FAUBER – kammet, keskiöt, laakerit ja legenda

Kuvitettu opas fauberin purkuun.

Olemassa on myös ns. bemaksi- tai jenkkifauber, löytyy nimensä mukaan bmx-pyöristä ja halvemmista amerikkalaisista pyöristä. Mitoitukset poikkeavat toisistaan hieman, mutta periaate on samanlainen. Sheldon-setä opastaa.

Noi kierteelliset kupit on wanhoissa pyörissä joskus niin tiukassa että ainakin meikäläinen luovuttaa. Tai pitäis tehdä joku piiiitkävartinen työkalu joka kävis tohon reikään. Fauberin varaosia (kuppeja, kartioita, kuulia jne) saa yhä ihan hyvin.

Toisella puolella ratas on kiinni lukkorenkaalla, jossa on kai ihan oikeekätiset kierteet muistaakseni.

Onko kellään tai jossain lainattavissa tuollainen kierteellisten kuppien irroittamiseen tarkoitettu haka-avain tai vastaava? Kolme pyöreää kuoppaa siis tasaisesti kupin laidoilla ja halkaisija tasan 50mm.

dremelillä terävämpää lovea avuksi?

antik - 18:15, 26.8.2010 » ^ 5. lisäys: laakerikupit voivat olla paitsi kierteiset, myös paikalleen prässätyt. Tällaisessa tapauksessa kammen saa - yleensä - pujoteltua kuppeja irroittamatta. (Niin ja kiitos topikista!)
Pujoteltavuus riippuu itte kampiakselista. Toiset on leveempiä kuin toiset, kulmat on vähän erilaisia kanssa. Tossa kuvassa olevaa koolia veikkaan kierteelliseks, päätellen tosta avaimen otekuopasta tossa sivussa. Koititko jo kiertää tai naputella auki? Voipi auttaa semmonen kopustelu tohon että työnnät kampiakselin niin läpi kuin saat ja napautat sopivalla , mieluummin pehmeällä tuurnalla pesän lävitse koolin sisäreunaan.

Itse muuten käytän osien irrottamisen apuna Wyrthin Rost Off Ice-irrotusöljyä, se on mulla toiminut paremmin kuin perinteiset irrotusöljyt.

e- jaa, ilmeisesti koitit.

Kyssäri: Voiko kellofauberin akselin sovittaa normaalin yksikampisen tilalle? Vai onko ongelmaa esim kierteiden/laakerikuppien koon kanssa?

voi, sitä varten se on olemassa :wink:

walto - 19:15, 26.8.2010 » Kyssäri: Voiko kellofauberin akselin sovittaa normaalin yksikampisen tilalle? Vai onko ongelmaa esim kierteiden/laakerikuppien koon kanssa?
Ne on tehty samoihin runkoihin sopiviks. Halppismalliin tavallinen, parempaan hienommat kammet ym. Esimerkkejä on mullakin pari pihassa.

No hemmetti. Ihan tuli mallinnusohjelmalla piirrätettyä tosta kuva vietäväksi jonnekin pajalle/amikseen teetettäväksi, kun en ollut vastaavaa härveliä oikestaan missään nähnyt. Netin ihmemaastakaan en löytänyt erinäisillä hakusanoilla mitään. Joskin tulin kyllä miettineeksi miksei kukaan olisi aiemmin tajunnut värkkäillä noita, sehän on vaan pätkä terästä.

Mutta, oliko näitä akseleita sitten tyyliin jossain uusixilla?

^Uusixilla on niin paljon fauberin osia, myös kellofauberin akseleita, ettet jaksa kaikkia kotiin kantaa :slight_smile:

tnts - 20:28, 26.8.2010 » Onko kellään tai jossain lainattavissa tuollainen kierteellisten kuppien irroittamiseen tarkoitettu haka-avain tai vastaava? Kolme pyöreää kuoppaa siis tasaisesti kupin laidoilla ja halkaisija tasan 50mm.
Ristireikamutterin haka-avain on tyokalun nimi. Teraskonttori.fi loytyy montaa eri kokoa, myyvat yksityisillekin mutta postiennakolla eli siita tulee yhdelle tyokalulle vahan turhaa extrahintaa. Varmaan siella hameentien tyokalutukussakin on, mikas sen nimi taas olikaan.

^ Kauppa Osakeyhtiö, http://www.kauppa-oy.fi/

Pyynnöstä postaan tämän fauber-avaamisodysseiani myös tänne. Hep!

Fauber-keskiön irroitus:


Poljinakseli piti irroittaa, jotta keskiön kappaleet (lukkorenkaat, prikat, laakerit, laakerikupit) pystyy pujoittamaan pois edestä. Akseli oli kyllä hel-ve-tin tiukassa ruosteen liuotuksen jälkeenkin. 15mm:n kiintoavain pysyi niin hyvin paikoillaan akselin tyvessä, että sen päälle uskalsi astua avaamistarkoituksissa (käsimuskelit eivät tähän hommaan riittäneet). Kyllähän se tällä polkaisulla lopulta aukesikin.


