Gromada Sun Yellow

Lähettäjä: info@gromada.waw.pl
Aihe: Vastaus: Framesets for sale?
Päiväys: 10. kesäkuuta 2011 17.57.18 UTC+3.00

Hi
Your frame is ready:)

best
Pawel Gromada

http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Gromada/Gromada_0268.jpg

fap fap fap

Hieno!

Hauska sattuma, sain tänään samansuuntaisen viestin, joskin eri paikasta. Värikään ei ole ihan sama.

Speksaus alkoi jo vauhdilla, vaikka tili on melko heikossa hapessa.

Kampisetiksi kelasin FSA Gimondia. Kysymysmerkki on tuo ilmoitettu ketjulinja 45 mm ja suositeltu keskiö 110,5 mm akselilla. Tarkoittaako tämä, että 104,5 millin symmetrisellä keskiöakselilla tuo ketjulinja putoaisi nätisti 42 milliin? Ongelmahan on, ettei tuon mittaiset akselit ole kovin yleisiä.

FSA Gimondi -kampisetin omistajia tuntuu foorumilta löytyvän. Mitä keskiötä olette käyttäneet ja millä tuloksella?

Helvetti, nätti peli. Mitä tollaiselle tuli hintaa?

Alennuksessa oli, 280 euroa sis. postit. En ole maksanut vielä (hymiö).

http://www.gromada.waw.pl/
ja
https://www.yksivaihde.net/old/6909

Whaddap.

Pärtsit on haalittu satulatolpan kiristyspulttia lukuunottamatta (tuo pieni, mutta ehdottoman kriittinen osa). Ohjainlaakerikin asentui ammattilaisen toimesta, kiitti Hessu.

Tuossa eilen aloin sadepäivän kunniaksi heittämään osia kiinni runkoon, mutta törmäsin yhteen jos toiseenkin ongelmaan. Keskiön vetopuolen kierteisiin oli päässyt pikku inaus maalia, eikä keskiö tunnu millään kiertyvän kiinni. Tyhjää vain lyö. Olisiko suositella kotirotsauspoppakonsteja? Vajakissa slovakkikeskiössäni on muovikupit, joita en uskalla runnoa kovin rankalla ranteella varsinkaan, kun en omista hienoa BBT-nelosta, joka istuisi piparkakkumalliseen keskiöön. “Kerää koko sarja”, sanoo lähikaupan Park-diileri ja myhäilee partaansa.

“Nooh”, ajattelin, “eiköhän puolen tunnin turhautuminen riitä”. Päätin säästää hermojani ja siirtyä toiseen, vähän jännempään ongelmaan. Stemmi nimittäin ei mahdu alas asti, vaan tökkää ja jumittuu n. 10 sentin jälkeen ruotoputkeen. Tai oikeastaan stemmin kiilapultti jumittuu, ei itse stemmin varsi. Ruotoputkessa ei näy lommoja tai metalliskördää, vaseliinia on pinnoilla ja stemmin koko on yhteensopiva haarukan kanssa. Testasin vielä toisella stemmillä, jolla kävi sama ongelma: iisisti sen kymmenisen senttiä, kunnes jumiutuu (ja suht tiukasti vielä). Whottsdadiliyoo? Viilaako tuolle haarukan sisäpinnalle pitäisi näyttää?

Ehkä tiesitkin tämän, mutta et muistanut:

Nyt tiedän. Mielestäni stemmi ei ulotu niin pohjalle, että se olisi lähellä haarukan liitoskohtaa, vaan suunnilleen puolivälissä. Toisaalta kaikki oireet viittaavat siihen, että tämä olisi ongelma. Perskeles. Pitänee vaihtaa stemmiä.

