Ensiprojekti: Raleigh/Univega XXIX

Eli löytyy jo otsikossa mainittu teräsrunko ja siihen kuuluva jäykkä teräshaarukka sekä tolppa, ohjainlaakeri FSA Pig ja Shimanon levyjarrut.
http://aijaa.com/qy4EI3
Tarkoituksena olisi rakentaa ajankanssa halpa ja kestävä maasturi. Mielelläni ottaisin vastaan ehdotuksia ja kokemuksia eri osista (eli osia hyvällä hinta/laatu suhteella).

Kiitos jo etukäteen ehdotuksista.

domppa92 - 13:06, 25.2.2013 » Kuvan löytää [täältä](http://www.google.fi).
Asia selvä ;-)

Tai paremminkin täältä.

Varman havainnollistavin projekti ikinä.

Jaa löyty tääkin… Pyöriä on tullit N+1 vauhdilla lisää ja tääkin on nähnyt kaikennäköstä tässä vuoden aikana. Ja oli muuten kaikki kuvat väärältä puolelta :slight_smile:

Eli aluksi ei ollut varaa renkaisiin ja voimansiirto oli lainassa veljeltä.

Sitten löytyi hybridin vanhat 2.6kg painavat kiekot ja kumit kympillä kirppikseltä.

Ja ohjaamo ja jarrutkin päivittyi välillä.

Löytyi siltä joustokeulaakin. Koska runkoa ei ole suunniteltu juustokeulalle, niin geometria muuttui aivan hirveäksi ajettavaksi.(juustokeula oli 9cm pidempi kuin vakio)

Välillä voimansiirto ja ohjaamo vaihtui Blackspireen, Hopeen ja Thomsoniin.

Ja tänään sain vihdoinkin Konstalta kiinakuitua keulille. Ah että kun on mukava ajaa oikean pituisella keulalla… Kesäksi varmaan puolilukot menee takaisin kiinni.


Penkkin vinossa joo ja avaruuttimet katoo kun löytyy taas ajoasento.
http://i.imgur.com/ZGdEovol.jpg

Noinhan se on setuppi löytynyt ja ajoakin saanut alle. Salahyvää palikkaa paljastuu monesta kohtaa. Homma lähtenyt viemään mukavalla tavalla.

Hattua päästä!

+1

Nyt meni keula oikeeseen pyörään. Looking good!

Kiitos vaan. Kävin lenkillä ja luulin ottaneeni hienoja kuvia, mutta eihän sitä pikselimössöä tänne viitti laittaa… Huomenna sitten valosassa kunnon kameralla.

Jaa tuli ostettua kamera ja kuviakin sai kivasti

http://farm8.staticflickr.com/7305/12252527275_8de43f8517_c.jpg
Raleigh XXIX by Domppa92, on Flickr

Juhannuksena pitäisi veljen kanssa ajaa 300km mökille vuorokaudessa ja matkakumppaniksi päädyin tähän. Kumit vaihtui 32c Marathon Supremeen (jotka istuivat yllättävän hyvin 25mm sisäleveyksiselle vanteelle) ja laitoin 1x10 ZEE-vaihteiston tilaukseen. Pyörään lisättiin myös B-kaupan tarakka ja joku toispuoleiseksi revennyt sivulaukku. Ensimmäisen kuvan takaa muut kuvat.

Aluksi kiinni vielä sammakoilla.
https://farm6.staticflickr.com/5507/14328312842_d02cfdc01e_z.jpg

Lopuksi väänsin rautalangasta ja nippusiteillä tuollaisen tukevanoloisen kehikon ettei laukku moikkaa pinnoja. Lisäksi olen ajatellut ostavani vielä http://biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Lisavarusteet/Laukut/Pyorailylaukku-ohjaustankoon-270425/ ja toisellepuolen sivulaukun.

paljonko liipasit painetta renkaisiin?

ATM 5 ja 5,5bar pitää vielä miettiä noita paineita kuitenkin 115kg kuski ja tavarat päälle. Vähä vielä jänskättää noi contin race sisurit ja niiden venymä…

Hehe nyt kävi niin että maastoon kuuluu vaihteet IMO. Rupesi ärsyttämään siirtymäajot, kun aina oli väärä valitun, mutta nyt on aina oikea välitys :). Mutta siis Shimanon ZEE vaihtaja ja shifteri vaihtunut SS tilalle. Rengas paineet kin oppinut laittamaan parempaan suuntaan eli alle 2barin mennään tuubeilla, vielä kun jaksaisi opetella tubellesin.

Ei huono. Aika paljon härpäkettä (mm. vaihteet) kiinni.