Etuhaarukan lyhentäminen?

Hei,

Minulla on projekti, jossa kierteellinen etuhaarukka oli vaurioitunut, ja hankin uuden, mielestäni ihan saman mittaisen. Kuitenkin, kun laitan uutta haarukkaa paikalleen, se näyttäisi olevan liian pitkä. Ohjainlaakerin lukkorengas ei kiristä haarukkaa, koska se näyttää liian pitkältä.

Mitä teen? Katkaisenko raa’asti rautasahalla ylimääräisen? Millainen riski on kierteiden vaurioituminen ko. menettelytapaa käyttäessä?

Antti

Laita lukkopähkinän ja säädettävän rodun väliin avaruudetin.

Voi sitä kyllä lyhentääkin sahaamalla ilman suuria riskejä epäonnistumiseen.

Aivan, sehän lienee paras ratkaisu. Auta vielä nöösiä, tuollaisia avaruudettimia lienee montaa läpimittakokoa? Onkohan niitä sopivan kokoisena saatavilla ihan perus fillarikaupassa, tyyliin lähikauppani Deesport? Vai pitääkö raahata arsensa ihan keskustan hienoihin liikkeisiin asti :wink:

A

Luultavasti tuumainen, Deesportin tarjontaa en muista ulkoa mutta tuurilla pitäs kyllä sieltäkin löytyä. Kysy puhelimessa speisseriä, väliholkkia, prikkaa yms…

Kiitos mikko.k, avaruudetin ajoi asian just eikä melkeen.

Hienoa, että onnistu. Kyllä tota kierreosaa voi tosiaan rautasahalla lyhentää ihan huoletta. Itsellä muutama putki saanut parin millin pätkäsyn kun uusi ohjainlaakerin washeri ollut turhan lättänä.

Entäpä etuhaarukan pidentäminen? Mulla on niin paska mitta tai silmät, että ostin liian lyhkäsellä ruotoputkella varustetun haarukan. Vaihtoehdot on siis joko:

a) Katkasta haarukan ruotoputki kierteitten alta ja lisätä tarvittavat pari senttiä jostain toisesta putkesta. Kestävyysongelmia?
b) Emäputken lyhentäminen, kuka tekee ja missä… ei ainakaan Salossa. Seuraukset? Muhvirunko kyseessä.
c) Laittaa toi haarukka toiseen runkoon, jossa on lyhyempi emäputki ja ostaa uus oikeen kokonen haarukka tohon.

^c.

c

b) herättää mielikuvituksen. Tarjoan virtuaaliyläfemmat jos toteutat.