Gamagoolo mielessä (ja ehkä Suginokin)

Lääkäri kielsi extreme-urheilun rikki menneen nivelkierukan takia, joten Paddy Wagoniin piti laittaa lyhyemmät kammet että saan enemmän kallistusvaraa mutkissa. Tästä johtuen Cinelli on vallan ilman kampia. Toisia Michejä en jaksa hankkia joten “oikeat” ratakammet pitää saada, tai pyörä roikkuu seinällä vaikka helteet on vasta tuloillaan. Dura-Acet on melko kalliit, ja Sugino 75:t painaa varmaan kilon jos keskiö otetaan mukaan, joten vaihtoehdoksi jää ison C:n ratakammet.

Eli mistäköhän kannattais tilata? Parker Internationalilla maksais 174 puntaa mikä on kai jotain 200 egee päivän kurssilla, mutta jos Euro painuu johonkin gehennan pohjamutiin niin onkohan euroalueella jotain suositeltavaa nettikauppaa? EDIT niin ja tuossa em. kaupassa pk:t on kai aika korkeat?

Ota ne D-A:t, et kadu.

Meikäläisen punnitustulokset ovat seuraavat:
-Sugino 75 (170mm, sis. rataspultit, ei kammenpultteja, ei ratasta): 555g
-Campagnolo record Pista (170mm, sis. rataspultit, ei kammenpultteja, ei ratasta): 479g

Suginoissa kannattaa kuitenkin käyttää Campan keskiötä, joten ei sitä painoeroa lopulta paljoa tule.

edit.
Itseasiassa olenhan minä nuo keskiötkin punninnut
-Sugino 75 Superlap: 286g
-Campa Record Pista: 225g
-Campa Centaur: 233g

Olikos se nyt Matin kuuluisia sanaparsia että: Gamagoolo mielessä, mutta hypätään nyt ensin.

260 oli velosportilla gamagoolo pista. siitä sai vielä bout 20 pinnaa pois, tosin ostin myös muuta hilpettä samassa.

Jaahas. Kiitokset kommenteista. Ei helpottanut vielä.

No, Shimanot on edelleenkin liian kalliit varsinkin kun ilkeä katsastusmies vaatii jonkun hiton pallonivelen vaihtamista sitikkaan. Ja vastahan toissa vuonna piti vaihtaa toisen puolen vastaava. Ja viime vuonna joku takarekisterikilven vasen lamppu. Saatanan siat.

Velosport voisi muuten olla vaihtoehto mutta se sijaitsee väärässä kaupungissa. Kotikaupungista voisi samaan hintaan harkitakin.

Mutta, mutta, miten tuo Gamagoolo keskiö/Sugino 75 yhtälö toteutuu, kun Record Pista käyttää 111 millin keskiötä ja Sugino 109-millistä? Japanian kammet olis nimittäin hienomman näköiset.

^ mullon sugino75:t 111mm gamagoolon centaur-keskiössä. Eihän niillä heitä ketjulinja edessä kuin sen 1mm, sugino 75:t ovat myös ISO.

Ei se ole niin tarkkaa. Ei tuosta tule kuin millin leveämpi ketjulinja eteen.
edit: olinpa hidas.

Jahas. Vai niin sopivat. Täytynee harkita vielä Suginoitakin sitten.

…on mulla kokemuksia näistä ketjulinjadeviaatioistakin, nimittäin kerrotaanpa nyt todelliset syyt siihen miksi Michet sai lähteä Cinellistä.

i)Vasemman kammen ulosvetäjän kierteet korkkasivat lopullisesti. Aiemmin olin varomattomuuspäissäni saanut puolet kierteistä hajalle, kun en ollut pyörittänyt ulosvetäjän kierteitä pohjaan asti ennen irroitusyritystä. Loput kierteistä lähti, kun rupesin irrottamaan kampea Bilteman ulosvetäjää apuna käyttäen. Se laite on sitten sellainen että se tappi joka ikään kuin työntää sitä keskiötä tulee sen verran ulos että kierteet ei uletu välttämättä pohjaan asti. Kiva kiva. Modifioin ulkoisen ulosvetäjän viilalla siten että sain sen mahtumaan kammen ja rungon väliin, mutta moista operaatiota ei huvita tehdä amuliinirungon kanssaa kovin montaa kertaa.

ii)Michen keskiö on kyllä oikeasti vähän ongelmallinen. Tai ne kupit ainakin, koska ne pikku alumiinihampaat ei vaan…kestä…kun aletaan kiristämään. Tai kestää ne sen yhden kerran. Toisella kerralla ne alkaa muotoutumaan uudelleen. Tai sit mä en vaan osaa.

Loppusijoitus. Konassa oli sopivasti 103-millinen JIS keskiö, joten tsekkasin mitä Sheldon sanoo moisesta, ja jynttäsin isot jisseiksi (ottakaapa siitä); ja kas, ketjulinjakin asettui mukavasti 43 milliin. Hyvin rullaa eikä rutise.

Sitä tappiahan pitää kiertää niin että se ei tule ulos(?). Tämähän on se toimintaperiaate. Ensin tappi sisään, kierretään kunnolla pohjaan - sitten vasta tappi pohjaan ja kampi varoen pois. Näin on oma Biltsu-vetäjä toiminut jo kauan.

^ noin mutta se Bilteman kalu on kyllä jotenkin kirottu, sen verran monella täällä on ollut sen kanssa erilaisia ongelmia.

  • kuten muutkin, voin myös vahvistaa Centaur 111mm + Sugino75/Campagnolo Pista -yhdistelmän toimivuuden.

Voi se ollakin kirottu, mutta kännissä/ajattelematta kun ruuvailee niin saa kyllä kierteitä korkkaamaan ihan paremmillakin työkaluilla.

nimim. Kokemusta on

Siinä Biltsun ulosvetäjässä on aika väljä se sovite kampeen. Kiertyy kyllä helposti paikalleen mutta vetää kierteet kans helposti ulos. Kylhän se 98% kerroista toimii mutta 2%:lla kerroista vituttaa aika lailla. Esim. Campan ulosvetäjä istuu paljon tiukemmin kammessa, sillä oon saanut irti jopa kammet joista kerran vedin suurimman osan kierteestä Biltsun kalulla ulos.

Sen sijaan Biltsun ulosvetäjän toisessa päässä oleva, onko se nyt 14mm holkkiavain käy kammenpultteihin ihan hyvin, joten ei sitä roskiin kannata heittää, muistaa vaan olla käyttämättä sitä ulosvetäjäosaa.

de Facto on, että ainakin EAI:n takarattaalla (leveä, kun on) 75:t antaa jopa paremman ketjulinjan Campan 111mm keskiöllä kuin omalla 109mm keskiöllään. Testattu on.

Yläfemma Teemu! Mulla on sama setti. :wink: