Haarukan ruodon kierteet basana,mikä neuvoksi?

Olin asentamassa Pinarello Banestooni uutta ohjainlaakeria kun huomasin ettei se mene kierteille. Alkuun menee mutta noin puolen sentin päässä on yhden kierteen vaje joka aiheuttaa sen ettei kuppia saa kierrettyä perille asti. Saako sitä kierrettä kuntoon tai niin että kuppi pääsee perille asti. Kallista on vaihtaa koko haarukka enkä sitä mielelläni tee! Uuden ruotoputken hitsaus tai kierteiden oikominen tulisi vaan kyseeseen. Tarvitsen tietoa tai apua kuinka tässä tilanteessa toimin. Pina on lenkkipyöräni joten olisi kiva saada se kevääksi tien päälle. Kiitoksia vaivannäöstä. -Aki

Vie haarukka liikkeeseen kierteiden rotsaukseen. Pelastuu tai ei.

Ahead laakeri

Chris King Gripnut tarttuu vaikka kierteet ois ihan sileänä.

Laita kuva huonosta kohdasta tänne? Jos alue ei ole kovin iso se saattaa saada riittävästi korjattua ilman kierretyökalujakin pienellä viilalla (jos/kun päämääränä on saada laakeri asennettua).

Ihiis - 20:27, 25.1.2016 » Ahead laakeri
ruoto on sen verta lyhkänen ettei natsaa
Lakimies84 - 22:16, 25.1.2016 »
Ihiis - 20:27, 25.1.2016 » Ahead laakeri
ruoto on sen verta lyhkänen ettei natsaa
Tässä oli taustalla varmaan myös quill-ahead -adapteri.

Ongelmallisempaa on tällasen paketin kiristäminen, sillä topcäpin pultti pitää myös koko adapterin ruodossa paikallaan.

Pyöräpajalla (Kalsatama) on nykyään myös ruodon kierteytystyökalu. Ei edes käytetty varmaan kertaakaan vielä…

Okw - 22:45, 25.1.2016 »
Lakimies84 - 22:16, 25.1.2016 »
Ihiis - 20:27, 25.1.2016 » Ahead laakeri
tässä ainakin oppii kun pääsee miettimään vaihtoehtoja. Tuota adapteria pitää testata jos noita kierteitä en saa kondikseen. ruoto on sen verta lyhkänen ettei natsaa
Tässä oli taustalla varmaan myös quill-ahead -adapteri. Ongelmallisempaa on tällasen paketin kiristäminen, sillä topcäpin pultti pitää myös koko adapterin ruodossa paikallaan.
Lakimies84 - 22:16, 25.1.2016 »
Ihiis - 20:27, 25.1.2016 » Ahead laakeri
ruoto on sen verta lyhkänen ettei natsaa
No eipä tietenkään.Ihme aivopäästö.

Varmaan kierteyden elvytys taloudellisin vaihtoehto.
Vähän kans samoja ongelmia itse kokenut ja sillon survonu vaan jakarilla teräskupin väkivalloin läpi.Typerää mutta toimi silläkertaa.

Rolling Resistance - 23:07, 25.1.2016 » Pyöräpajalla (Kalsatama) on nykyään myös ruodon kierteytystyökalu. Ei edes käytetty varmaan kertaakaan vielä...
Kiitoksia paljon hyvät herrat kaikista vinkeistä..täältä tulee oikeasti hyvin vinkkejä ja tietoa ongelmista! Voisitko kertoa vielä miten vaimon saa lopettamaan nalkutuksen pyöräharrastuksestani :-)
Ihiis - 23:08, 25.1.2016 »
Lakimies84 - 22:16, 25.1.2016 »
Ihiis - 20:27, 25.1.2016 » Ahead laakeri
ruoto on sen verta lyhkänen ettei natsaa
No eipä tietenkään.Ihme aivopäästö. Varmaan kierteyden elvytys taloudellisin vaihtoehto. Vähän kans samoja ongelmia itse kokenut ja sillon survonu vaan jakarilla kupin väkivalloin läpi.Typerää mutta toimi silläkertaa.
meinasin sit valta&väkivallalla mut se meni niin kireäksi etten uskaltanut melkein sadan eugenin ohjainlaakeria ruhjoa toimettomaksi :-)

Aina kun ostat jotakin pyöriin liittyvää, osta vaimolle samalla summalla jotakin kivaa tai anna rahana. Harrastuksesta tulee kaksi kertaa kalliimpaa, mutta saa harrastaa ihan niin paljon kuin kukkaro kestää.

