gazelle project


Ostin tällaisen Gazelle harjoitusmaantiepolkupyörän rungon ebaysta, koko 61 c-t, 58 c-c. Runko oletettavasti Reynoldsin 501 tai 531 putkea, sarjanumeron mukaan vuodelta 1985. Runkoon mahtuu noin 28-30 mm 700c kumi lokarin kanssa, lokareiksi jo hankittuina Pelagon 45 milliset kirkkaat loksut jotka joudun ehkä vaihtamaan kapeampaan. Myös 650b potentiaalia löytyy ainakin rungon osalta, haarukassa on melko korkeat clearancet, joten long reach jarrun kapasiteetti ei välttämättä riitä pienemmän säteen kiekolle.

Muiksi osiksi kirkasta: nelikanttikammet, maantiekiekot, teräksinen ~120 mm 0 deg stemmi ja Nitto Noodle tanko, taakse seatstayhin ja kiskoihin adapterien avulla tukeutuva Carradice Bagman ja Nelson longflap. Satulaksi ruskea Brooks Swift, jollaista en ole vielä kokeillut, tai vanha tuttu B17. Ei aero kahvat olis kivat, jarruja pitää kattoa kun runko tulee, löytyy jo tektron 539:t. Jos löytyy sopivan oloista osaa niin ota yhteyttä :).

Pidän väristä.

Minkälaiseen käyttöön? Commuutteihin vai loaded touringiin?

Jos on irl yhtään samannäkönen ku kuvassa niin on kyllä hyvin säilynyt yksilö (jos ei sit oo maalattu jossain vaiheessa uudestaan). Kivannäkönen raami kyllä ja väri miellyttää. Swift näyttää kivalta mutta oma perse ei tykännyt siitä yhtä hyvää kuin b17:sta. Ehkä sulla on parempi tuuri.

Paulin Racereissa 67mm ja tektron R599 extra long 73mm reach. Jos ei konversiot onnistu niin hitsaa cantitapit

Hieno! Ja kunnollinen laakeriki kiinni. Mikäs tolpan koko?

Tästä voi hei Tatu tulla hyvä!

Näyttää hyvältä!

ps. jos tarttee 650b-kehiä niin yhdet kasaamattomat kirkkaat 32h grand bois’t olis tossa jouten

mankkis - 20:11, 30.1.2018 » Tästä voi hei Tatu tulla hyvä!
digaan kans!

Gazelle sweet ja kiva vihreä

tutam - 19:52, 30.1.2018 » Pidän väristä. Minkälaiseen käyttöön? Commuutteihin vai loaded touringiin?
Kaikkeen käyttöön paitsi maastoon ja loaded touringiin. Jarrujen kiinnityksessä on semmoinen hauska juttu että haarukoissa edessä uppomutteri ja takana tavallinen mutteri :D. 650b kehät kiinnostavat heti kun saan rungon mittailtua. Maali on myyjän mukaan alkuperäinen, runko on jonkun chippaillut eikä vanhaa maalia näy ainakaan kuvissa alta. Tolppa on toivottavasti 26,8-27,2 mutta mistä näitä tietää.

650b ja pitkät jarrulänget kuumottelee.

mitä jos pyydät foorumin seppiä juottaa tohon cantitapit kii :smiley:

tmar - 19:45, 30.1.2018 » Ei aero kahvat olis kivat, jarruja pitää kattoa kun runko tulee, löytyy jo tektron 539:t.
Noi ei-aerokahvat ilmeisesti vetää vähän eri määrän vaijeria kuin uudemmat aerokahvat, joille modernit dual pivot-jarrut on suunniteltu. En tiedä onko tää oikee ongelma.

Ainakin dual pivotit istuu lähempänä vannetta, kun niissä on isompi mekaaninen etu, joten saatat haluta taakse single pivot-jarrun, ettei palat hankaa vanteeseen kiivetessä tai runtatessa, kun kyseessä on kumminkin ohuista putkista kasattu ison miehen runko.

Gasellin tehtaalla on näköjään järkevästi jätetty pystyputken pullotelineen paikka määrittelemättä ni kuski voi sitten itse laittaa reiät haluamaansa kohtaan. JA hyvä runkolaukkupotentiaali.

Mulla on simanon oisko 6400 ultegra/600 non-aero brifterit ylimääräisenä. Taitaa olla 8speed. Esim 8eur. Saattaa olla jotain kiekkojakin itse asiassa.

PM jos kiinnost

Hyviä väreitä aiheuttava rungo.

No juuh :D. Painaa 3,2 kiloa ohjainlaakerin kanssa. Tolppa 26,4 eli 501 tai 531 putkea. Maali ei todellakaan alkuperänen, mut ihan siisti, toisin kuin dekaalit. Ohjainlaakerista pitää vaihtaa laakerit ja ruoto leikattu ihan hiton liian lyhyeks ja vinoon.

Mitat 62 ct, 58 cc, 18 ht. 73/73 kulmat, bsa keskiö, mid reach jarruille.


Gazelle projekti on edennyt mukavasti tektron 359 jarruilla, open pro/ultegra kiekoilla, sks chromoplastic 35 lokareilla, brooks swallow satulalla ja kalloyn paskatolpalla joka ei mennyt tosta syvemmälle.

Voimansiirto ja kumit pitäs metskaa vielä. Ohjaamoon tulee 115 mm 0 deg chromix ja 44 cm nitto noodle, campan kahvoilla.

Ei toi oo paska tolppa vaa iha normaali ok tolppa. sulla on siellä satulaputkessa jotain tai väärä koko.

Konsta - 17:50, 1.3.2018 » Ei toi oo paska tolppa vaa iha normaali ok tolppa. sulla on siellä satulaputkessa jotain tai väärä koko.
Koiraukko puhuu asiaa, sanosin että satulaputken koko uudelleentarkasteluun.

Haistan 25.0-satulaputken, jota on yläpäästään väännelty/kairattu/hiottu 0,4 milliä väljemmäksi

e: niin tai 27,0 -> 27,2 hassam
e2: niin tai 26,2 sössön ymmärsitte idean

Mulla on myös musta kalloyn 26,4 tolppa joka menee todella kauniisti ineen, eli en tiedä mihin tässä uskoisi. 26,2 tolppa oli väljä.

Ne numerot on aina vähän niinku nimelliskokoja. Tönäri kertoo karun totuuden.