Erilaiset road- tangot ja jarrukahvat

Hyvä hyvä. Tektron kahvat olisivat tosiaan edullisempia, ja R200A mallia näytti olevan tuolla alennusmyynneissä vielä.

Ohjaustangon valinta nettikauppojen kuvien perusteella on kyllä todella arpapeliä, ainakin tällaiselle esteetikolle. Kaikkein rumin kohta tuossa uudessa FSA tangossani on ylikokoon paksunnos värikkäine logoineen, toisena luullakseni täysin turhat ‘anatomiset’ pienemmät mutkat ja musta väri. Toisaalta sitten haastetta se antaa ‘pukea’ se siten että lopputulos onkin miellyttävä.

Kun vierekkäin on katsellut maantiepyörän Criteriumia, alkaa jotenkin vaatimaan uudelta myös enemmän. Edelle laitettiin jo hyvä linkki, jossa edelleen linkkejä aiheeseen.

Henkilökohtaisesti uutta on tangoissa minulle myös jopa melkein ylileveys, joka tuntuu hyvältä. Olkapäistä katsottuna 42cm olisi ‘oikein’, mutta nuo uudet hankintani ovat nyt 44cm.

jarkko - 9:37, 14.12.2009 » Alaotetoiminta ja ulottuvuus taas riippuvat täysin valitsemastasi tangosta, siihen ei pysty mitään sanomaan.
Joo. [Tällä kaupan sivulla](http://www.chainreactioncycles.com/Brands.aspx?BrandID=363) on kaksi ensimmäistä road- Tektroa siinä mielenkiintoinen pari, että se toinen, RL520, näyttää vivun muotoilultaan kompaktimmalta kuin ensimmäinen, ja siitä sanotaan "ergonomic lever design" Se on myös sama kahva minkä Salsa on laittanut Fargonsa tankoon (joka on [Salsa Moto Ace Bell Lap Bar](http://www.salsacycles.com/fargoComp09.html)).

Sitä minä vain, että ehkäpä ergonomic -tangot ja ergonomic TAI compact -kahvat saattaa useinkin sopia hyvin yhteen. Tai no niin, se nyt kai on varmaa että niin tangot kuin kahvatkin eroavat toisistaan monella lailla. Valitsin nyt sitten Cane Creek Compaktit. Valinnassa vaikutti myös saatavuus näin loppuvuoden alennusmyyntien mylläkässä.

Nostellaas.
Tosiaan, meinasin ajoasennon monimuotoistamiseksi hommata maantiekahvat. Käytössä on 3t 4gx stonga ja Tektron rl340:iä oon miettiny. Takajarrua en kuitenkaan oo laittamassa eli toinen kahvoista olis liipasimen puolesta vaan koristeena. Tarviiko laittaa vaijeriviritys jarrukahvaan, että pysyy jämäkästi paikoillaa eikä kilkata vapaana ?

e: Nää modernit kahvat, mahdollisine lisäfunktioneen, on itselle mysteeri.

Kahvassa on jousi, joten ei tarte välttämättä. Ite laittasin vaijerinkuoren teipin alle ihan vaan että olis samantuntunen ote molemmilla puolilla :stuck_out_tongue:

mulla kilkattaa molemmat ku ei oo mitään virityksiä. resonointi toki loppuu ku laittaa kädet hupuille. koitin ratkaista ongelmaa sullomalla vaahtomuovia mekanismin sisään mut ei auttanut. seuraavaks koitan purkkaa ja sen jälkeen saniteettisilikonia. jos ei vieläkään lopu kilinä ni sit laitan vaijerit paikoilleen. fiksumpi tietty laittais heti vaijerit. mulla vanhat exaget kahvoina.

Älä laita noita tektroja, jos sulla ei niitä jo ole, niillä on hankala saada hyvää linjaa otteelle. Ovat liian pystyssä tai liian alhaalla mutkassa, ja ovat muutenkin urpon malliset. Mun mielestä. Cane creekit on paremmat. Ja vanhemmat tektrot, R100 ja R200 on saman mallisia kuin uudet cane creekit, mutta niitä ei valmisteta enää.

Cane Creekin SCR-5C ei ainakaan kilkata ilman vaijeria + ovat muutenkin hyvän tuntuset kahvat.

SuicideHub - 17:00, 16.4.2013 » Älä laita noita tektroja, jos sulla ei niitä jo ole, niillä on hankala saada hyvää linjaa otteelle. Ovat liian pystyssä tai liian alhaalla mutkassa, ja ovat muutenkin urpon malliset. Mun mielestä. Cane creekit on paremmat. Ja vanhemmat tektrot, R100 ja R200 on saman mallisia kuin uudet cane creekit, mutta niitä ei valmistetta enää.
Mun mielestä noi tektrot istuu kompaktiin tankoon hyvin. Tämän sanottuani aion kyllä hommata toiseen pyörään noi Cane Creekit ihan vertailumielessä. Kilkatuksen vois saada loppumaan jollain vaijerinpätkävirityksellä niin et kiinnitäs vaijerin pään jotenkin kahvain sisään? Tai vielä parempi, virittää vaijerin tilalle jousen/timmin kuminauhan?

Pitäis itekkin hommata joku kompakti droppi ja kahvat, koska nykyinen setuppi on liian pitkällä stemmillä, tangon reachilla ja huonoilla kahvoilla. Pääasiassa tulee ajettua tangon päältä siitä mutkan kohdalta ja jarrutettaessa kuroteltua hupuille. Halvempi vaihtoehto oliskin hommata pienet kahvat vaakaputkelle mihin pääsisi mutkalta helposti käsiksi. Onko tommonen järkevä vaihtoehto?

