Fillari-messut / GoExpo 2011

"Lehdistötiedote 22.2.2011

Vuoden Polkupyörä julkistetaan Fillari-messuilla
Ensimmäistä kertaa järjestettävän Vuoden Polkupyörä -kilpailun voittaja julkistetaan Fillari-messuilla Helsingin Messukeskuksessa 11.3.2011.

Vuoden polkupyörän valinnalle päätetään joka vuosi eri teema. Ensimmäisenä vuonna teemana on ympärivuotinen pyöräily. Pyörävalmistajat ja maahantuojat ovat saaneet ilmoittaa kilpailuun omia uutuusmallejaan, jotka on lanseerattu aikaisintaan edellisellä kaudella.

Vuoden polkupyörän valintaprosessista vastaa Suomi Pyöräilee -kampanja ja Pyöräilykuntien verkosto ry. Voittajan valitsee raati, johon kuuluu edustaja mm. Suomi Pyöräilee -työvaliokunnasta, Tekniikan Maailma -lehdestä, Liikenneturvasta, Kuluttajavirastosta ja Fillari-lehdestä.

Teeman mukaisesti voittajan valinnassa painotetaan pyörän sopivuutta ympärivuotiseen käyttöön. Tähän vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. rengastus ja renkaiden vaihdettavuuden helppous, huollon helppous, vaihteiden lukumäärä, ajo-ominaisuudet, valot ja istuimen ominaisuudet. Myös turvallisuus, ulkonäkö ja hinta vaikuttavat raadin päätöksiin.

Kilpailun tavoitteena on pyöräilyn arvostuksen, näkyvyyden, turvallisuuden ja pyöräilykulttuurin edistäminen. Samalla tehdään kansalaisille helpommaksi valita sopiva polkupyörä omaa liikkumista varten ja tarjotaan polkupyörien valmistajille ja maahantuojille uusi tasapuolinen mahdollisuus tuotteiden kehittämiseen ja markkinointiin.

Lisätietoja:
Suomen Messut, tiedottaja Riikka Luomanpää, 09 1509 738, riikka.luomanpaa@finnexpo.fi ja www.goexpo.fi

Fillari-messut Helsingin Messukeskuksessa 11.-13.3.2011.
Samaan aikaan myös Kunto, Golf, Retki, Kalastus ja Metsästys -messut sekä 12.-13.3.2011 uusi tapahtuma, Helsinki Horse Fair. "

sylvi - 11:47, 22.2.2011 » Ensimmäisenä vuonna teemana on ympärivuotinen pyöräily.
Häh? Ajatteks te talvellakin?
Tähän vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. rengastus ja renkaiden vaihdettavuuden helppous, huollon helppous, vaihteiden lukumäärä, ajo-ominaisuudet, valot ja [b]istuimen ominaisuudet[/b].
Oon kyllä vaan perus nettiviisastelija, mutta miten mulla on semmonen kutina, että voittaja on http://pillaville.blog.deejay.it/files/photos/uncategorized/pulla.jpg
asb - 11:53, 22.2.2011 » Häh? Ajatteks te talvellakin?
Entä jos sataa?
sylvi - 11:47, 22.2.2011 » voittajan valinnassa painotetaan pyörän sopivuutta ympärivuotiseen käyttöön. Tähän vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. (...) vaihteiden lukumäärä, (...)
Mikä on tämä tavoiteltava maaginen luku?

Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.

Joku sunnuntaipyörä se varmaan tulee olemaan…

^^Ai jaa? Mää nokitan: jos se ei oo Helkaman stop/step “keksintö” niin hyppään samalta sillalta naru kaulassa.

kid_scientifik - 12:02, 22.2.2011 » Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.
Onks kellään tiedossa pk-seudulla hyviä siltoja? Sori OT.

Edit:piti tulla ketjuun, jossa speksaus käy kuumana ja ihmiset hyppii silloilta. Joten juttu meni huti.

