Fillarin jättäminen parkkiluoliin?

Minne fillari työaikana -pohdiskelusta tulin miettineeksi jos Helsingin (ja miksei muidenkin kaupunkien) keskustan moniin parkkiluoliin voisi jättää fillarin päivällä. Tietääkö jokku jos tämä on mahdollista ja jos, niin missä / mitkä luolat ovat sellaisia.

Nyt tilanne on se että fillari seisoo tienvaressa, milloin missäkin, n 0900 – 1700 välisenä aikana. Talvi tulee ja sen myötä loskat ja välillä taivaalta tulee mitä sattuu. Silloin olisi ihan kiva jos fillari olisi sisällä kuivissa tiloissa, eller hur?

Hyvä kyskä.

Muutaman yön taannoin olen pitänyt Matkiksen hallissa talvella sulamassa ja kun ei ollut kenenkään edessä, ei tullut sanomista.

Virallista käytäntöä en tiedä… kuvittelisin, että virallisesti kaupalliset parkkihalli-yritykset haluavat kaiketi rahaa sellaisesta, mutta en tiedä mitä käy jos sinne vaan vie sen fillarin.

Myöskin, entä jos “ostaa” yhden parkkiruudun ja parkkaa siihen.

Melkein kandee selvittää.

ite sain duunipaikan parkkihalliin avaimen, kun osoitin auraustraktorin penkan sisään kätkemää pyörätelineen paikkaa.

Ainakin jykylässä on jyväskeskuksen parkkihallissa ilmeisesti ihan pyörille osoitettu paikka, ainakin pyöriä näytti eilen olevan melko paljon siellä parkissa. Ja vielä oikein lämmitetyssä parkkihallissa.

Hämärät parkkiluolat kiinosta.

Itse saan onnekkaasti polkupyörän työpaikan parkkihalliin ympärivuoden. Talvella ongelma on erityisesti se että jarrut jäätyy. Nyt ei.

Innostuin ja laitoin meiliä Europarkille sekä Foorumin parkkihallia ylläpitäville. Katsotan mitä, jos jotain, vastaavat.

peltsip - 12:29, 2.11.2012 » Ainakin jykylässä on jyväskeskuksen parkkihallissa ilmeisesti ihan pyörille osoitettu paikka
Kiitsa tiedosta, eipä tuu koskaan noissa luolissa käytyä, vois lähtee tutkiin.

Europark - ei:

"Terve,

Meiltä kysytään asiaa säännöllisesti. Haasteena yhtälössä on:

  1. miten ajaa pyörä halliin/hallista: ajo jyrkkää ajoramppia pitkin on liian vaarallista, sekä pyöräilijälle että autoileville asiakkaille. Pyörän kuljettaminen jalankulkuhisseissä ei myöskään tule kysymykseen, koska hissi likaantuu ja ei ole suunniteltu fillareiden kuljettamiseen
    
  2. kohteitamme ei ole suunniteltu niin, että siellä olisi tilaa pyörille. Ruudussa säilyttäminen on liian kallista ja meille liian riskialtista sekoittaa pyöriä ja autoja.
    

Eli valitettavasti ei em. syistä johtuen onnistu.

t. Christer Hede / 12 tkm pyörällä vuodessa"

Vähän jännä tuo “vaarallisuus” peruste. Kuinkahan riskialtista on muuten sekoittaa moottoripyörät ja autot? Voivat pistää siellä keskenään orgiat pystyyn ja tuloksena on kolmipyöräisiä ajoneuvoja? Mene ja tiedä.

Elielin parkissa olen pari kertaa pitänyt pyörää pidemmänkin hetken ilman ongelmia.

Omalle duunipaikalle tässäkin asiassa pakko nostaa hattua. Uuteen toimitaloon tuli parkkihalli ja halliin myös kiinteät pyörätelineet :slight_smile:

kaelum - 12:38, 2.11.2012 »
peltsip - 12:29, 2.11.2012 » Ainakin jykylässä on jyväskeskuksen parkkihallissa ilmeisesti ihan pyörille osoitettu paikka
Kiitsa tiedosta, eipä tuu koskaan noissa luolissa käytyä, vois lähtee tutkiin.
P-Asemassa Väinönkadun alapäässä on myös pyörille paikkoja n. 15, tosin kesäisin on aika täynnä. Virallisesti klo 21 asti, mutta senkin jälkeen pääsee ulos nostamalla pyörän pienestä jalankulkuovesta joka on ikävästi heti puomin takana. Jyväs-Parkkihan on kaupungin 100% omistama, todennäköisesti siis kaupunki pystyy vaikuttamaan noiden hallien pyöräpaikkoihin.