Nosto!
http://farm9.staticflickr.com/8254/8675000899_0e0a12cc36_z.jpg
Nyt vituttaa!
käytössä on dia compen kahvat
ja bbb:n stonga
mites noi nyt pitäis olla toisiis nähden?
Tänään vielä aijemmin tanko oli niin että alaotteella oli hyvä pitää kiinni mutta silloin jäi yläote viistoksi alas joten ei sekään ollut hyvä.
Noh vaihdoin sitten tangon niin kuin se on kuvassa yläote on nyt hyvä mutta ala ole taas päin helvettiä!
Eli kymysys kuuluu miten noi kuuluis olla? saako tosta combosta hyvää?

E: voiko kahvoihin saada erillaiset huput jotka tasottais tota kuoppaa ettei tuntuis nii perseeltä

Vanhan malliset kahvat + moderni tanko = yhteensopivuusongelma. Mulla oli vähän aikaa kompaktidropissa vanhat Sacconit, ei siitä vaan tullu hyvää, kun ne kahvat oli aikanaan suunnitelut ihan eri malliselle tangolle.

Nii… katsoin taas tarkemmin tota kuvaa ni nehän myös näyttää ihan perseeltä tossa tangossa

fobba - 16:47, 16.4.2013 » Nostellaas. Tosiaan, meinasin ajoasennon monimuotoistamiseksi hommata maantiekahvat. Käytössä on 3t 4gx stonga ja Tektron rl340:iä oon miettiny. Takajarrua en kuitenkaan oo laittamassa eli toinen kahvoista olis liipasimen puolesta vaan koristeena. Tarviiko laittaa vaijeriviritys jarrukahvaan, että pysyy jämäkästi paikoillaa eikä kilkata vapaana ? e: Nää modernit kahvat, mahdollisine lisäfunktioneen, on itselle mysteeri.
Yo, ko. tankoa saisi suht huokeaan hintaan planet-x:stä ja tarkoitus olisi myös hommata nuo samaiset tektron kahvat. Ootko saanut jo setupin kasaan? Miten nuo kahvat istuu tankoon? Onko toi stonga hyvä? Vähän oli vaikea löytää hyvää sivuprofiilikuvaa, aika lyhkänen reachi tossa vissiin on mikä olis plussaa..

SCR-5 vs. RL-340 ensihuomioita:

  • Asentaminen: RL-340 voittaa. SCR:n huppukumi on raivostuttavan jäykkä, tankonauhan asentaminen siististi on hankalaa ja tuntuu että kumiin jää taakse kääntämisestä “vekkejä”.

  • Huppuote: omaan käteen RL-340 tuntuu paremmalta. SCR-5:lla tosin ajanut niin vähän, että mieli voi muuttua. SCR-5 tuntuu meikäläisen suhteelisen pienii kouriin vähän turhankin beefyltä + muoto on sellainen, että puristaessa käsi tahtoo valua vähän eteenpäin. SCR:n kumi on myös käteen kovempi ja liukkaampi, RL-340 taas pehmeämpi ma tahmeampi. Sateella RL-340 tosin muuttuu paljaalle kädelle liukkaammaksi. Myös huppuolteelta jarruttaminen menee RL-340:n eduksi kiitos Tektron ulospäin levitettyjen vipujen. Edit: SCR:n puolesta sanottava, että huppuotteen saa ehkä vähän yhtenäisemmäksi tangon kanssa, RL-340:llä jää tangon ja kahvan liitoskohtaan pieni notko.

  • Alaote: SCR-5 vie. Vivulle yltäminen helpompaa kuin Tektrossa.

Lopputulema: Tektro hupuilta ajoon, SCR-5 alaotteelle. Tektro sille joka arvostaa helppoa asennusta. Ja lopulta varmaan oman käden malli ja mittasuhteet on ratkaisevin tekijä.

En löytänyt parempaakaan topicia, joten kysytään täällä.
Mitä kahvoja porukka suosittelee/käyttää brakeless-fiksiessä droppitangon kanssa?

Cane Creekiltä saa noita Stokereita 35.90e:llä, mutta näyttävät suoraan sanoen kauhealta

https://static.bike-components.de/cache/Cane-Creek-Bremsgriff-Ergo-Stoker-re-li-schwarz-un-4b3eb8d4d7886aeb3438aab0f146edde.jpeg

Onko muita vastaavia feikkihoodeja? Jos menee normikahvojen hankkimiseksi niin mitkä olisi suht edulliset ja tuntumaltaan lähellä esim. ramin maantiekahvoja?

sramin viissatasia saa kyllä ihan kohtuulliseen hintaan. tai ainakin sai kun viimeksi asiaan perehdyin…

:–D joo en kyllä tollasista maksais kun halvemmalla saa samalta valmistajalta SCR-5:t. Kyllähän noissa melkein kaikissa perus singlespeedkahvoissa on ne palautusjouset eli toimivan myös ilman vaijeria kalkattamatta ja heilumatta. Itellä just nuo SCR-5C:t ja ovat todella sirot esim. Shimanon STI-kahvoihin verrattuna eli kovin isokätiselle en suosittelisi + nuo liskot tossa kahvan hupussa vituttaa.

Äsviissatasten palautusjousen puutteen ratkaiseen elegantisti ja toimivasti niinkin monimutkaisella ratkaisulla kuin sisurista leikatulla kumilenkillä.

Tämmöset aattelin Noodlen jatkoksi pultata.

Kesä ja kilometrit saa tulla. Sitte tiedän lisää.

Mulla on noita parit kappaleet fillareissa. En oo ihan varma niiden hyvyydestä, mutteivät ne liiemmin vitutakaan.