Jos kansaa on tarkoitus saada ajamaan ympäri vuoden, valinta pitäisi luultavasti kohdistaa johonkin napavaihdehybridiin. Helppo geometria pöpperökeleille, 622-kiekot, levarit, huoltovapaus tiettyyn rajaan asti eikä loska ole suurempi ongelma. Helkama voi olla tässä skabassa aika vahvoilla.

Uudessa runkomallissa Stop/Step-rungossa keskiötä on siirretty harkitusti muutama senttimetri eteenpäin ja pyörän istuinputkea on kallistettu perinteisestä hieman taaksepäin. Stop/Step -tekniikka tekee pyöräilystä helpompaa ja turvallisempaa, kun jalat ulottuvat tarvittaessa koko ajan maahan. Pyöräilijä istuu hieman perinteistä ajoasentoa pystymmässä ja havainnoi näin ympäristöä helpommin. Polkimet ovat tavanomaista hieman edempänä ajamisen säilyessä edelleen mukavana ja kevyenä” selvittää tuotekehityspäällikkö Markku Autero.

http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg

Toihan näyttää ihan tricktrackilta.

http://www.valt.helsinki.fi/projects/kmuisti/matapupu/suutari/sillat/images/silta03.jpg

SuicideHub - 12:00, 22.2.2011 »
sylvi - 11:47, 22.2.2011 » voittajan valinnassa painotetaan pyörän sopivuutta ympärivuotiseen käyttöön. Tähän vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. (...) vaihteiden lukumäärä, (...)
Mikä on tämä tavoiteltava maaginen luku?
128 ;)

Niin, ja jos voittaja on joku insera niin… ^kuva kertoo kaiken.

kid_scientifik - 12:14, 22.2.2011 » Uudessa runkomallissa Stop/Step-rungossa (nips [s]tuotekehitys[/s]markkinointipäällikön hevonpaska) http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg
Mullahan on kanssa tuollainen stop step -fillari, ainakin kulmat on samankaltaset. Satulaa vaan vähän taaemmas+alemmas ja se on siinä ;)

http://img198.imageshack.us/img198/5802/dsc00081xz.jpg

houlou - 12:12, 22.2.2011 »
kid_scientifik - 12:02, 22.2.2011 » Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.
Onks kellään tiedossa pk-seudulla hyviä siltoja? Sori OT. Edit:piti tulla ketjuun, jossa speksaus käy kuumana ja ihmiset hyppii silloilta. Joten juttu meni huti.
Myllykosken silta nurmijarvella tai emasalon silta. Naru kaulassa hyppaamiseen kay varmaan matalampikin, kunhan on joku kaide mihin saa koyden kiinni. Kantsii kayttaa staattista koytta. ...oisko talle pitanyt perustaa uusi topikki kun sillalta hyppaaminen kiinnosta jengii?
kid_scientifik - 12:14, 22.2.2011 » http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg
Takajarrun kaapelikuoren pää osoittaa yläviistoon. Toivottavasti siellä on jossain reikä, josta kuravesi pääsee myös ulos, ettei tule pakkasaamuna ylläriä, kun takajarrun kaapeli onkin jäätynyt kiinni. Tämmösiä tylsiä pikkujuttuja ei varmaan tarvitse ottaa huomioon talvipyörää valittaessa?

Itse kyllä laittaisin rahani Electran vastaavaan. Saapi vielä 700c-mallisena (ei kuitenkaan sinkulana).
http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Original/44809.jpg

^^^Myllykoskensilta kokeiltu heilurina ja ihan toimivaksi todettu :slight_smile:

Kaapataanpas tämä entinen “vuoden fillari” -ketju yleiseksi messuketjuksi. Joko ootte käyneet katsastamassa tarjontaa? Mikä oli vuoden kuumin valmisfiksi? Itse menen kohta ja ajattelin ottaa muutamia fotoja yksivaihteisista, joten jonkinlainen rapsa on tulossa.

se GoPro kamera vaikutti hyvältä tuoteelta, Rohloffin saksalainen myyjä on urpo, Rohloffin napa on khyl hyvä, oli siellä värikkäitä muotipyöriäkin, vuoden fillariksi valittiin joku GT Traffic tjsp, Pelagolta tarttui pari kirjaa mukaan.