Gaselli hakusessa

Kuka mahtanee muistaa vanhan, ilmeisesti, teräsrunkoisen käyräsarvisen vaihdepyörän? Pyörä on kyllä alkujaan 3-7 vaihteinen, ei muista enää… Merkkiä ei muista mutta gaselli kyljessä luki ja vihreä oli väriltään. Olisko 80-90-luvulta. Ei muistaaakseni ollut mixte… Onko kellään siis hajua merkistä? Josko niistä olisi yksivaihteisiakin tehty…?

Gazelle?

Muuten hyvä mutta unohdinpas sitten mainita, että oli semmoinen aika alasviistoputkinen, vähän niinkuin naistenpyörä. Eli ei ollut noista ainakaan mikään…

Muuten hyvä mutta unohdinpas sitten mainita, että oli semmoinen aika alasviistoputkinen, vähän niinkuin naistenpyörä. Eli ei ollut noista ainakaan mikään…

Gazelle on yleisimpiä mummispyöriä Hollannissa. Champion Mondial oli kilpapyörä ja sen lisäksi löytyy muutama miljoona jotka näyttävät tältä:

Kiitokset vastauksista. Tässä nyt tovin Googleteltuani ei tuo Gazelle vaikuta kuitenkaan yhtään siltä mitä haen.
Mutta monta vastaavanlaista löysin erimerkkisinä… Jupiter, Terässsiipi Titania, Halkama Kaunotar
Eli kyseessä olisi naisten käyräsavinen “kilpapyörä”. Mixte se ei tosiaan oikein ole voinut olla, kun vahdevipu oli rungossa (melkein haaroissa asti).

Tuossa on muutama kuva, jotka vastaavat aikalailla malliltaan pyörää.
Pyörä 1
Pyörä 2
Pyörä 3

miksei mixtessä voi olla rungossa vaihdevivut ? perus-setuppi. Se, että ne on “haaroissa asti” kuullostaa jokseenkin erikoiselta. Jos meinasit, että vaihdevivut on ollu jotenkin erikoisen alhaalla rungossa niin tiedä häntä, mutta jos tosiaan on ollu kuvien mukainen niin sitten ei oo ollu mixte…right. huh.

Voiko olla? Tämä oli vain minun arvaukseni… Voin siis olla väärässä. Mutta muistikuva on enemmän yksirunkoisen setin puolella. Ja ehkäpä se haaroissa asti nyt oli vähän liioiteltu. Aika alhaalla se vipu oli mutta voihan toki olla mielikuvakin tai jokin omintakeinen säätö kyseessä, koska pyörä oli sukulaiselta käytettynä saatu.

Minä muistan Gaselli-pyörän, naapurintytöllä oli sellainen 80-luvun puolivälin jälkeen. Nimestä ja olemuksesta päätellen se pyörä oli jonkun maahantuojan omabrändäämä ulkomaantuonti? Siinä oli lievää eksotiikkaa Helkama-Tunturi-Nopsa-Terässiipihegemoniaan.

Ei tuo meilläpäin kovin yleinen merkki ollut, mutta kyllä niitä muutamia silloin näkyi. Tämä parhaiten mieleenjäänyt kappale oli mallia naisten suoratankoinen “retkipyörä” normaaleilla oranssikylkisillä 32-millisillä renkailla. Mielstäni ei Mixte-runkoinen, ja värinä vaaleanvihreä metallinhohto. Komponenteista ei muuta muistikuvaa enää kuin 5/6-lehtinen avovaihteisto jonka vaihdevipu oli (silloin) äärimmäisen hienon näköinen: Ohjainkannattimessa musta muovikotelo josta lähtevän peltivivun päässä huomattavan iso musta muovinen kantikas nuppi.

Huudossa elokuussa.

http://kuvat2.huuto.net/0/0d/6d5783a25e08067f611fa0992fc6a-orig.jpg

Paremman puoliskon pihalla makoili viikonloppuna Gaselli-mixte. Harmi kun en kuvaa napannut, mutta muhvirunkoinen taivutetuilla putkilla varustettu mixte. Ihmettelin tätä itsekkin juuri nyt. Ilmeisesti suomipyöriä?