Ensipuraisu

Nyt olis vihdoin tavoitteena saada fiksi alle kesäksi. Ongelma on vain että millainen. Yksi vaihtoehto olisi tällainen:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/ebToBMIwU4DBt4nhcLaS_8v-kUYAYs8UGcRWQLUKHz4?feat=directlink

Eli kyseessä vanha Crescent, jolla olen ajanut muutaman vuoden ahkerasti maantiellä vaihteellisena ja se toimii tosi hyvin. Ainut ongelma on että satulatolppa on jumittunut kiinni ja optimi ajoasento vaatis vähän nostoa.

Toinen vaihtoehto oliskin sitten Crescentin retro singlespeed, tällainen: http://www.crescent.fi/en/hybridipyoeraet/polkupyoeraet/retro-single-speed/

Nyt kaipaisinkin viisaampien neuvoa, että saavutanko uuden ostamisella merkittävää hyötyä vai olisko vanha runko hyvä aihio? Satulatolppaprojekti vaatii kuitekin varmaan aika paljon aikaa jota ei nyt ihan hirveästi ole ylimääräistä.

Lisäksi haaveissa siintää San Sebastian, joten vaihtoehtona on myös säästää rahaa ja tehdä eka fiksi halvalla.

Olisi löytynyt tälle jo “sticky” aihe tuosta, jos sinne kopioit viestin niin tulee varmasti hyvin vastausta.
E: Tietenkin tämän voi jossain määrin myös projektiksi laskea, jos otetaan ensimmäinen ratkaisuvaihtoehto huomioon.

Näänkös oikein että vertikaali-droppi -> no go.

Projektiksi postasin koska se olis eka vaihtoehto ja haluaisin vain neuvoa että onko järkevä runkoaihio verrattuna Retroon.

Tässä tarkempi kuva dropista:
https://picasaweb.google.com/lh/photo/erMdmbbX6GFjkvmN7diAf8v-kUYAYs8UGcRWQLUKHz4?feat=directlink
Ei vertikaali, mutta lyhyt se on joten riittääkö säätövara?

Halflinkki-ketjulla tai palasella saattais vissiin riittää, jos ei ihan kohdilleen mene, viisaammat kertoo enempi?

villee - 20:46, 8.4.2012 » Projektiksi postasin koska se olis eka vaihtoehto ja haluaisin vain neuvoa että onko järkevä runkoaihio verrattuna Retroon.
Roger that, and never mind then

Tuo runko. Jos saat siitä toimivan fiksin/sinkulan, et tule katumaan. Lähde yrittämään vanhasta. Ei se “vanhassa vara parempi” sanonta ihan puutaheinää ole. Monet vanhat teräsrungot ovat varsinaisia ajonautintoja riippumatta kovinkaan paljoa voimansiirrosta. Kuten jo todettiin, half-linkillä saanet varsin hyvän lopputuloksen ja loppu olkoon historiaa.

Eli lyhyemmin sanottuna, tee tuosta vanhemmasta teräsrungosta se sinkulasi/fiksisi. Se vaatii hiukan vaivaa ja ehkä jopa ihan yhtä paljon rahaa kuin uuden ostaminen, mutta ilman omaa työpanostasi et saa persoonaasi tähän menopeliin.

Vannon, rungossasi on potentiaalia.

Kaverilla oli joskus tuollainen ajossa, ja kyllä siinä ihan normiketjullakin sai tarpeeksi kiristysvaraa.

kun kerran tossa on ihan ok kulmat ja geometria niin kai tosta vois koittaa yksvaihteisen väsätä. Runko on sen verran mukavan näköinen ja ainakin kuvien perusteella ok kunnossa.

Vanha runko on hyvä aihio. Itse tekisin konvertoinnin aika varovasti, näyttää sen verran hyväkuntoiselta nykykunnossaan. Ei siis mitään ulokkeiden rälläköintiä tms, pelkällä takakiekon ja kampien vaihdolla tulee jo ihan toimiva laitos.

Tolpan irroitteluun vinkkejä: https://www.yksivaihde.net/old/4410

villee - 20:13, 8.4.2012 » Eli kyseessä vanha Crescent, jolla olen ajanut muutaman vuoden ahkerasti maantiellä vaihteellisena ja se toimii tosi hyvin.
Toimiva vaihteellinen pyöräkin voi olla kiva olemassa, ellei sitten halua nimenomaan tulla toimeen vain yhden pyörän kanssa kerrallaan. Jos lähtee tekemään konversiota, kannattaa laskea kustannukset ennakolta ja verrata uuden, tai käytetyn, valmiin yksivaihteisen hintaan.

^^^ rälläkkä todellakin NO NO!
t: yksivaihde-nousuhumalassa retkirungon tärvellyt.
(mutta olen sinkulallakin tehnyt pitkiä retkiä)

Se on totta että mukava olla myös vaihdepyörä olemassa. Sitten kun tuon kustannuslaskennan tekee niin kannattaa ottaa myös huomioon ettei se välttämättä osu ihan eurolleen, itsellä meni vähän yli kun itsetekemän ensikonversioni väsäsin kuukausi sitten, yllätyksiä tulee :slight_smile: toisaalta en usko että hirveästi rahaa menee jos väijyt myydään-osiota ja asiat skulaa yhteen. Mukavaa puuhaa itse tehdä kun oppii ja tuntee sitten pyöränsä paremmin, omakseen. Nimenomaan en lähtisi tekemään mitään muutoksia jotta saa takaisin muutettua, eli takakiekko vaihtoon, kammet vaihtoon tai rattaan vaihto jos osuu ketjulinja, itsellä osui bianhissa oivasti sisäratas keskiötä tai kampia vaihtamatta. Hyvältä tulee näyttämään jos hommiin alat :slight_smile:

Pikaopiskelun perusteella toi on ilmeisesti '89-vuoden 316. Mun '90-vuotinen toimi oikein hyvin sinkelinä monella eri vaihdeyhdistelmällä. Jotenkin se oli muihin sinkeleihini verrattuna raskaan tuntuinen. Nykyään vehje toimii kivana syklokrossarina 6+6-vaihteisena 38mm Bloodhoundeilla.

Täytyy sanoa että ittellä 316 on ollut miellyttävämpi vaihteilla.

Tulee sillai miellyttävällä tavalla lakritsijäätelö mieleen tosta.

Kiitos kaikille paljon avusta.

Nimenomaan itsetekeminen kiinnostaa, joten nyt vain osia haalimaan.
Tällä hetkellä tarve vain yksinkertaiselle työmatkapyörälle, mutta en kyllä siltikään aio rälläkkään koskea, eli säilytetään dekonversio (onko tää oikea sana?) mahdollisuuskin.

Ihan sama mistä alat tekemään mutta mitään älä pistä paskaks tai roskiin.