Gravel Grind -reitit kartalle

Tuolla Gravelmapissa sanotaan, notta

En koettanut toimiiko.

RidewithGPS osaa aika hyvin ainakin Espoon seudun ulkoilureitit. Ei kylläkään kaikkia.

^Tänks toimii. Kävin jälki.fi:stä lataamassa tuon yhden mun sinne lataamani kesäkausien vakkari-pk-lenkin ja siirsin sen gpx:n tonne. Olkaa hyvä :wink:

…enkä näköjään myöskään osaa löytää tapaa, miten Garmin Connectista saa reittejä ulos gpx:nä. Siellä olisi valmiina joitain.

stenu - 19:16, 2.5.2017 » ..enkä näköjään myöskään osaa löytää tapaa, miten Garmin Connectista saa reittejä ulos gpx:nä. Siellä olisi valmiina joitain.
Ois kyllä mugavata jos saisi ne ulos sieltä

eiks ridewithgps lue myös garminia -> sieltä sit gpx -> tonne ?

Ajetut reitit saakin näköjään ulos gpx:nä helposti, mutta tehtyjä ei. Millasia reittejä te haluutte? Näitä lähinurkkien Malminkartano-Kepu-Viikki-ym. pyörittelyjä vai kauemmas meneviä? Toi kartta menee ehkä aika nopeesti tukkoon, kun monet lenkit menee osin samoja, osin eri reittejä. Noissa ajetuissa gpx:ssä on tosiaan umpikujia ja muita sotkuja mukana.

jos niitä reittejä tuleekin liikaa niin se on sitten positiivinen ongelma ja ylitetään se silta sitten kun aika on

ja jos reitit meneekin osittain päällekkäin niin kun tietää missä hyvää rävel raindia on tarjolla niin niitä voi sitten kombottaa miten haluaa eli 5/5

Jaa , että pitäis oikein tili tehdä että saa reitin talletettua. Taitaa jäädä tekemättä.

Tää Knutersintie-Länsitie on tietty perusjuttuja, mut ehkä se sopiikin topsun ekaksi reitiksi. Tuosta sit voi vielä kääntyä takaisin Vanhalta Porvoontieltä Mosabackantielle ja siitä Martiksentielle ja Knutersia takaisin, mut sitä pätkää en oo ite ajanu, mut Samuli ainakin oli.

e: ah, näitä ei pitänyt kirjata tänne vaan tuonne palveluun…

Kaivelin garmin connectin arkistoa, niin mulla on siellä tallessa lenkkejä vuodesta 2012 eteenpäin keskimäärin pari lenkkiä viikossa. Talvikausia lukuunottamatta suurin osa erilaisia hiekkatielenkkejä. Mites pisteestä a pisteeseen b -tyyppiset?

noniin ja pää on auki kiitos stenun!

tästä tulee vielä kaunista

stenu - 21:34, 2.5.2017 » Kaivelin garmin connectin arkistoa, niin mulla on siellä tallessa lenkkejä vuodesta 2012 eteenpäin keskimäärin pari lenkkiä viikossa. Talvikausia lukuunottamatta suurin osa erilaisia hiekkatielenkkejä. Mites pisteestä a pisteeseen b -tyyppiset?
Näkisin et kaiken tyyliset reitit kiinnostaa koska ne samalla laittaa hyvät tiet kartalle

Kävin katsomassa, miten muualla maailmalla reitit on merkitty ja periaate näyttäisikin olevan se, että ainoastaan sellaiset pätkät, jotka todella on soraa tms merkitään karttaan. Eli ajettuja lenkuroita, joissa on asfalttisiirtymäpätkiä mukana ei taida viitsiä siirtää gpx:nä suoraan gravelmappiin. Tossa sinne jo laittamassani Espoon lenkissäkin on esim. Gumbölen kohdalla parin kilsan asfalttiosuus.

Tjaah, lisäilin juuri itsekin reitin jossa on 4,5km asfalttiosuus 58,6km kokonaismatkasta. Säännöissä mainitaan tietty, että:

Oisin voinut lukea nekin ensin. :slight_smile:

stenu - 20:45, 2.5.2017 » Ajetut reitit saakin näköjään ulos gpx:nä helposti, mutta tehtyjä ei. Millasia reittejä te haluutte? Näitä lähinurkkien Malminkartano-Kepu-Viikki-ym. pyörittelyjä vai kauemmas meneviä? Toi kartta menee ehkä aika nopeesti tukkoon, kun monet lenkit menee osin samoja, osin eri reittejä. Noissa ajetuissa gpx:ssä on tosiaan umpikujia ja muita sotkuja mukana.
Se o helppo lataa lenkit garminista pilveen ja paskat välittää mistään mitään. Lopputulos on paskaa, kuten karttaan ladatusta yhdestä lenkistä jo voi käydä katsomassa. Osallistuttiin someen. Oltiin hyödyllisiä. Yläfemmat kaikille.

Fiksuinta olis vetää vain ne pätkät, joissa todella on hiekkaa tien pinnassa, niin niistä voi kukin sitten yhdistellä itelleen sopivan lenkin. Silloin edes reittien suuri määrä ei tee järjestelmästä käyttökelvotonta, koska suuri keltaisten viivojen määrä vain kertoo, että tuolla on hiekkaa, tuonne kannattaa mennä. Mutta voi jehna, kun siitä on vaivaa.

Jeps! Hyvä idea. Pätkiä riittää, mutta kokonaista soratielenkkiä ei kovin helpolla saa kasaan, ilman pikkutiesokkeloita.

Lisätylle reitille tuo näyttää jostain syystä pituudeksi 0.00km. :confused:

Paikkatietoikkunassahan olis kans valmiiksi kartalla, että missä on soratietä ja ulkoilureittiä, kun klikkailee sieltä karttatasoiksi tien päällysteen ja Lipas liikuntareitit, löytyy reitti 2000 yms. Mutta eihän tuosta toki mitenkään näppärä ole lenkkiä suunnitella, vähä kankee ja sekava, sisältää latuja, selite reittiä klikkaamalla. Eikä tuolta löydy esim. tota Tonin mainitsemaa Mosabackantietä, joka on tosiaan aivan kiva pätkä, paikoitellen aika karu pinnaltaan.

Mites tää jälki.fi mistä löytyy jo valmiiksi reittejä?

asi - 8:48, 3.5.2017 »

Jeps! Hyvä idea. Pätkiä riittää, mutta kokonaista soratielenkkiä ei kovin helpolla saa kasaan, ilman pikkutiesokkeloita.
Lisätylle reitille tuo näyttää jostain syystä pituudeksi 0.00km. :confused:

Joo mä huomasin saman: gravelmap ei osannut laskea reitille pituutta ladatusta gpx:stä. Toi Espoon kierros on 74 km.

Sorateitä kulkee suunnilleen joka paikassa. Olikohan se niin, että pelkästään Hesassa ulkoiluväyliä on 250 km. Mun mielestä se, mihin menee eniten aikaa, on oppia ajamaan niitä niin, että saa yhdistettyä pätkät järkeviksi ja mielenkiintoisiksi lenkeiksi siten, että ei tavitse koko aika pysähdellä navigoimaan. Siinä mielessä esimerkiksi jälki.fi-tyyppinen palvelu, jonne ladataan (ja josta voi ladata) kokonaisia lenkkejä, saattaa olla helpompi ainakin sellaiselle, joka ei ole kolunnut reittejä kovin paljoa.

asb - 8:41, 3.5.2017 » Lopputulos on paskaa, kuten karttaan ladatusta yhdestä lenkistä jo voi käydä katsomassa. Osallistuttiin someen. Oltiin hyödyllisiä. Yläfemmat kaikille.
Missä mielessä paskaa? Kiinnostaa, kun itse latasin.

Porukka käyttää karttaa löytääkseen hiekkateitä. Asfalttipätkien sisällyttäminen reitteihin heikentää aitojen hiekkatiereittien luotettavuutta, koska nyt ei voi olla varma mistään reitistä, vaan kaikki tiet pitää erikseen zoomata läpi.