Eka fixi projekti: Crescent 70-luku?

Tavoitteena mahdollisimman edullinen ensifixi.

Kymmeniä vuosia ajamattomana lojunut isäpapan vanha cressu. Oli aika kauttaaltaan kaikki kromiosat ruosteen peitossa ja runkokin paikoittain ikävästi rusekan peitossa. Riisumisen ja pienen hinkkaamisen jälkeen alkoi kuitenkin näyttää jo ihan kelvolliselta.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-06-21%2014.37.30.jpg

Jarrutkin sai ruosteen alta kiiltämään
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-06-26%2022.32.07.jpg

Uudet ketjut, kumit ja satula.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-06-26%2022.32.46.jpg

Pari viikkoa mentiin sinkulana vanhan viisirattaisen ruostepakan kanssa. Melko meluisa oli, mutta postimies piristi.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-07-09%2011.05.05.jpg

Vanha rengas osiin
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-07-09%2013.48.08.jpg

Ja uusi valmiiksi. Samalla elämäni ensimmäinen renkaan rihtaaminen. 2 tuntia työtä ja rengas alkaa näyttämään ajokelpoiselta.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-07-09%2017.57.07.jpg

Testiajot suoritettu ja hyvin kulkee. Keskiö tosin pitäisi vielä avata ja huoltaa. Ketjulinja osui nappiin joten jos ei mieletöntä kulumaa niin kai tällä fauberilla? vielä pärjää hyvän aikaa.

Kuvat ei näy.

korjailin linkkejä. nyt pitäisi näkyä?

Error (403)
It seems you don’t belong here! You should probably sign in. Check out our Help Center and forums for help, or head back to home.

Tulen tykkäämään tästä aiheesta vaikka kuvat ei vielä näy

Nonniin tottakai ne kuvat kusee jos ne on priva kansiossa. Asia korjattu

FAuberhan se. Hyvä, jos ketjulinja osui kohdilleen. Jos haluat jatkaa samalla rungolla, mutta uusilla kammilla, niin noita adaptereita sitten vaikka Pyörätohtorilta. (Tosin tämän ehkä tiesit.)

Hyvä meininki joka tapauksessa! Konversiot kunniaan.

hyvältä näyttää

Joo, hyvältähän toi jo näyttää. En sit tä miten fauber toimii fiksikäytössä ja sopivia polkimiakin noille kammille voi joutua hakeen. Sinkula käyttöön ihan hyvät, fauber 4 life.

Fauber-fixi, nostan hattua. Siisti proju.

Kyllä sitä tuli mietittyä adapterin ja kampien hankintaa mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä että näillä mennään. Takahaarukka on ruostunut sen verran että taytyy talvemmalla sitten ottaa hitsattavaksi. Samalla varmaan tulee puhallettua ja lähetettyä pulverimaalaukseen. Saman väriseksi toki ja uudet tarrat ebaysta.

saattasin pistää niin läsöä rengasta, kuin mitä alle mahtuu - ja pitäisin molemmat jarrukahvat (otteen takia), jos tuon dropin ajattelit pitää.

^^Turhaa vaivaa sanoisin minä. Mulla on joku saman ajan vastaanoloinen Monark, on niin kovaa rautaa et ei se pieni ruoste mitään haittaa. Jos haittaa silmiä niin teräsvillaa ja paikkamaali tjsp. kehiin ja ajoa vaan.

E: tai no, eihän noista kuvista näy onko siellä jotain muuta kuin kosmeettista ongelmaa

Kuvat kyllä on edustavammat kuin mitä pyörä on oikeasti. Takahaarukka erityisesti on päässyt ruostumaan jopa melko pahasti. Tuolta missä seisontautuki on kiinni chainstayssä on jotain pientä reiän poikasta. Täytyy huomenna räpsästä siitäkin kuvaa

Tuo droppitanko miellyttää joten se pysyy. Toista kahvaa ja jarrua en jaksanut hinkata kiiltäväksi joten jäi tästä syystä laittamatta. Suunnitelmissa ehkä kokonaan uudet modernimmat kahvat ja jarrut. Tankoteipitkin olis ihan kiva lisä.

No jos se on oikeasti rikki nin kannattaahan se toki fiksata. Pulverimaaluksen hinnalla tosin saa varmaan vaan jo paremmankin runkosetin.

E: niin ja ei sen alumiinin tai teräksenkään tarvitse aina kiiltää, varsinkaan ton ikäsessä pyörässä. Vanhat jarrut kiinni vaan, vanhat palat kannattaa varmaan vaihtaa. Tankoteippi vaikka Biltemasta (samaa 3M kamaa kuin monet muutkin) tai sit vaan erkkaria, jos vaikka haluatkin vaihtaa ne kahvat, sopii tohon ihan hyvin ja ajaa asiansa.

Joo eihän sen tarvii, mut paremmalta se näyttää jos näkee sen vaivan. Aattelin et kerta tästä fiksiä tehdään niin ei välttämättä sitä takajarrua edes tarvii. Helvetinmoinen homma nimittäin noin pinttyneiden osien kiillottamisessa.

Pulverimaalaukseen vaihtoehtona päädyin kun luin aiheesta täältä foorumeilta. halvimmillaan ilmeisesti jotain 30 euron luokkaa täällä Turussa.

Mutta kiitti vinkistä täytyy suunnata taas sinne biltemaan kun kerkeää

Mikähän runko toi on muuten? Kuvista päätellen ei näytä ihan käppäsimmältä retkirungolta, mut pläskimmät kumit täyttäis kivasti haarukoita, ja jos valitsee sopivat, niin kulkupuolikaan ei varmaan kärsis liikaa.

Kannatan ehdottomasti crescentin oranssia ja tarroja btw :slight_smile:

Ai nii, ja hyvä meininkin :slight_smile:

tykkään tästä

Vähän oon koittanu katella et mikä runko ois kyseessä, mut ihan varmaa tietoo ei mistään tahdo löytyä. Vuosimallin sain haarukoitua jonnekkin 1974-80 välille, vissin joku edullisempi katu/kilpa/harjoittelupyörä.

Miksi muuten tuo läskimpien kumien ihannointi? tällähetkellä 32x630 mikä vissiin aika optimi tuolle 27 1/4 vanteelle. Ennen bilteman 4e kumeja olin harkinnut reilusti kalliimpia 28x630 slicksejä

Kuvaa vielä tuosta repeämästä chainstayssä, nyt kun kattoo niin ei näytä niin älyttömän vaaralliselta, mutta kyllä tuo tekee mieli korjata
https://dl.dropboxusercontent.com/u/38188273/Crescent/2013-07-16%2019.48.02.jpg

onko pelkkä silta repeytynyt irti vai onko chainstayssa reikä/repeymä? jos pelkkä silta revennyt niin eipä hätiä. hitsailet vain kiinni.