossain arvostelussahan noita kehuttiin ja pari on kai Suomeenkin jo tullut. Ei kait noissa sinänsä mitään vikaa ole, mutta slouppaava vaakaputki ja noiden keulan malli ei oo musta kivoja.

Jussip tiputtikin mulle just tyyliin sopivat Mavicin tuubivanteet, eli ensimmäinen askel pyörän kasaamiseksi on jo otettu.

Onhan tässä koko talvi aikaa kytätä ebaytä, mut olis myös kiva olla plan B, jos ei sopivaa runkoa muuten löydy.

Periaatteessa näistä ei kai olisi fiksua huudella, mutta mailailin Alienin tyypin kanssa kesällä noista rungoista, niin hän lupaili merkitsevänsä tulliselvitykseen kamoille todellista pienemmän arvon. En tiedä kuinka siinä olisi sitten käynyt, koska tyyppi jätti syystä tai toisesta vastaamatta viesteihin kun kyselin yksityiskohtaisemmin rungon mitoituksesta, ja ostin jo kohta foorumin kautta Pistan paljon parempaan hintaan.

Tässä vielä osoite yhden ranskalaisen blogiin: http://www.fantome-fixed.blogspot.com/
Tyyppi myy käytettyjä ratarunkoja ihan hyvään hintaan. Päivittää tosin aika nihkeästi sivuaan, eikä vastannut enää kun kyselin tarkemmin eräästä rungosta, jonka takahaarukka näytti kuvan perusteella hieman vääntyneeltä.

happo-orgiat - 11:06, 10.11.2009 » Periaatteessa näistä ei kai olisi fiksua huudella, mutta mailailin Alienin tyypin kanssa kesällä noista rungoista, niin hän lupaili merkitsevänsä tulliselvitykseen kamoille todellista pienemmän arvon. En tiedä kuinka siinä olisi sitten käynyt, koska tyyppi jätti syystä tai toisesta vastaamatta viesteihin kun kyselin yksityiskohtaisemmin rungon mitoituksesta, ja ostin jo kohta foorumin kautta Pistan paljon parempaan hintaan.
Siinä tuppaa joskus käymään niin että tullista tulee saapumis-ilmotus,ja sun tarttee viedä sinne mukanas paypal tms kuitti-tuloste,josta näkyy tavaran maksettu hinta ja ehkä niin että se on eritelty,eli näkyy itse tuotteen ja rahdin hinta.Siinä ei paljoa auta sitten selitellä että miks paketissa on eri hinta kuin mitä myyjälle on maksettu.Been there ja kävi lompakon päälle.Jos ei löydy pätevää selitystä,tai jos tuote on uusi vaikka paketissa sanotaan käytetyksi niin taaskaan ei iisisti mennä vaan ne kaivaa aika käsittämättömän kokoiset kansiot joista löytyy ohjehintoja vaikka mille ja laskevat sitten arvon paketille niiden mukaan jos tahtovat.

^hoolie on aivan oikeassa

Eli pitää siis olla mukana kauppalasku, jossa hinta on sama kuin paketissakin lukee. Muuten joutuu maksamaan sen summan mukaan mikä kauppalaskussa on, luki paketissa mitä vaan. On tietysti keinoja maksaa vähemmän tullia ja veroja, mutta ei niistä sen enempää sillä ne ovat laittomia.

Itse tilasin Alienin reilu kuukausi sitten ja todella hyvin valmistetulta se vaikuttaa. Omani ei siis mennyt suoraan tullin ohi. Ajamaan en ole vielä päässyt, koska osia puuttuu vielä. Taitaa valmistua joulukuun alkupuolella, ei mihinkään ideaaliseen ajankohtaan. Tässä vielä muutama kuva:

http://img42.imageshack.us/img42/3943/10315404.jpg

^ Ainakin on dropouteissa tilaa.

Onpa kaunis kapistus… ja ahh tuota ankaruutta, kun ei ole niitä jarrunreikiä. Ei voi langeta eikä löperehtiä.

===

Sen aiemmin mainitun Vikingin saa myös kokonaan kromattuna, ja sen jälkeen sen voi maalata tai maalauttaa valkoiseksi niin, että muhvien kohdat ja haarukan päät jäävät pitemmältä matkalta kuitenkin kirkkaiksi.

http://vikingcycles.com/store.php

Tuossa kuitenkin kuva valkoisena.

http://vikingcycles.com/products_img/framesetfull_white.png

Minusta kuitenkin yksi satanen lisää siitä, että alla olisi kokonaan kromipinta, ei olisi kovin suuri uhraus. Ottaisin sen kokonaan kromattuna hetkeäkään epäröimättä. (Jep, minulla on harakan sielu. Kiiltävä on parempi.) Kromaus kuitenkin suojaa runkoa ihan eri tavalla, kuin pelkkä maalaus.

Tuure

-.-

Rungon luvataan vielä olevan merkkitavaraa, Reynolds putkea, sekin vielä, mutta sillä ei taida enää nykyään olla oikeasti kovin suurta laadullista merkitystä. Hyvää terästä kun osaavat tehdä muutkin kuin Reynolds. Onpahan kuitenkin klassinen valmistaja klassiselle rungolle.

