Häkkipoljinten kokoerot ja sopivuudet

Moro, noviisina painelin Larun pyörähuoltoon ja mielessä siinsi uudet metalliset häkkipolkimet remmeillä, koska noi ekan fiksini (Fuji track classic 49cm) mukana tulleet muoviset “häkit” naruineen rupesivat tympimään ja veltostumaan. Polkasin huoltoon trackillani ja esitin asiani. Saamani piti, ja lähdin kotia kohden metallihäkkien kera. Tuossa sitten asentelin niitä suu vaahdossa kellarissa ja hyviltä vaikuttivat… kunnes siinä konkoillessani ja trackstandia hioessani kellarin käytävällä huomasin, että tietyssä kohdassa ja kulmassa metallihäkin kärki ottaa hiukan kiinni eturenkaaseen. Itsekin ymmärrän, että tämä ei liene soveliasta.

Eipä tullut moinen itselleni edes mieleen siellä liikkeessä, kun 40 koon kenkä istui häkkiin mukavasti. Mistäköhän saisin häkit, joilla kyseistä ilmiötä ei tapahdu, voisitteko suositella jotain poljin/häkki yhdistelmää.

Kiitoksia etukäteen.

oot ehken ostanu kokoa tai paria isomat ku entiset. Häkeissä koot merkataan S,M,L,XL pienimmästä suurempaan. Valmistajien välillä snadeja eroja, et mikä häkki minkäki kokoseen kenkään. nelikymppiseen lähtisin sovitteleman ehkä Mää tai Sää

edit. Ois yhet kesän ajellu blb häkit kokoa M joutilaana. Ne ulottuu vajaa 6cm polkimen etureunan etupuolelle. Jos kiinnostaa niin PM hinta jotain 7euroo+posti. Jyväskyässä häkit

Noin pienessä rungossa “toe overlap” elikkä varpaiden eturenkaaseen koskeminen on täysin normaalia. Ja aivan soveliasta. Hyvin yleinen ominaisuus myös isommissa rungossa, kuten omassani ja monen muun veijarin n.54-56 pitkissä rungoissa. Oikeastaan hassua, että et ole aijemmin moiseen ilmiöön törmännytkään, vaikka noin pienellä rungolla painat hiileen.

Jos häkit tuntuu mukavilta, poljintuntuva hyvältä, silloin kannattaa vain totutella tähän eturenkaan ja varpaiden rakkaudelliseen kosketukseen. Se on vain osana phixyhahmon arkea.

Tosi pieniä häkkejä voi tsekkailla vaikkapa yksivaihteen palveluhakemiston nettikaupoista.

Juu, itse olen siis ajanut aikaisemmin (ja edelleen) rehellistä maantiefillaria maantiepolkimilla ja kengillä. Viime syksynä innostuin sitten hankkimaan tuon trackin, joten yksivaihteisten maailma on vielä tuoreehko asia meikäläiselle. Oikeastaan vasta nyt olen ruvennut hiukan lueskelemaan rakentelusta yms. enemmän. Tuon maantie-epelin olenkin aina huollattanut vakiliikkeessä. Eli tätä taustaa vasten tuo toe overlap tulee minulle hiukan puun takaa. Noissa pyörän mukana tulleissa polkimissa (ja muovihäkeissä) ei tätä overlappia ilmennyt.

Hieman kummastelen tässä sitä, että tuolla liikkeessä, josta häkit ostin, ei kokoasiaa tai valikoimaa esitelty mitenkään. Vika on toki itsessäkin, kun en sen vertaa ennen ostosten tekoa asiaan perehtynyt. Kerroin liikkeessä toki olevani täysi noviisi, joten ehkä oletin, että alan liikkeessä tuollaisia melko olennaisa asioita (kuten että on olemassa eri kokoja) mainittaisiin asiakkaalle. Ehkä sitä on maalla tottunut liian hyvään palveluun. :).

Summa summarum, itse en olisi kylmiltään uskonut, että kyseessä on munakorvan mainitsema “kohtuu yleinen” ilmiö. Äkkiseltään luulin, että henki siinä lähtee, jos huonosti osuu yhteen. Mutta taidanpa tästä sitten sopeutua näihin lajinomaisiin hienouksiin ja lähteä ilta-ajelulle.

Tack.

Häkkien kokoja tuli itsekin just tänään fundeerattua.
Ykköspyörässä kun flätit ja holdfastit, niin yhtäkkiä projekti-fillarissa olevat häkit tuntuu liian pitkiltä omille kengille (US 10.5), toe overlap ei kuitenkaan ongelma.
BLB:n L-koon häkit tais olla, ja mks gr-9 polkimet.

Vaikuttaako M-kokoon vaihtaminen muihin häkin mittoihin, kuin pituuteen polkimen etureunasta eteenpäin?

Jaska - 19:26, 17.4.2012 » Äkkiseltään luulin, että henki siinä lähtee, jos huonosti osuu yhteen.
Niissä hengenlähtemisnopeuksissa eturengas kääntyy kaarteessa niin mitättömän vähän, ettei vaara koskaan realisoidu (ja träkständätessä kantsii vissiin mennä niin, että jos oikea jalka on edessä myös stonga on käännettynä oikealle -> rengas kääntyy pois polkimen läheisyydestä).

Itselläni 55cm Classic Track ja tossut kolisee tässäkin (koko 41). Mut juu, ei tule tielle missään kovissa vauhdeissa vaan silloin kun koittaa coolisti lipua jonkun tolpan viereen odottelemaan valojen vaihtumista). Olen tässä vähän miettinyt vaihtamista vähän kurkottelevampaan etuhaarukkaan…