Ensimmäinen sinkulani

http://www.myrskybongari.com/archive/singlegear/sinkula01-small.jpg

Wanha vuodelta 1996 oleva alumiinirunkoinen Bernardin maastopyörä nökötti hyljättynä voimansiirtoremonttia odottaen. Pitihän siitä sitten rakentaa vähän kevyempi tekele kuin nykyinen SA-INT häkkyrä. Fillari tulee työmatka-ajoon ja muuten vaan fillarointiin sinne tänne.

Osista jotakin vaikka se oikeastaan turhalta tuntuukin:

[ul]
[li] Navat, Shimano Alivio[/li][li] Vanteet, Fiamme Aries[/li][li] Voimansiirto, Sunrace (Kiitokset Tikkurilan ajomiehelle)[/li][li] Muut osat, mitä nurkista löytyi ja kohtuullisella hinnalla sai.[/li][li] Lokarit ovat puiset ja ne ovat omaa valmistetta.[/li][/ul]

Poljinhäkeissä on seksikkäästi stanssaus: Made in W. Germany :slight_smile:

Muutama muu kuva (1.8MB/ketale)

Hieman toisesta kulmasta
Se pakollinen rataskuva
Siivu takalokaria

Stemmiä ylöspäin ja Dirt dropit?

Tai jopa :wink:

Siisti “järkipyörä” !

Kertoisitko puisten lokarien synnystä jotain ?

Stemmiä nostin ylöspäin heti pienehkön 28km koelenkin jälkeen.

Lokarit on “laminoitu” kahdesta 4mm koivuvaerisuikaleesta ja pintaviiluna on ruusupuu-koivu-tammi-koivu-ruusupuu -viilut. Liimana ihan vedenkestävää pva-liimaa ja päälle useita kerroksia Unican täyskiiltävää venelakkaa. Lokarin aisoina 4mm juotosmessinkiä.

Keksin tavan millä tuon pintaviilun puukuvioita voi periaatteessa tehdä minkälaisia vain. Firman paperileikkuri on oiva apu. Shakkilautakin onnistunee helpolla. Harjoituskappaleethan nämä vielä ovat. Saa nähdä miten kestävät.

boozeman - 16:42, 19.7.2009 » Stemmiä nostin ylöspäin heti pienehkön 28km koelenkin jälkeen.
Nymmä vielä. Stemmin nostosta puheenollen. Droppitanko asennettuna korkean stemmin päähän antais mahdollisuuden vaihdella käsien asentoa jolloin vois ajaa niin pitkälle kuin perse ja/tai reidet kestää. Sitäpaitsi tollaiseen vanhaan maastopyörään se on IMO [s]stylein[/s] ainoa ratkaisu :)

Loksut on hienot. Mitenkähän muuten vesi roiskuu tuollaisista tasaisista verrattuna “normi” lokareihin jotka on kourun muotoiset? Luulis ainakin, että talvella tollaiset vois olla näppärät, sillä tuskin keräävät sohjoa. Hmm?

Meikäläinen on suunnitellut kasaavansa vuosisadan vaihteesta innoittuneen jokapaikan höylän. Jos jostain löytyis sopiva maasturistemmi ja ylimääräinen cruiserstonga, vois koittaa tällaista Ibis Scorcherin tyyppistä ohjaamoa:

Tai sitten vaan heittää mummisstongan kiinni väärinpäin johonkin nousevaan stemmiin…

Tänään tuolla sateella porhalsin enkä huomannut mitään sen ihmeellisempää roiskumista / kuraantumista. Takalokari on vielä sen verran pitkälle alas menevä, ettei pahemmin lennättänyt edes ylöspäin lopulta selkään osuvaa pisara ja kuraryöppyä. Voi olla aika liukas tuo venelakka sille sohjolle.

Lokarit tuossa menopelissä on siitäkin syystä perustellut, että ajan tosiaan fillarilla aina Satoi tai paistoi. Sadeviitta on erittäin kätevä kapistus ja lokarit estää viitan pääsyn sellaisiin paikkoihin mitkä voisi huomattavasti vaikeuttaa ajamista ja hengittämistä…

Droppitanko tulee ikäänkuin lahjana minulle. Työkaverin emäntä haluaa wanhaan 80-luvun kippurasarviseen Tunturiinsa suoran tangon :slight_smile: