Eri paikkakuntien "pyörätohtorit" ja muut obskuurin kaman asiantuntijat

Ajatus tähän topsuun lähti halusta auttaa kun kaverin statuksessa tuli puhetta ilmeisesti kierretakapakkakiekon elvyttämisestä ja paikkakunnan ollessa Tampere, en osannutkaan lonkalta kertoa missä varmasti saisi vanhaa ja erikoista kampetta huollettua tai uutta vanhan tilalle.

Hakusessa siis tyypit ja kaupat ympäri Suomea jotka melkoisella varmuudella pystyvät auttamaan erikoisempienkin ongelmien kanssa.

Sivuaa ehkä vähän “mistä näitä osia saa” -topsua, mutta mennään nyt tällä ja topsun voi nukettaa sitten jos siltä tuntuu.

Ja ensimmäisenä kysymyksenäni; mikä liike Tampereella varmasti pystyisi vaihtamaan (mahdollisesti jopa 635 630) kehän kierretakapakalla varustettuun Peugeottiin ja jos pakastakin on aika jättänyt, myös sen?

Kokkolassa vanhempaan tavaraan on erikoistunut Pyöräliike A. Ylikorpi oy. Kaikenlainen vanha ja kumma löytyy hyllystä. Kasettikeskiö italialaisella kierteellä no prob. Jotkut on päässeet kurkkimaan varastoihin ja aika mystillistä tavaraa siellä kuulemma on.

Varsinaiset ihmetyöt tekee kourallinen harrastajia, jotka varmaan tätäkin topsua juuri nyt lurkkaavat ja tuumivat että meistäkö puhutaan. En kehtaa heitä suorilta ja luvatta nimetä.

Rauta ja Väri, S. Lilja oli ainakin aikoinaan hyvä paikka Tampereella. Toi oli vuosia mun lähikauppa, palvelu 5/5. Mites nykyään?

Tampereella juurikin Rauta ja Väri S. Lilja hallitsee erikoisemmat tarpeet ja varsinkin kaiken vanhan, peruskaman hyvillä hinnoilla ja palvelulla

Toinen tällainen on Pyörä ja Mopohuolto J Laukkanen, Sammonkadulla. Palvelu hieman erikoinen, mutta valikoima todella kattava.

Sitten tietysti Etappi: Tampereen Uusix. Vanhaa kierrätyskamaa ja piha täynnä raatoja, joita voi nätisti pyytäen ostaa saadakseen tarvitsemansa varaosat.

^^ Mun eka maasturi Concorde ostettiin käytettynä tuolta vuosi oli kai 89 tai 90.

Laukkasella on kyllä sellainen luola, että sieltä vois löytyä merenneidon ketjunkiristimetkin, jos vain osaa etsiä.

https://fbcdn-photos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-0/923080_119686478227625_1916015765_n.jpg?oh=9c1f02e1b35a7b3b7eb7dc8b6544104d&oe=55E2F121&gda=1437575506_3949e2f0aae9692ae4dd68fe3b10edd7

Harakan pyörä Espoon Lintuvaarassa. Ihan ok.

Laitto kerran jotain vanhempaa Tunturia (ennen sotia/sota-aikasta)ja tuntu niistä tietävän jonnin verran, joten oisko sitten erikoistunut niihin. Muuten tekee ihan perus huoltoja jne.

Tuun aina hyvälle tuulelle kun pieneltä paikkakunnalta löytyy pyöräliike, jonka ikkunoissa on 40v vanhat teippaukset ja omistaja availee jotain torpedoa takahuoneessa.

Loimaan Pyörähuolto ja Risto pakko mainita tässä yhteydessä. Jossakin vaiheessa tulossa elävää kuvaa juutuupiin vanhojen pyörien huoltotoimenpiteistä.

Rovaniemellä oli aikoinaan Rovaniemen Pyöräkeskus jota piti toisessa sukupolvessa Kaaleppi. Se oli mun eka kesätyöpaikka ja Kaalepilla oli kunnon varasto ihme osia vuosikymmenten varrelta. Kaaleppi oli vaan erikoinen jamppa, jos sinne vaan käveli sisään ja alkoi tiedustelemaan jotain harvinaisempaa kamaa tai muuta vastaavaa, Kaaleppi teki pika arvion tyypistä ja päätti myykö vai ei, monet kerrat kuulin sen sanovan että en mie sulle niitä myy… Kaalepilla ei ollu liikkeelle jatkajaa ja nyt se on jo kuopattu. Muistan kun se kerran sanoi että ennen kuin hänestä aika jättää niin hän kärrää kaikki harvinaiset osat pihalle kasaan ja polttaa ne, jottaa saa sit pilvenreunalta nauraa että eipä jääny teillekään mitään, sitä en tiä miten varastolle ja jemmatuille tavaroille kävi.

^Tulee mieleen eräskin tamperelainen erikoiskauppias: “kannattaa mennä ulos ajaan sitä pyörää eikä vaan tulla tänne soittaan suutaan!” kun eräs herrasmies kävi asiallisesti kysymässä tarvitsemiaan osia.

Ettei vaan olis foorumilainen

negaatio - 11:03, 13.4.2015 » Ettei vaan olis foorumilainen
no jos ei tullu puheeks setback-tolppa niin tuskin.
negaatio - 11:03, 13.4.2015 » Ettei vaan olis foorumilainen
:D

ai negis pitää kauppaa? ei olis uskonu. mut eiks nää paskas aspa-kokemukset vois pitää jossain muualla, luulin et tän piti olla semmone “hyvän mielen lanka” - taitaa olla vaan utopiaa tommosten foorumilaisten kanssa toimiessa moiset ajatelmat.

En kyllä näkis noita erikoismiesten kanssa asioimisia paska aspa -kokemuksina. Ne on vähän tuollaisia “pitää tietää ja varautua” -hommia. Kun niiden kanssa pitää usein osata asioida just oikein. Sit saa just mitä hakee.

koita nyt sitten hyvässä hengessä heittää läppää ^^tässä^^ ilmapiirissä :frowning:

Munarkki - 11:23, 13.4.2015 » En kyllä näkis noita erikoismiesten kanssa asioimisia paska aspa -kokemuksina. Ne on vähän tuollaisia "pitää tietää ja varautua" -hommia. Kun niiden kanssa pitää usein osata asioida just oikein. Sit saa just mitä hakee.
Jos ehkä topikin sävy onkin yleisluontoisempi, esimerkiksi tuossa aloituspostauksessa kuvailemassani skenaariossa on erittäin hyvä tietää etukäteen kuinka sardoninen erikoismies on kyseessä, sillä tässä tapauksessa suuntaansa en olisi ollut lähettämässä pieneen kuittailuun tottunutta harrastajaa.

Minustakin on siis ihan hyvä idea vähän varoitella mahdollisesti eksentrisestä hepusta mutta sen pidemmälle tuskin tarvitsee ainakaan tässä topsussa mennä kun täällä internetissä huudellaan.

Ennen kuin “paska foorumi”-kortti heilahtaa pöydälle, pelaan käden jossa tietty Lippajärven (Espoon) Pyörätohtoria kehutaan tietäjänä erityisesti vanhan ja erikoisen kamppeen kanssa, sekä myös Hämeen suunnalla Hikiän Ajomiestä, joka tuntee moternit hommat.

saattaa olla et ymmärrän väärin mut toi topsun otsikon “pyörätohtorit” viitannee juurikin espoon pyörätohtoriin, jonkalaisten Sammontakoja-tietäjien olemassa oloa pyritään topsussa kartoittamaan pitkin suomea.

Hikiän Ajomies Hämeen lienee tämä?

:smiley: