häkit vai lukot

metallihäkkien kanssa mulla on tämän tapaiset welgot
http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-274_l.jpg
(nää on tosin jotkut biltsun omat vastaavat, hintaan 7rahaa)
erittäin hyvin toimii. itse en ostais noit welgon isoja flättipedaaleja koukkujen kaveriks.

toi nyt on vähän makuasia mutta ne isot on kyllä todella ISOT, jonka vuoksi itse ainakin preferoin niitä pieniä Wellgoja joista vaahtosin blogissa.

Koskaan en ole lukkiksilla ajanut, mutta kesällä haaveilin tekeväni jopa vähän lenkkiä nykyisen duunimatkafillaroinnin lisäksi, joten pitäisi kai harkita lukkiksiin investointia.

Valistakaapa vähän tietämätöntä aiheesta. Näissä tuntuu olevan omat systeeminsä joka valmistajalla. Ilmeisesti pitää olla kengät ja polkimet samalta valmistajalta, että klossit(?) sopivat kenkän pohjiin?

Kyllähän näissä tossuissa silti jo hoitaisi pousailutkin, ainakin paikallisissa kohvikeissa.

Poljin ja klossi tarvii olla samalta valmistajalta, mutta kenkien merkillä ja mallilla ei ole merkitystä kunhan vain ovat lukkopoljin kengät.

Maasto- ja maantiepuolen kengissä on eroa. Maastoklossi ei taida yleensä mennä maantiekenkään ja toisin päin. Maastokenkä ja -poljin ovat parempi valinta, jos yhtään on tarkoitus kävellä ajokengät jalassa.

Kerkesin fiksillä ajella muutaman viikon häkeillä, ja sen jälkeen kun vaihtoi lukkiksiin niin kaikki matkat menee niillä. MTB-kengillä kun liikkuu, niin esim. kaupoissa ja koulussa voi tallustella noilla ihan hyvin, kun klossi on “upotettu” aavistuksen verran sinne pohjaan.

Nyt on welgon minit ja metallihäkit. oikein tuntuvat hyviltä. kiitos auttaneille.

jarkko - 16 hours ago » Maasto- ja maantiepuolen kengissä on eroa. Maastoklossi ei taida yleensä mennä maantiekenkään ja toisin päin.
(Maasto)SPD:lle monesti löytyy paikat myöskin maantiekengistä ja adapteria löytyy yleensä kengän valmistajalta. Crankbrothersilta löytyy yleismallinadapteri, joka mahdollistaa SPD-klossin käytön pelkästään kolmen ruuvin (look/spd-sl) poratuille kengille.

Ja juu maastokenkään ei oikeen mene muu kuin kahden ruuvin klossit (crankbrothers, spd, time jne.)

kml - 10 hours ago » Kerkesin fiksillä ajella muutaman viikon häkeillä, ja sen jälkeen kun vaihtoi lukkiksiin niin kaikki matkat menee niillä. MTB-kengillä kun liikkuu, niin esim. kaupoissa ja koulussa voi tallustella noilla ihan hyvin, kun klossi on "upotettu" aavistuksen verran sinne pohjaan.
Mutta tulee ottaa huomioon, että pyöräilykengissä pohja on yleensä hyvin jäykkä. En sitten tiedä, miten esim. noissa skate tyyppisissä spd-kengissä.
anttipantti - 11 hours ago » Mutta tulee ottaa huomioon, että pyöräilykengissä pohja on yleensä hyvin jäykkä. En sitten tiedä, miten esim. noissa skate tyyppisissä spd-kengissä.
No niissä on kenkämäisempi pohja, joten se helpottaa vähän elämää. Se jäykkyys tekee sen, että ei niillä koko päivää mielellään kävele, mutta niillä pystyy asiallisesti käymään kaupassa jne. Paljon asiallisemmin kuin maantiekengissä.

Komppaan.

Ainakin nike bmx dunkeissa on pyöräilykengän sisus + lesti ja tennarin kuoret. Jokseenkin yhtä mukavat/epämukavat kävellä kuin maastopläägät mutta helpottavat elämää lähinnä siten ettei tartte raahata toisia palaverikelpoisia kenkiä mukana kun speduilla ajaa. Ei niillä tosiaan mielellään pitkiä matkoja kävele.

