Haarukan kaulaputken hitsaaminen/vaihtaminen

Jes eli tuli tehtyä pieni kämmi ja ostettua haarukka ennen kuin ehdin tarkemmin miettiä ja tutkia. Kyseessä Surlyn Long Haul Trucker, hieno haarukka ja kaikinpuolin täydellinen tähän projektiin, mutta ei kovin täydellinen kun tarkoituksena oli kierteyttää haarukka ja kaulaputkihan on sen 1 1/8".

Onhan noita kierteellisiä 1 1/8" haarukoita joskus nähty 90-luvulla maastureissa mutta ulkonäöltään sopivan stemmin ja ohjainlaakerin löytäminen tuosta valikoimasta tähän kyseiseen prokkikseen on mahdotonta.

Eli ainoiksi vaihtoehdoiksi jää
a) haarukan myynti ( saattaisi mahdollisesti vielä palautuskin onnistua ). Mutta jos päätän myydä tuon haarukan ei taivas avaudu siltikään ihan helposti. 1" kierteellisiä haarukoita cantitapeilla ei paljon löydy muita kuin unicrown mallisia ja sellainen ei yksinkertaisesti vaan sovi tuohon prokkikseen. Lisäksi pyörään tulee vielä taakkateline ja olisi mukavaa että haarukasta löytyy valmiiksi kiinnitysreijät sellaiselle ( kuten surlyn haarukasta ). Voisin tuhota pyörän alkuperäisen haarukan hitsaamalla siihen cantitapit ja kiinnitysreijät mutta ei oikein sekään kiihota. Tuo alkuperäinen haarukka ei ole kovin jäykän oloinen ja etupäähän tulee todennäköisesti reippaasti painoa laukkujen tms. muodossa.

b) teurastaa tuo nykyinen putki ja hitsailla/juottaa/prässätä tuohon kierteellinen 1" putki. Maalien tuhoutumisilla tai muulla ei ole väliä, mutta kuinka hankala prokkis tuo olisi osaavalle ihmisille ja kuinka kestävään lopputulokseen voidaan päästä?

Tässäpä pähkinää.
Kertauksena vielä, kierteetön ohjainlaakeri, unicrown keula tai cantitapeista luopuminen ei tule kysymykseen. Voitte käskeä painumaan helvettiin jne. mutta se ei muuta asiaa.

kiitos ajastanne.

*edit. unohdan aina laittaa nämä postauksen oikeaan osastoon, noh adminit voi ehkä tehdä sen jos onnistuu.

Cross Checkin haarukkaa olis näköjään ainakin mahdollista saada tuumasena ja kuka tietää mitä ebaylla on tarjota.

Jos olisi käytössä täysimittainen tuuman kierteellinen ruotoputki, niin
iroittaisin haarukan juotoksista tuon 1 1/8 putken. Sorvaisin tuuman
putken päälle sopivan shimmin ja juottaisin koko läjän kasaan.

Mutta jos tuollaista ruotoa ei ole nyt tarjolla, niin adoptoisin jostain
vanhasta kierre haarukasta ruodon. Katkoisin tuosta Surlystä sen 1 1/8
putken aivan juuresta. Sitten sorvais niiden kummankin osan sisään menevän
holkin. Tuon holkin voisi hitsata siihen tuuman ruotoon (kuvassa lisähitsireikä
putken kyljessä) ja juottaa haarukkaan sinne sen 1 1/8 putken nysän sisään.
Tuohon holkkiin voisi lisäksi jättää paksunnoksen laakerin alakoolia varten.

Tukevan siitä saa varmasti. Aikaa tohon menis varmaan muutamia tunteja.

Hmm… oonpas ollut sokea kun en tuota cross checkin keulaa huomannut. Ebayssäkin ollut myynnissä juuri tuossa joulua ennen, kyseinen yksilö saattaisi jopa vielä olla tallella.

Mutta jos pysyisi tuossa long haulerin keulassa kun siinä on enemmän kiinnityshärpäkkeitä ja en tiedä löytyykö tältä istumalta ostajaa. Pystynkö mä Olli palkkaamaan sut tuohon, onko sulla laitteet tohon tällä hetkellä tai pääsetkö kouluun tekemään? Basti ja Ville polttaa pelihousunsa jos mä kiusaan niitä tällä ja itsellä ei ole tällä hetkellä oikeuksia koulun sorvin ääreen.

Fillarin torilla on myynnissä Cross Checkin keula.
http://www.fillari-lehti.fi/perus/ilmoitukset.asp

Löytyisikö keneltäkään pääkaupunkiseudulta osaamista/tarvittavia laitteita tällaisen projektin tekemiseen?

Eli rossinin kromattu keula kaipaisi ruotoputken pidennystä. Korvausta vastaan tietty. Alla havainnollistava kuva, kuinka tuo homma onnistuis varmaan parhaiten.
http://imageshack.us/a/img837/823/3cix.jpg

Vaikken kovin paljoa metallitöistä ymmärräkään, niin kysynpä silti et mitä etua tuo sorvattu holkki tuossa tois verrattuna suoraan putkenpätkään?

(Edit: jaa, vois olla hitsatessa jotenkin helpompi, kai. Aattelin kuvaa kattoessani juottamista enkä osannu lukea.)