Tuo täyskromatun version hinta 700 dollaria on 467 euroa, tuohon rahti päälle ja koko yhteenlasketusta CIP hinnasta lasketaan sitten muut maksut. Koska Norja on ETA maa eli kuuluu Euroopan talousalueeseen samoin kuin tietenkin liki kaikki Euroopan maat, (pois lukien änkyrä Sveitsi, joka ei kuulu edes ETA:aan) , niin käsittäisin, että päälle tulee vain jokin mahdollinen pieni veroluontoinen maksu (4% ?) ja tähän sitten lasketaan vielä arvonlisäverot päälle. Maksut tietysti lasketaan niin, että maksettavaa tulee mahdollisimman paljon. Selväpä tuo.

Edelleen kaikkien noiden maksamisien jälkeenkin runko on minusta kohtuullisen edullinen, ollen siis kuitenkin täysin kromattu Reynolds cromo, ja jos hintaa vertaa vaikka tuohon toisaalla olleeseen Elliksen hintaan, joka on rungolta ja haarukalta noin 6500 dollaria, niin ei tuota Vikingiä voi tosiaankaan kalliina pitää. (No joo, esimerkki oli vähän kärjistetysti valittu.)

Tuohon Vikingiin ei saa oikein kätevästi jarruja, eikä siihen mahdu kuin 25 milliset renkaat. Näin olen ymmärtänyt. Tämä rengas juttu on nyt ikävä, ja on pysäyttänyt ainakin minulta minkäänlaisen jatkoliikkeen asian tiimoilta.

Pitäisi joskus ja jossakin päästä edes kokeilemaan tuollaista isoa ratarunkoa, miltä se oikeasti tuntuu. Minulla on tallissa vanha aito Kawamura Nishikin runko, 63 senttinen c-c korkeudeltaan, lyhyehkö vaakaputki ja kromatut haarukanpäät. Pitänee ilmeisesti aloittaa tuon rakentaminen, ja ihmetellä ensin sen kanssa, että tykkääkö sitä aikuisten oikeasti levottomasta ja kiikkerästä pyörästä vaiko ei.

Tuure

-.-

Kysyn edelleen hentoisella äänellä, ettei ylläpito sitä huomaa ja kuule, että onko jollain tietoa siitä erillisestä korvakkeesta, joka tulee ratapyörän haarukan etupuolelta kiinni runkoon, kiertyy haarukan pään alle ja johon halutessaan saa vaihteensiirtäjän kiinni ? Taas näitä esineitä, joista ei tiedä sen nimeä, ja siksi niitä on hankala löytää. (vrt. Campagnolo Portacatena)

Mitä tuo valkoinen Alien siis on kustantanut eurolleen ? Runko + haarukka + ohjainlaakeri ? Oliko siinä tuo valkoinen maali päällä ?

Tuure

-.-

Tuure, tämän tyylinen?
http://www.loosescrews.com/Product_Images/LS-1701PD.jpg
Tästä kaupasta.

Tuo on vaihderunkoon, mutta ehkä sen saisi virittämällä toiminaan haluamallasi tavalla. Joissain halvoissa vaihtajissa on myös akseliin tuleva kiinnitys, sellainenkin voisi toimia.

Ja sitten löysin tämän:
http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Full/249.jpg
Ketjureaktiosta saa.

Voisi olla käyttökelpoisempi kuin tuo aiemmin mainittu.

Ei tuo, vaan se malli, mikä tulee kokonaan siihen haarukan pään etupuolelle ensin kiinni. Näin se ei häiritsisi mitenkään sitä haarukan käyttöä. Kyllähän sen tietenkin itsekin tekee, mutta olen nähnyt kuvan tuollaisesta kaupallisesta valmisteesta.

Se näyttää siis vähän semmoiselta vakiopyörän jarruraudalta, ja tulee vähän samoin myös kiinni. Toki tietenkin jäsymmin. Roikkuuhan siinä kiinni siirtäjä.

Tuure

-.-

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
…X…X
XXXXXXXXXXXX…X
…X
…X
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
X …X
XXXX

Vaihteensiirtäjän ripustin tulee haarukan pään edestä takakolmion alaputkeen kiinni puristusliitoksella. Olen nähnyt semmoisen paksusta alumiinista koneistetun ja sangen siistin näköisen kapineen. Niin ovat muutkin, koskapa tuota kysellään ja sitä varsinaista esinettä ei sitten tunnu enää löytyvän mistään. Tuo ei pilaisi sitä renkaan irrotusta haarukanpäästä. Onhan se vähän massiivisen näköinen, kyllä, mutta juuri tuo kaupallinen toteutus oli ihan asiallinen ulkonäöltään. Siitä oli yritetty tehdä kevyen näköinen.

Tuon voi tehdä parilla Bilteman ruostumattomalla putkenkannattimella, jotka tulevat runkoon kiinni peräkkäin ja sahata jostain 8-10 millisestä alumiinilevystä lätkä, joka kiertää haarukan pään alle. Levennykseen sitten 10x1 hienokierre reikä. Mitoituksen voi piirtää ja kopioida jostain sopivasta rungosta, jossa korvake on kiinteä osa haarukkaa ja korvakkeen reikä on siis edes suunnilleen oikeassa kohdassa.

Tuure

-.-