Fillari-messut / GoExpo 2011

Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.

Joku sunnuntaipyörä se varmaan tulee olemaan…

^^Ai jaa? Mää nokitan: jos se ei oo Helkaman stop/step “keksintö” niin hyppään samalta sillalta naru kaulassa.

kid_scientifik - 12:02, 22.2.2011 » Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.
Onks kellään tiedossa pk-seudulla hyviä siltoja? Sori OT.

Edit:piti tulla ketjuun, jossa speksaus käy kuumana ja ihmiset hyppii silloilta. Joten juttu meni huti.

Jos kansaa on tarkoitus saada ajamaan ympäri vuoden, valinta pitäisi luultavasti kohdistaa johonkin napavaihdehybridiin. Helppo geometria pöpperökeleille, 622-kiekot, levarit, huoltovapaus tiettyyn rajaan asti eikä loska ole suurempi ongelma. Helkama voi olla tässä skabassa aika vahvoilla.

Uudessa runkomallissa Stop/Step-rungossa keskiötä on siirretty harkitusti muutama senttimetri eteenpäin ja pyörän istuinputkea on kallistettu perinteisestä hieman taaksepäin. Stop/Step -tekniikka tekee pyöräilystä helpompaa ja turvallisempaa, kun jalat ulottuvat tarvittaessa koko ajan maahan. Pyöräilijä istuu hieman perinteistä ajoasentoa pystymmässä ja havainnoi näin ympäristöä helpommin. Polkimet ovat tavanomaista hieman edempänä ajamisen säilyessä edelleen mukavana ja kevyenä” selvittää tuotekehityspäällikkö Markku Autero.

http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg

Toihan näyttää ihan tricktrackilta.

http://www.valt.helsinki.fi/projects/kmuisti/matapupu/suutari/sillat/images/silta03.jpg

SuicideHub - 12:00, 22.2.2011 »
sylvi - 11:47, 22.2.2011 » voittajan valinnassa painotetaan pyörän sopivuutta ympärivuotiseen käyttöön. Tähän vaikuttavia ominaisuuksia ovat mm. (...) vaihteiden lukumäärä, (...)
Mikä on tämä tavoiteltava maaginen luku?
128 ;)

Niin, ja jos voittaja on joku insera niin… ^kuva kertoo kaiken.

kid_scientifik - 12:14, 22.2.2011 » Uudessa runkomallissa Stop/Step-rungossa (nips [s]tuotekehitys[/s]markkinointipäällikön hevonpaska) http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg
Mullahan on kanssa tuollainen stop step -fillari, ainakin kulmat on samankaltaset. Satulaa vaan vähän taaemmas+alemmas ja se on siinä ;)

http://img198.imageshack.us/img198/5802/dsc00081xz.jpg

houlou - 12:12, 22.2.2011 »
kid_scientifik - 12:02, 22.2.2011 » Nyt on kyllä niin höyryjyrälle valmiiksi speksattua skabaa, että hyppään sillalta.
Onks kellään tiedossa pk-seudulla hyviä siltoja? Sori OT. Edit:piti tulla ketjuun, jossa speksaus käy kuumana ja ihmiset hyppii silloilta. Joten juttu meni huti.
Myllykosken silta nurmijarvella tai emasalon silta. Naru kaulassa hyppaamiseen kay varmaan matalampikin, kunhan on joku kaide mihin saa koyden kiinni. Kantsii kayttaa staattista koytta. ...oisko talle pitanyt perustaa uusi topikki kun sillalta hyppaaminen kiinnosta jengii?
kid_scientifik - 12:14, 22.2.2011 » http://www.helkamavelox.fi/bicycles/hires/helkama_hopeasiipi.jpg
Takajarrun kaapelikuoren pää osoittaa yläviistoon. Toivottavasti siellä on jossain reikä, josta kuravesi pääsee myös ulos, ettei tule pakkasaamuna ylläriä, kun takajarrun kaapeli onkin jäätynyt kiinni. Tämmösiä tylsiä pikkujuttuja ei varmaan tarvitse ottaa huomioon talvipyörää valittaessa?

Itse kyllä laittaisin rahani Electran vastaavaan. Saapi vielä 700c-mallisena (ei kuitenkaan sinkulana).
http://www.chainreactioncycles.com/Images/Models/Original/44809.jpg

^^^Myllykoskensilta kokeiltu heilurina ja ihan toimivaksi todettu :slight_smile:

Kaapataanpas tämä entinen “vuoden fillari” -ketju yleiseksi messuketjuksi. Joko ootte käyneet katsastamassa tarjontaa? Mikä oli vuoden kuumin valmisfiksi? Itse menen kohta ja ajattelin ottaa muutamia fotoja yksivaihteisista, joten jonkinlainen rapsa on tulossa.

se GoPro kamera vaikutti hyvältä tuoteelta, Rohloffin saksalainen myyjä on urpo, Rohloffin napa on khyl hyvä, oli siellä värikkäitä muotipyöriäkin, vuoden fillariksi valittiin joku GT Traffic tjsp, Pelagolta tarttui pari kirjaa mukaan.

Värikoodauksien perusteella SE bikesillä oli kuumimmat fixit, GT:n osastolla kans yks ihan nätti. Muuten rumia kapistuksia olivat. Kuumin fillari tietty tämä, saapuu näytille tänään joskus 14 aikoihin GT:n osastolle.

jotenki tosi laimeet messut. Ehkä se vaikutti kun oli perjantaina käymässä, eikä jaksanut juoda messukaljaa. Nätein pyörä ehkä se ihan vasemmassa nurkassa ständiä ollut pelagon perusvehje. Tai Cervelo levytakakiekolla.

^joo nätein oli se pelagon vehjes. Harmaa jossa moustache ohjaamo? Muutenkin Pelagolla on todella hyvä meininki ja mukaan tarttu kirjallisuutta ja tankonauhaa.

Oli kyllä jotain aivan kamalia hirvityksiä siellä. Voin laittaa kuvia jos joku haluaa kauhistella :slight_smile:

Sen voi ainakin huomata että ens kesänä on niin penteleesti yks vaihteisia liikenteessä, kun kerta alan messuilla oli kuitenkin noinkin paljon kyseistä kamaa esillä. :slight_smile:

Messut oli pieni pettymys siitä huolimatta, että en viime vuosien messujen perusteella odottanut mitään ihmeellistä tarjontaa yksivaihteisten osalta. Pelagon osasto oli edustava, mutta odotin näkeväni edes hienoja ratapyöriä ja hihnavetoisia sinkuloita.

Yksivaihteisten tarjonta oli ensimmäisen yksivaihteisen hankkijalle ehkä ihan sopiva, mutta mitään mielenkiintoista en löytänyt. Edustettuina olivat ainakin Creme, SE Bikes, Focale 44, Giantin Bowery ja Globe Roll.