Toisesta projektista likeni aikaa sen verran, että mittailin stemmin jumituskohtaa. Aikana googlailtua ymmärsin asian niin, että ruotoputki alkaa yleensä kapenemaan vasta haarukan alaosassa (suunnilleen kun jäljellä on 1/4 - 1/3 putkesta). Tämä haarukkani jumituskohta alkaa kuitenkin jo seitsemän sentin kohdalla, eli ruotoputkesta on jäljellä vielä reippaasti yli puolet. Ymmärtäisihän ongelman, jos pyörään yrittäisi asentaa Technomicia tai jotain muuta pitkävartista kannatinta, mutta eihän tuohon sovi juuri mikään tavanomainen maantiestemmi. Kummastuttaa tällainen ratkaisu.

Kannattaa varmaan olla yhteydessä herra Gromadaan ja kysellä meininkiä, jos mietityttää. Menishän tohon kai joku kisa-Nitto…

Jep, viestiä Pawelille kuvan kanssa on aikomus lähettää jahka kerkeän. Vaikka mies on avulias luonteeltaan, niin kielimuuri tekee asioimisesta turhauttavaa. Toivottavasti tilanne saadaan ratkaistuksi. Olettaisin, että hän käyttää samaa haarukkaa myös isommissa rungoissa (~60cm), jolloin ongelmaa ei synny. Oma runkoni on 55cm.

voithan aina toki lyödä tuohon ahead-stemmin jos ei muuta järkiratkaisua löydy. Edellyttäen, ettet ole pilkkonut kaulaputkea ihan nysäksi vielä.

^ Liian myöhäistä tälle.

Gromada-mies diagnosoi ongelman niin, että hänen leimatessaan ruotoputken ulkopinnalle kokonumeron 55, hän käytti putken sisällä 22 millistä kappaletta 22,2 millisen sijaan. Ja kas, juuri tuohon kohtaan stemmi stoppaakin. Paljaalla silmällä en kyllä näe mitään selkeää kuprua tai vastaava putken sisäpinnalla leimakohdassa.
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Gromada/IMG_4888.JPG

Herra ehdotti putken väljentämistä kyseisestä kohdasta käsiporalla, millaista en omista. Eilen viilailin putken sisäpintaa tunnin verran ilman erityisen suurta menestystä. Olisiko ihmisillä vinkkejä paremmista tavoista työstää moinen kuntoon? Gromada lupasi kyllä lähettää uuden haarukan, jos ei natsaa, mutta mielummin hoitaisin tämän kondikseen.

Ota uus haarukka, koska toi on sen jampan moka. Voit sitten fiksailla tuon alkuperäisen varalle tms.

Lähinnä omaa laiskuuttani ja kärsimättömyyttäni tässä ajattelin, kun mielestäni olisi helpompaa hoitaa tämä pienehkö, mutta erittäin turhauttava ongelma kuntoon kuin venata uuden haarukan valmistusta, maalausta ja postitusta, jonka jälkeen ruotoputki pitäisi vielä lyhentää sekä poistaa ohjainlaakerin alakooli vanhasta haarukasta ja asentaa uuteen. Toki nyppii, kun uutena ostettu runko ja haarukka eivät ole virheettömässä kunnossa, jossa niiden pitäisi olla.

voiko nyt paljastaa, että Gromadan rungoissa on ollut muutakin vikaa.

Mies on tosi mukava ja silleen, mutta vähän b-tasosta tavaraa liikkuu.

Jostain kivijalkakaupasta löytyy varmaan tuohon käypäinen kalvain, jolla tuon saa sopivaksi…

Zigura - 16:23, 22.9.2011 » Lähinnä omaa laiskuuttani ja kärsimättömyyttäni tässä ajattelin, kun mielestäni olisi helpompaa hoitaa tämä pienehkö, mutta erittäin turhauttava ongelma kuntoon kuin venata uuden haarukan valmistusta, maalausta ja postitusta, jonka jälkeen ruotoputki pitäisi vielä lyhentää sekä poistaa ohjainlaakerin alakooli vanhasta haarukasta ja asentaa uuteen. Toki nyppii, kun uutena ostettu runko ja haarukka eivät ole virheettömässä kunnossa, jossa niiden pitäisi olla.
Ota nyt kuitenkin se uus haarukka ja työstä myös tuo vanha toimivaksi.