Biciolli - 23:15, 25.1.2016 » ^^ Aina kun ostat jotakin pyöriin liittyvää, osta vaimolle samalla summalla jotakin kivaa tai anna rahana. Harrastuksesta tulee kaksi kertaa kalliimpaa, mutta saa harrastaa ihan niin paljon kuin kukkaro kestää.
Tuo pitää kokeilla :-) nyt olen ostanut pyöriä,laitellut niitä ja ns. Voittorahoilla joita olen saanut niin olen ostanut lisää pyöriä...eli seuraavalla kerralla ostan vaimolle jotain kivaa!

Suosittelen asiasta keskustelemista. Argumentoit toimntaasi järkiperustein (säästätte pitkällä tähtäimellä rahaa, säästät myös luontoa, laihdut jne.). Jos et kuitenkaan löydä perusteita, niin vaimo tekee aivan oikein nalkuttaessaan.

Miksi pitäisi tunneasioitaan puolustella järkiperustein? Ihme insinööriratkaisu ja isolla todennäköisyydellä se ei kumppania tyydytä.

14 sivua kertomuksia parisuhe-elämästä pyöräilyharrastuksen vaikutusalueella.

Puolison suhde pyöräilyharrastukseen

Sellainenkin mahdollisuus on, että ruodon kierteen nousu ei ole sama kuin ohjainlaakerin - näin voi käydä eritoten vanhempien (esim ranskalaista alkuperää olevien) keulojen kanssa joihin yrittää silmämääräisesti samankokoista tuumakierteistä laakeria asentaa. Kuullostaa siltä, että sulla on uusi laakeri ja vanha keula?

Edit: mutta sanoithan jo että kierre on vahingoittunut, plääh! :slight_smile:

Kierteytystyökalulla kierre auki, yhden kierteen puuttuminenkaan ei käytännössä varmaan haittaa, koska noissa on useampi kierre noissa laakerin kupeissa, joten menee kyllä tollasen pienen kierteettömän alueen yli. Jos sulla on joku vanha teräksinen laakeri esim campagnolon ratalaakeri tms niin sen yläkuppia väkisin työkalulla kierittämällä aukeaa kyllä huono kierre, koska laakerikupin kierre ja metalli on pääasiassa vahvempaa kamaa kuin perus teräskierre haarukan ruodossa. Olen soveltanut tuota haarukkaan, mutta en kyllä mihinkään todella pahaan. Esimerkiksi rautasahalla haarukan ruodon lyhentäminen hoituu mulla niin että kieritän tollasen yläkoolin sinne katkasun alapuolelle ja sahaamisen jälkeen kierrän ulos niin lytyssä oleva vaurioitunut yläosa aukeaa kätevästi.

josbanse - 10:17, 26.1.2016 » Kierteytystyökalulla kierre auki, yhden kierteen puuttuminenkaan ei käytännössä varmaan haittaa, koska noissa on useampi kierre noissa laakerin kupeissa, joten menee kyllä tollasen pienen kierteettömän alueen yli. Jos sulla on joku vanha teräksinen laakeri esim campagnolon ratalaakeri tms niin sen yläkuppia väkisin työkalulla kierittämällä aukeaa kyllä huono kierre, koska laakerikupin kierre ja metalli on pääasiassa vahvempaa kamaa kuin perus teräskierre haarukan ruodossa. Olen soveltanut tuota haarukkaan, mutta en kyllä mihinkään todella pahaan. Esimerkiksi rautasahalla haarukan ruodon lyhentäminen hoituu mulla niin että kieritän tollasen yläkoolin sinne katkasun alapuolelle ja sahaamisen jälkeen kierrän ulos niin lytyssä oleva vaurioitunut yläosa aukeaa kätevästi.
Tästä unohtui varoitus, että laakerikupilla avaamalla saattaa kierre mennä myös huonompaan kuntoon molemmissa, ja kappalejako.