Ekat lukkopolkimet hakusessa

Fiksikäyttöön olisi tarkoitus hommata lukkopolkimet, mallia sellaiset ettei vahingossakaan kenkä irtoa. Minkäänlaista aiempaa kokemusta ko. härpättimistä ei ole… Kengät jo hankittu -> Shimano SH-RT82.
Onko timen joku atac-malli mistään kotosin vai kannattaako “tyytyä” speduihin?

Kohtuuhintaan näytti bike-discountista löytyvän aliumia ja joitain mx-malleja.

Juttua mm. täällä:

https://www.yksivaihde.net/old/447&page=16
https://www.yksivaihde.net/old/663&page=17

Ite tykänny Timeistä aina enemmän kuin speduista. Ei ole koskaan tullut tahattomia irtautumisia, edes skidatessa. Klossit kun kiinnittää “väärän puolen” kenkiin, niin irroitusaste on 17. Speduista löytyy irroitusjäykkyydensäätö ja ne on halvat, joten hyvä vaihtoehto sekin. Tää on oikeastaan täysi makukysymys.

e: mulla Mashissa XC-8:t, rollerissa (vapari tällä hetkellä) aliumit ja maastopyörässä Z:t eli nykyiset DH4:t.

Mulla on Shimanon M540-polkimet ja ovat tosi jees. Wiggleltä saa kolmellakympillä. Vanhempaa M520-mallia saa samasta putiikista vielä kympin halvammalla mutta uudempaan kai on tehty jotain parannuksia ja kun hintaero ei ole kovin kova niin päädyin noihin 540:siin.

Tärkeintä kai on että varmistat että klossit on sitä single-release mallia, Shimanolla on sellasetkin klossit mitkä aukeaa myös ylöspäin nostettaessa mikä ei ole fiksikäytössä hyvä. M540 mukana ainakin tulee single-release -klossit, M324-polkimien mukana taas tuli multireleaset.

Maastospeduissa, eli ainakin 520 ja 540 tulee normiklossit joilla fiksailu ok. Nehän ei ole ns uudet tai vanhat, vaan paremmat ja “huonommat” jos epäilet, ettei 520 riitä, voit kysäistä karen mielipidettä asiasta.

Vaikuttaa siltä että aliumit menee tilaukseen. Klossit tulee näköjään mukana mutta tarviiko vielä hankki jotain suojalevyä tms?