ChainThug - 24 minutes ago » Komppaan. Ainakin [nike bmx dunkeissa](http://www.danscomp.com/727019.php?cat=SHOE) on pyöräilykengän sisus + lesti ja tennarin kuoret. Jokseenkin yhtä mukavat/epämukavat kävellä kuin maastopläägät mutta helpottavat elämää lähinnä siten ettei tartte raahata toisia palaverikelpoisia kenkiä mukana kun speduilla ajaa. Ei niillä tosiaan mielellään pitkiä matkoja kävele.
Myös komppaan. Itsellä on en-nyt-muista-mitkä Niken SPD klossille tehdyt tennarit, jotka on palaverikelpoiset ja näyttää ihan siisteiltä. Niillä myös kävelee päivän kävelyt ihan jees - verrattuna aikaisempiin SPD klossikenkiini klossi on aavistuksen verran syvemmälle upotettu niin se ei pääse kopisemaan maahan. Nyt talvella vaan **tuttaa tappajasepelin rapina ulkona kävellessä.

Itse olen surutta käyttänyt “SPD-yhteensopivia” kamppeita eri valmistajilta - kopiot ja aidot tuntuvat toimivan ihan hyvin keskenään, varmaankin kuitenkin samaa merkkiä käyttämällä (klossi ja poljin siis) fit on parempi.

Wellgon poljin ja shitmanon klossi oli jossain määrin hasardi yhdistelmä. Rankempi hidastellessa kävi varsin usein niin, että jalka irtosi polkimesta. Ei auttanut kireyssäädöt. Eli kyllä mä suosittelisin niitä keskenään yhteensopivia palikoita. Kengillä ei niin väliä jos klossi menee vain pohjaan kiinni.

konkeli - 2 days ago » Wellgon poljin ja shitmanon klossi oli jossain määrin hasardi yhdistelmä. Rankempi hidastellessa kävi varsin usein niin, että jalka irtosi polkimesta. Ei auttanut kireyssäädöt. Eli kyllä mä suosittelisin niitä keskenään yhteensopivia palikoita. Kengillä ei niin väliä jos klossi menee vain pohjaan kiinni.
jätän eriävän mielipiteen. oon ajanu biltemasta hommatuilla wellgo-spd-polkimilla ja shimanon klosseilla (diadoran maastokengissä) ihan iloisesti jo useamman kuukauden. maastopyöräilykengillä kävely ei ole kivaa, mutta ei missään nimessä myöskään mahdotonta.

Kuluneet polkimet ja klossit ei tahdo pysyä yhdessä oli merkki mikä tahansa. Mulla napsui shimano/shimano kombolla lukot irti useampaan kertaan just parhaissa alamäissä vaikka oli säädöt tapissa. Polkimien uusiminen auttoi.

Shimanon klossit toimii ok myös Ritcheyn polkimissa (tätä en ole testannut tosin kovassa ajossa).

Hmpf. Okei, mulla oli tuoreet klossit, mut polkimet oli jonniinverrat ajetut. Mutta mä silti suosittelen yhteensopivia kaluja.

Mulla oli puoliks toimiva ritcheyn polkimet + shimanon klossit. Ne oli vaikea saada kiinni mut lähti kuin itsestään irti.

Keskimäärin siis just hyvät!

Mulla on aina välillä käytössä Bilteman Wellgot ja Shimanon SPD-klossit. Ne toimii katukäytössä ihan jees, kun irtoamisen kanssa ei oo niin tarkkaa (jalan irrotus toimii hyvin 99 kertaa sadasta). Maastossa oon mennyt tolla yhdistelmällä monta kertaa nurin, kun jalka ei ihan joka kerta irtoakaan niin kuin pitäis. Muuten kyseiset Wellgot on ihan yllättävän hyvä polkimet.

Vaihdoinpas ainoan NJS-osan pois pyörästäni ja laitoin tällaisen poljin setupin:


Nuo taitaa olla Pistan mukana tulleet muovikoukut, joten jonkinlainen back to roots on kyseessä vaikkakin Pistassa olevilla koukuilla ajettais Keiriniä luvan kanssa. Nuo siis menee Traitoriin.

Oletko sä näyttänyt dremeliä polkimille? Näyttäis tapit varsin lyhkäisiltä.