Eri merkkisten eturattaiden yhteensopivuudet

Jep eli olis tarkoituksena uusia eturatas rungon ja muun sälän päivityksen yhteydessä, alkaa hampaat olemaan jo hiukan elämää nähneet.

Kammet on campagnolo record ratakammet vuodelta X jaolla 144, jotakuinkin alla näkyvää vastaavat:
http://images.andale.com/f2/115/106/3561856/1144841034475_campy_track_cranks_170.jpg

Eli 144 jakoinen 1/8 leveyksinen ratas hakusessa, totalcycling.com:ista löytyisi uusi tuohon kuuluva mutta olisi myös pari muuta mahdollisesti mielenkiintoista vaihtoehtoa jos ne vain sopivat.

Eli eri valmistajien rataspesssuja eturattaita mutta mikä on noiden palikoiden yhteensopivuus. TA:n rattaan yhteensopivuus on varma ja sillä säästäisi pari puntaa, mutta toisaalta kiinnostaisi myös tuo uusi Michen Primato Advanced, vaikka tuo olisikin aika raiskausta hienoja vanhoja campan kampia ja kaikki_samaa_merkkiä jumalaa kohtaan. http://www.totalcycling.com/images/large/19730_190507.jpg

Mut nyt en kyselekään mielipiteitä vaan ihan mielenkiinnosta jotta onko nuo palikat yleensä yhteensopivia teknisesti ajateltuna?

Lisätään nyt vielä perusteluina tähän vanhan ja hienon raiskaamiseen sellaiset syyt että uusi runko on ihan nuuskool alumiini ratasettiä, mielessä sinäänsä myös pyörinyt et jos olis rikas ja rohkea niin voishan sitä ostaa myös suoriksi esim nuo michen uudet ratakammet ni istuis paremmin muuhun pyörään. Sit jäis noi campan vanhat upeat kammet hyllyyn venailemaan jotain projektia johon ne paremmin sopisi. Hankalaa on ihmisen elämä.

Kun pulttijako (bcd) on sama eli sulla se 144 niin kyllä ne kaikki rattaat noihin kampiin sopii.

Mulla on muuten ylimääräisena yksi hyväkuntoinen Sugino Super Mighty 44t 1/8 -ratas joka on siis ulkonäöltään samaa mallia kun mikä noihin sun kampiin kuuluu. Jos kiinnostaa niin laita viestiä.

EDIT.
en kyllä itse laittaisi noita kampia mihinkään moderniin amuliinirunkoon…

Eiks advancen kampisettiä saa varsin edukkaasti? Kukas se linkkasi johonkin satasen hujakoille osuneeseen löytöön?

Säästä noi recordit johonkin kivempaan settiin. Noi on kuitenkin teräsmiesten aikakaudelta.

Joo houkuttelisi kyllä jurikin noi michen kammet kun sen verta edullisetkin, totalcyclingissä 89puntaa, saa laittaa vihjeitä jos löytyisi halvemmalla jostain. Laitan mietintämyssyä päähän, takanapakin olis kuitenkin michen niin sehän olis yhteensopivuuden jumalankin lepyttelemistä pahojen ajatusten harjoittamisesta.

Mä voin kyl suositella noita lämpimästi. Et sä just halvemmallakaan saa rataspeks-kampia.

johnjohn - 16:15, 29.3.2009 » Joo houkuttelisi kyllä jurikin noi michen kammet kun sen verta edullisetkin, totalcyclingissä 89puntaa, saa laittaa vihjeitä jos löytyisi halvemmalla jostain.
Totalcyclingin 89 punnan tarjouksesta taitaa jäädä ratas uupumaan (joka näyttää lisäävän hintaa 34 Englannin rahalla).

Itse ostin Wigglestä Mihen kammet noin 90 punnalla, eturatas kuului settiin, ja Michen kasettikeskiö kustansi siihen päälle jotain 12 sterlingiä. Rattaitten koot oli vaan vähän rajoitetut: 170 pitkät kammet sai tasan ja ainoastaan 49 hampaisella eturattaalla varustettuna.

Total Cycling on kyllä halpa, mutta sieltä tulee muistaakseni yli 25 puntaa postikuluja. Tuo on aika paljon verrattuna oikeastaan minkä tahansa putiikin toimituskuluihin.

Jesh wigglen tarjous oli aika mukava joten heitin sinne tilauksen. Kiitoksia avusta, täytyypi varmaan finanssi syistä heittää noi kammet myyntiin kunhan hiukan kiilloittelen niitä.

Mun 42t ratas on niin kulunut että kuului jo kamala ratina ketjuista kun ajoi sillä. Pistin nyt väliaikasesti 52-16 välitykset, vähän kyllä on turhan jäykät. Noissa rattaissa ei ole mitään merkintöjä niistä bcd hommista. Pyörä on nishiki road master ja siinä on tän näköset shimano 600 kammet: http://www.dublin-bicycle.info/img_bike_dublin/bicycle_888.jpg . Onkohan noissa se bcd jako 130?

Tuon pulttijaon voi mitata Sheldonin opeilla.

Shimanon 600:n pulttijako on 130. Kuten kaikkien muidenkin maantiekampien, paitsi italialaisten (Campa, Miche…) ja nykyaikaisten compact-kampien.