ensimmäisen fixin osto

nyt olis suunnitelmissa ostaa ensimmäinen fixi ja mielessä on kaksi vaihtoehtoa. ensimmäinen on create single speed puna-mustana? ja vaihtoehto numero kaksi on le prince! kumpaa suosittelette?

jälkimmäistä.

jälkimmäistä.

jälkimmäistä.

riippuu onko ostettava le prince vihreä vai valkoinen

tavallaan myös melko mälsää että rajasit vaihtoehdot noihin kahteen, kun on niitä muitakin jos laitat pikkaisen pätäkkää enemmän kiinni.

olisiko jotain ehdotuksia millanen fixi kannattais ostaa tommoseen työmatka ajoon (37km per päivä) ja se vois olla myös sellanen millä vois käydä vaik velolla myös koittamassa!

Itselläni moista virkaa rupeaa toimittamaan Steamroller. Ympärivuotista työmatka-ajoa helpottanee väljyys haarukoissa, jotta tarvittaessa mahtuu isompikin rengas pyörimään ja lokasuojat. Velodromisopivuudesta en tiedä, mutta eiköhän tuolla uskalla kokeilemassa käydä. Jälkikäteen ajateltuna jos lähtisin hankkimaan järkityömatkapyörää, hankkisin luultavasti Cross-checkin rungon ja rakentelisin siitä. Nämä nyt on vain mielipiteitä ja makuasioita ja oikeita vastauksia on yhtä monta kuin mielipiteitäkin.

Varmasti moni valmisfiksi ajaa asian, mutta joitain kompromisseja saattaa joutua tekemään. Viime talvena oli hetkiä, jolloin maastosinkula 29er kumeilla oli huomattavasti mukavampi kuin maantie-/harjoituskilpurikonversio työmatkanomaisilla siirtymillä.

millanen pyörä toi konan paddy wagoni on olis nyt ajopyöräs tarjouksessa

^ Palstan googlehaku kertoo. Osto- ja myynti-ilmojen joukossa aiempia kyselyitä ja kommentteja niihin.

le prince > pw > create

Tuli paikallisessa urheiluliikkeessä hauiskäännöllä punnittua create, oli 400e tarjouksessa. Aika painavalta tuntui, vähän yllätyin oikeen. Renkaat on kans työmatkaan hiukan kapeat 23mm durot näytti pikemmin kakskymppisilt. Itse suosittelen käytettyä konaa jos sattuu sopivan kokonen olee myynnissä. Tän vuoden mallissa ratatanko vanhemmas normaali droppitanko. Le Prince on ihan liian hieno arkiajoon, menee likaseks jos sataa…<- tuolla oli tarkoitus kehua suomalaista suunnittelua!

edit: Jos uuden kaupasta haet niin Le Prince ehdottomasti!

Le Prince pitää pestä sateen jälkeen. Mukana tuli myös kynsilakkapurkillinen rungon väristä maalia jolla sopii paikkailla skraiduja. En tosin vielä oo vaivautunu. Suosittelen.

Just… Mikä tahansa vaalea runko pitää pestä joka sateen jälkeen jos haluaa sen olevan kuin juuri kaupasta tullut. Mutta kuka nyt sateella ajaa? ; ) Kaikki tummat rungot pitää keväisin putsata katu- ja siitepölystä joka ajokerran jälkeen.
Edittiä: Ei kannata siis pienestä liasta välittää. Hienoa on että Prinssien mukana saa paikkamaalia, auttaahan ajoissa tehty paikkaus suojaamaan runkoa ruostumiselta.

Fillarit on ajettavaksi tehty ja käytössä ne kuluu. Ekan kuukauden ajan niistä rapatahroista ja maalikolhuista jaksaa murehtia ja sen jälkeen ne muuttuvat hyväksyttäväksi osaksi pyörää.

Syksyllä aina uus runko speksattavaksi ja vanha talvibeateriksi :wink:

millanen toi nishiki road master 2010 olis se ei olis ainaskaan pahan hintanen!

juhis - 9:06, 23.8.2010 » millanen toi nishiki road master 2010 olis se ei olis ainaskaan pahan hintanen!
turha.

^^ mikäli Nishikin sivujen svh 650 e pitää paikkansa myös kaupassa, on se paitsi turha myös kallis verrattuna siihen mitä rahalla saa.

E: Onko tämä lanka kovaa trollausta? ; )

^Ainakin osa vastauksista. Olisi hauska kuulla perusteluja miksi Nishki on “turha”, muutoin kuin vaatimattoman ulkonäkönsä, osalistan ja kovan hintansa puolesta. Tai miksi valita Le Prince Createn sijaan, muuten kuin tukeakseen suomalaista tietysti! Mielestäni Createt kuitenkin hienokseltaan hienompia ( =vähemmän hipstersävytteisiä) toim.huom: tämän seikan voi toki nähdä myös vaakakupissa juuri päinvastoin