Elite by Huffy

Speksit

Runko: Huffy Elite, 56 cm x 56 cm, ohentamatonta putkea, made in USA
Keskiö: 110 mm Shimano
Kammet: Lasco Single Speed 165mm 48t
Tanko: Random pätkitty riseri 25,4 mm kiinnityksellä + Oury gripit
Stemmi: 80 mm Custom 0.833" (21,1 mm)
Satula: Selle Italia SLR Gel Flow
Satulatolppa: 25,4 mm Kalloy Biltemasta
Jarrut: Polygon
Jarrukahvat: Promax Biltemasta
Ketju: KMC K710
Takaratas: Andel Cro-Mo 19t
Eturatas: On-One Large Flange Track Hub 32h
Takaratas: All-City 120 mm Fixed/Free 32h
Vanteet: Mavic Open Pro
Renkaat: Schwalbe CX Pro
Polkimet: Random muoviset häkkipolkimet

Uusi harrastaja löysi tälläisen pyörän pienen haeskelun jälkeen. Alkutilanne:

En tiedä pyörän historiasta paljoakaan. Pyörä on Yhdysvaltalaisen Huffyn rakentama Elite, kyljessä mainostetaan Greg LeMondia vuoden 1983 maailmanmestarina. Tästä päätellen pyörä olisi vuodelta -84. Runko on ohentamatonta terästä, vaihdeosat ja jarrukahvat olivat Suntouria, kammet Suginoa, alumiinivanne Araya ja kromivanteessa lukee vain W. Germany. (Miksiköhän eri vanteet?) Pyörä on aika pätevässä kunnossa niin vanhaksi. Sen takavaihtajaan oli ilmeisesti tullut jonkin sortin ongelma ja sen vuoksi pyörä oli jäänyt pois käytöstä. Kolhuitta se ei kuitenkaan ole säilynyt.

Pyörä konvertoitui fiksiksi melko helposti, mutta ei täysin ilman ongelmia. Päänvaivaa aiheutti ainakin satulatolppa, jonka halkaisija oli mauserilla mitattuna 24,4 mm. Haeskelin tälläistä satulaputkea hetken aikaa, kunnes huomasin, että oikeinlaista satulaputkea ei vain ole tarjolla. Ratkaisuksi keksin ostaa tuumaisen satulaputken ja näyttää sille vähän letkuprässiä. Satulaputki sujahti paikalleen ja osoittautui toimivaksi. Ulkonäkö vain hieman kärsi prässin hampaissa. Muut ongelmat aiheutuvat hyvin pitkälti tietämättömyydestä ja ne eivät olleetkaan suuria. Pyörää varten pinnasin ja rihtasin myös ensimmäiset kiekkoni.

Pyörä on tehty ympärivuotiseen käyttöön: talvella rouheammat kumit ja riseri, kesällä maantiekumit ja droppitanko. Pyörä on tehty nielemään asvalttia ja kyntämään loskassa, ei seisoskelemaan laakereillaan jossain seinätelineessä. Uskon sen suoriutuvan tehtävästään hyvin. Ainakin se on melko makea peli ajella. :slight_smile:

Lisää ja suurempia kuvia.

PS. Halutaan ostaa 0.833" stemmi tuumaiselle tangolle.

Hienon pyörän olet rakentanut, ja kyllä, noi tekstit on ihan huippuja.

Hyvän näköinen konversio, noista touring rungoista taitaa kaikkein toimivimmat käyttöpyörät usein syntyä.

Sellainen kysymys olisi että voitko millään ottaa kuvaa tuosta satulaputkesta, että kuinka rumaa jälkeä tuli. Itselläni on samanmoinen ongelma 24,4mm satulaputken löytämisen kanssa. Pyörä johon se on tulossa on vaan muutoin tehty aika viimeisen päälle niin snadisti epäillyttää tuo letkuprässin jälki ja ehkä myös tolpan kestävyys runttaamisen jälkeen. Kauhea homma vaan alkaa sorvailemaan ja hitsailemaan tuollaista itse.

eiks Jussilla ollu tommonen jossain melko vanhassa ilmotuksessa?

rokpete - 19:09, 12.3.2010 »

eiks Jussilla ollu tommonen jossain melko vanhassa ilmotuksessa?

[http://lh3.ggpht.com/_1Zb7K43b1D4/StOJhejmS9I/AAAAAAAAD2o/q8zcoDw40fw/s512/P1010594.JPG](https://www.yksivaihde.net/old/2364/33563) https://www.yksivaihde.net/old/2364/33563

Lisäsin muutaman kuvan tuosta satulaputkesta. Noista kuvista saa jonkinlaisen käsityksen jäljestä. Ei kovin kaunista, mutta kestävyyden en usko oleellisesti kärsineen tuosta runttaamisesta. Hieman parempaakin jälkeä letkuprässillä varmaan saa, jos siihen on tarve.

kilpikonna - 12:45, 13.3.2010 » PS. Halutaan ostaa 0.833" stemmi tuumaiselle tangolle.
Mulla on kans jostain jääny pari stemmiä. https://www.yksivaihde.net/old/1965

Ostin tuon stemmin jussilta. Näillä näkymin ei ole tarvetta enää.