Haarukan ruodon pidennys kiilapulttishimmillä

Ahead- ohjainlaakerillisen rungon haarukan ruodon pidennyksessä kiilapulttishimmillä ei periaatteessa pitäs olla mitn väärää?
En kuitenkaan saa omasta viritelmästäni klappia pois millään. Mikähän tohon mahtais auttaa?

Saa myös laittaa vinkkejä uudesta ohjainlaakerista incase omani on mennyt rikki kun otin sen irti edellisestä pyörästä tms…

cheers

S

Shimmi on täytepala. Oisko tuo nyt sitten vaikka adapteri.
Kunhan ruotoputki tulee kuitenkin kokonaisuudessaan rungon läpi, tuon luulisi toimivan siedettävästi. Jos ruotoputki on niin lyhyt että jatkokohta jää rungon sisälle tai juuri laakerin kohdalle, alkaisin katsella uutta haarukkaa. Mahtaako se adapteri jäädä heilumaan haarukassa, vai onko klappi juuri laakerissa?

Miten olet kiristänyt ohjainlaakerin?

Jos ruotoputkea jatkaa tuollaisella kiilapulttisäädöllä niin onko normaali ahead-laakerin kiristys mahdollinen?

basti - 19:08, 6.6.2009 » Ahead- ohjainlaakerillisen rungon haarukan ruodon pidennyksessä kiilapulttishimmillä ei periaatteessa pitäs olla mitn väärää? En kuitenkaan saa omasta viritelmästäni klappia pois millään. Mikähän tohon mahtais auttaa?
Jos klappi johtuu siitä, että sen jatkopalan ulkohalkaisija on liian paljon ruotoputken sisähalkaisijaa pienempi, niin sitä voisi yrittää shimmittää "normaalisti" vaikka kaljatölkinviipaleella.

Mites tuommoinen asennetaan? Kiristääkö se ahead-laakeria preloadaava ruuvi myös kiilan, vai onko tuossa laitteessa erillinen ruuvi kiilan kiristykseen?

Ongelmana oli, luulisin, se, että adapterilla on vaikea saada koko läjä kiristymään, koska kiilapultti ei vedä pakkaa tarpeeksi väkivaltaisesti alaspäin.

Ongelma korjaantui sillä, että puolessa välissä kiristystä napautin vasaralla kiilamutterin pulttiin.