Keskiössä näkyy ensin lukkorengas, joka aukesi helposti myötäpäivään lyömällä (vasen kampi siis kyseessä).


Kuvassa näkyvät kappaleet lähtivät irti renkaan auettua.


Alta paljaistui uusi lukkorengas, jota aloin ajatuksissani takomaan vastapäivään. Ei näin! Tämäkin lukkorengas aukeaa myötäpäivään.


Lukkorenkaan avattua pääsevät laakerit irtoamaan laakerikupista, joten katso omaa fauberia avatessasi etteivät ne tipu ja kieri pitkin asennustilan lattioita. Tässä laakerikuulat olivat hyvin kiinni kehässään(?) ja pysyivät koossa.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/IMG_3844.jpg
Kammet eivät tässä vaiheessa mahtuneet pujoteltavaksi keskiömuhvin läpi, joten laakerikupit piti vielä irroittaa edestä pois (ilmeisesti näissä on eroja; osan saattaa saada jo tässä vaiheessa pujotettua irti). Kupissa ei ole mitään kulmaa tai sijaa avaimelle, joten se irroitettiin lyömällä tuurnalla kuvassa näkyvään reikään niin terävässä kulmassa kuin mahdollista. Aukeaa myötäpäivään vasemmalta puolelta.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio5.jpg
(sorry, vähän huono kuva)
Kupit eivät irronneet kovin helposti, vaan ne piti kylvettää ensin CRC:ssä sekä lyödä vasaran ja tuurnan kanssa lujaa. Tämän jälkeen kuppi irtosi pihtien kanssa pyörittämällä.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio6.jpg
Kammet eivät vieläkään mahtuneet keskiön läpi, joten myös oikean puolen laakerikuppi piti ottaa irti. CRC:tä, tuurna-iskuja, kiroilua jne. Tällä kertaa vastapäivään, tosin.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio7.jpg
Kupin hellittyä autoin sen irti pihtien kanssa. Ratas on tässä kupin edessä, joten irroittaminen saattaa olla hiukan hankalampaa kuin vasemmalla puolella.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio8.jpg
Tämän jälkeen kammet sai (viimein) pujotettua keskiömuhvin läpi ja irti pyörästä.

http://i201.photobucket.com/albums/aa17/Zigura/keskio9.jpg
And that was that. Sitten vain metsästämään uusia osia.

No hemmetti. Kävin Uusixilla mutta sanoivat että “on niitä joskus ollut.”
Kuinka syvältä niistä bokseista pitää kaivaa?

Tohtorilla on varmasti.

Öhh, ei ainakaan sivuston perusteella ole. Noita fauber-adaptereja tosin löytyy, mutta se on lähinnä ylimäärästä terästä välistä, en oikeen tykkää ideasta. Akseli on parempi

Joskus kyselin tohtorilta, kun sillä oli nettikatalookissa tommonen pelkkä kampi, että onhan siihen sisälmykset. Vastauksena sain että kaikki kupit, kartiot ja kiristimet löytyy. Luulen että siellä ei oo toi nettikatalooki ihan ajan tasalla, kun varmaan huollossa ja myynnissä riittää muutenkin ihan riittävästi hommia. Varmimman tiedon todennäkköisesti saat sahköposti-/puhelinkyselyllä.

köhöm, uudet kammet loppuneet käytännössä koko maasta, meillä löytyy käytettyjä, lähinnä takapihan raatopyörävarastosta.
hyllyssä on kuitenkin hyvin rajoitettu määrä, kartioita, kuulapesiä, laakereita, mutta vasemman puolen säätöväkäsillä varustetut pölykapselit ovat lopussa.

fauberkeskiö kannattaa kasata aina irtokuulilla, siten toimii varmemmin ja smuutimmin. haittapuolena irtokuulilla kasatessa on homman vaativuus ja muutamien kikkojen osaamisen välttämättömyys. vastaa ihmiskirurgiassa suunnilleen kokonaisen pään siirtoa.

kaikkein vaikein faubermalli on se jossa molemmat puristesovitteiset kupit on poistettava ennen kuin kampi pujottuu pois. irti vielä on helppoa mutta takaisinlaitto hankalaa.

ja vielä mainoksena, meillä on kierteellisen faubermuhvin kierretapit, vaurioituneiden kierteiden eheyttämiseen. (itseasiassa jopa kaksin kappalein.)
en myy, enkä lainaa… :slight_smile:

terv DOC-yhtiöt

(ja tietysti löytyy niitä adaptereita, juttu uusimmassa fillari-lehdessä sivulla 13)

Onko Fauber kampien tilalle saatavissa jotain nykyaikaisempaa ratkaisua keskiöineen? Jos niin mistä?
Tänään tuli irroitettua omasta vintage projektista kammet ja ei himota laittaa vastaavia tilalle.

no vaikka Untitled Document
pliiplaaploo