Fauberista ITA ja jalkajarrullinen

Ajattelin “speksata” ukkini vanhaa Monarkkia, jonka fauberkammet ovat letkuuntuneet. Siinä on sellainen kierteellinen skandifauberi, johona saan adapterilla italokierteisen keskiön kiinni. Italokeskiöt eivät ilmeisesti sovellu fixikäyttöön lainkaan, mutta miten on jalkajarrun laita?

pistä kevyellä lukitteella italopatruuna sovitteeseen ja aja fiksinä?

2 vuotta olen ajanut italokeskiöllä fiksillä. Muutaman kerran vuodessa kun kiristää niin se riittää kyllä. Eikä oo edes lukitetta.

Kannattaaennen ryhtymistä laskea se, että adapteri + keskiö + kammet + polkimet on reilun satasen sijoutus (jos ei jotain edellämainituista löydy itseltä jo valmiiksi). Sit jos mitään muuta joutuu speksaamaan niin on syytä suorittaa huolellinen harkinta sen suhteen, onko käsissä oleva runko arvoltaan (tai tunnearvoltaan) sellainen että hommaa voi joillain kriteereillä pitää järkevänä.

Musta liimat kuuluu haisteluun, pyörissä luotan mekaniikkaan. Tulkitsen vastaukset siten, että pitää tulevaisuudessa porata pyörän takahaarukkaan reikä mummisjarrulle.

Monarkilla on tunnearvoa ja alla rullaa uudet kiekot, joten on.

Korpoloukku - 13:56, 11.1.2013 » Tulkitsen vastaukset siten, että pitää tulevaisuudessa porata pyörän takahaarukkaan reikä mummisjarrulle.
Porata mitä? Jalkajarrun varsi kiinnitetään pannalla takahaarukan alaputkeen.

Ei se italopatruunan lukitteen tarve liity mitenkään pelkästään fikseihin. Ja käsittääkseni toi adapterikin laitetaan lukitteella kiinni, eli joudut ostamaan yhdet liimat fillariin ja toiset haistelukäyttöön.

y u no fauberkammet?

15€:lla pitäisi irrota jo uudet Fauber-kammet kaupasta. Kestävyydestä löytyy spekulointia kun jaksaa etsiä.

Mutku ei välttis löydy tarpeeks pientä. Haluisin tohon kevyemmän välityksen.

Osta taakse isompi ratas.

Sitten pitäis ostaa kans uus kiekko, takajarru ja porauttaa reikä sen jarrun kiinnittämiselle = massin paloa.

En Tiedä jaksanko kohta enää ees miettiä koko hommaa käyn hankkimassa itelleni ysäriretkirungon, jossa ei ole fauberia alkuunkaan. Halua vain olis kova saada sellainen “tyylikäs” pyörä suhteellisen pienellä budjetilla.

Korpoloukku - 16:12, 11.1.2013 » porauttaa reikä sen jarrun kiinnittämiselle.
Mikä *vetin reikä? Ei jalkajarrunapa vaadi mitään ylimääräisiä reikiä, se reaktiovarsi kiinnitetään haarukan putkee pannalla niinkun asb aiemmin jo huomautti.

Edit: ja minkälainen kiekko tossa siis nyt on, jos siihen ei pysty ratasta vaihtamaan??

Nii mut jos haluu käsijarrun!

Ahhh, now I see it.

Mut joo, jos runko ei oo ihan tosi rakas, niin suosittelen hakemaan kierrätyskeskuksesta paremman aihion. Fauber-rungot on harvoin muutenkaan mitenkään erityisen sporttisia eikä fiksiksi laittaminen sitä runkoa sinällään miksikään tietenkään muuta.

Ja ennenkuin haet sen aihion, perehdy asiaan sen verran, että osaat hakea sopivan kokoisen, sopivan geoisen ja kivoilla keskiö- ja ohjainlaakeristandardeilla olevan pelin niin ei sit kerry noita kierrätysrunkoja nurkkiin turhaan.

Laita Monarkkiin jalkajarru ja aja.

Laita ne käsijarrut ym. johonkin muuhun peliin. Kierrätyskeskuksesta saa myös fauber-sälää.

Tästä pyörästä ei siis tule koskaan fiksiä, vaan tarkoituksena kunnostaa sellainen herrasmiesten pyörä. Tiedättehän, pysty ajoasento, kevyt välitys ja kuskilla neilikka napinlävessa. Neiti istuu tarakalla, kun ajetaan juhannusaattona tansseihin.

No siihen pyörään kyllä sopii faubers ja jalkajarru ihan mainiosti.