Ei oikotietä onneen: tappajasepeli tappaa

Poljettiin kollegoiden kanssa touko-kesäkuun vaiheessa Köpis->Berliini, rojektin nimi oli Cycling for libraries (olen kirjastosetä). Anyway, ajattelin että lähden itse matkaan tuorein kumein, ja Yksivaihde-foorumin suuren gumekeskustelun sekä muiden nettilähteiden perusteella tilasin netistä Continentalin Gatorskinin taakse ja GP4000:n eteen. Nämähän pitäisi olla kuolemattomia, etenkin Liskontalja kestää vaikka skidaisi koko 650km matkan jne.

Noniin, meikä siinä keulilla kartanlukijana ja pitelin tahtia leppoisana että koko porukka pysyy tiiviissä kasassa jne. ja eikös Gatorskin puhkeaa ekana päivänä Tunen jälkeen, noin 30km Köpiksestä eteenpäin. Myöhemmin samana päivänä puhkeaa myös GP4000 edestä. Yritä siinä sitten olla suurikin matkanjohtaja ja vaihtaa sisäkumia sateessa. Molemmilla kumeilla alle 100km mittarissa :frowning:

Noh kyllä siitä tietenkin selvittiin kuitenkin hienosti ja Berliiniin päästiin aikanaan ja kirjastomaailmaankin parannettiin vaikka millä mitalla (kts kuvat ja [videot](http://www.kirjastokaista.fi/category/video/80/kirjastoala--cycling for libraries)). Punktuureja tuli koko porukalle (~80hlö) yhteensä joku 15kpl reilun viikon aikana.

Mutta mikä siinä on, että rengasrikkoja tuli säännöllisesti enemmän sadesäällä ja miltei kaikki löytyneet syyt oli sellaisia pyramidin mallisia, vaaleita kiviä. Onko tuo joku tunnettu kivilaji tai jotain? Tietynlainen kivilaji tarttuu gumeen ja pistää samaan paikkaan muutaman kilometrin matkan kunnes menee läpi pistosuojauksesta? Tanskalaiset sanoivat, että etenkin keväällä ja alkukesällä tulee rengasrikkoja maantiellä… kuulemma nuo samat vihulaiset sateella jotenkin kääntyvät terävä puoli ylöspäin. Legendaako? Kuka sen tietää…

Ei siinä taida kummempaa taikaa olla. Vesin vanhin voitehista, eli sadekelillä uppoaa tavara kumiin liukkaammin.

Vanhan (eli typerän) kansan uskomuksia. Vesi saa pienet kivet tarttumaan kumiin ja läpi menee ne kärki pystyssä olleet. Helppo kuvitella, että kivet kääntyy sateella, kun muussaasennossa lepäävät kivet jää sinne tielle.

Ja ne kivet ovat RENKAANtappajasepeliä.

Kokeile vielä contin 4 season maantiekumeja

Voi sitä 4Seasonii aina kokeilla mut siinä on varmaan koko Contin rengasvalikoiman pehmein kumiseos. Imee kiviä ihan vimmatusti ja on todella taipuvainen syviin viiltoihin. Mulla meni heti ekan satkun jälkeen yks kivi suoraan kumin läpi. Lopputulos oli vajaan sentin pituinen viilto josta sisuri sitten pullisteli iloisena.

D`oh. 4 Season tulossa etukumiksi Viron pyöräretkelle. Sormet ristiin ja peukut pystyyn että se kestää.

No, mulla on taas 4 seasonit kestäneet kohta kolme vuotta (etukumi on ollut siis ajossa 3v., takakumia on vaihdettu kulumisasteen mukaan) flätittä. Skidailusta ne ei kyl tykkää, kuluu silmissä - tosin ei niin paljoa kuin veloflex corsa, mutta se onkin toinen juttu…

ruipelo - 12:15, 8.9.2010 » http://s.wiggle.co.uk/images/panaracer-pasela-tg-med.jpg Panaracer Pasela Tour Guard renkaat. 6 flattiä 2 päivässä Tanskassa retkipyöräillessä. Elä osta!
ehkä juuri tolla seudulla ei kestä mikään

Vika on Tanskassa, ei gumessa! Tanskassa kaikki muu on täydellistä paitsi poliittinen ilmasto ja tappajasepeli.

“Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena”

^

Arvailenko liikaa, vai yrittääkö toimittaja nyt sanoa jotain?

ChainThug - 0:26, 12.12.2011 » ["Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena"](http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/pyorankumit_paukkuvat_myos_tulevana_talvena/?ref=tf_iOKboksi_news_p1)
kommenteissa odotetusti hyvää "ajatteko talvellakin"-settiä... jos pitää valita oikeustien ja renkaiden vaihtelun välillä, taitaa rengastyöt olla henkisesti miellyttävämpää, ja myös huomattavasti halvempaa.

Ja musta olis tosiaan mielenkiintoista nähdä, miten renkaiden puhkeaminen menee oikeusteissä liukkaudesta johtuvan jalankulkijoiden vammautumisen ohi.

Olisi mielenkiintoista myös tietää, miksi Tampereella ihmiset pysyvät enimmäkseen pystyssä ja normaalit talvirenkaat ehjinä (nimim. ei yhtään flättiä ikinä Marathon Wintereillä).

Tampere on tietääkseni sisämaassa - siellä ei ole samaa, usein Helsingin talvessa esiintyvää “-2 - +2 -vaihtelua” kolme kertaa päivässä, vaan mannerilmastoa mukailleen yleensä jatkuvasti vähän pakkasta ja lunta.

Lisäksi ainakin pk-seudulla hiekoittaminen tarkoittaa teräväsärmäisen sepelin kylvämistä väylille. Ei mullakaan Joensuussa paukkunut renkulit niin tiheään kuin Hälssingissä.

^Pitäis nähdä varmaan jotain tilastoja, jossa olis laskettu päälleen kaatuneiden ja vammautuneiden ihmisten määrä sekä kvartsihiekoitetuilla paikkakunnilla että sellaisilla, joissa on käytetty pyöreetä soraa.

906 - 9:22, 12.12.2011 »
ChainThug - 0:26, 12.12.2011 » ["Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena"](http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/pyorankumit_paukkuvat_myos_tulevana_talvena/?ref=tf_iOKboksi_news_p1)
kommenteissa odotetusti hyvää "ajatteko talvellakin"-settiä... jos pitää valita oikeustien ja renkaiden vaihtelun välillä, taitaa rengastyöt olla henkisesti miellyttävämpää, ja myös huomattavasti halvempaa.
[Ryhmäkanne](http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryhm%C3%A4kanne) voisi helpottaa yksittäiseen sepelinvastustajaan kohdistuvaa painetta.

^ eiköhän toimittajan vienosti vinkkaaman oikeusprosessin käyminen kuuluisi lähinnä HEPO ry:n toiminnan piiriin.

http://www.hepo.fi/

seppo - 13:35, 12.12.2011 » [Ryhmäkanne](http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryhm%C3%A4kanne) voisi helpottaa yksittäiseen sepelinvastustajaan kohdistuvaa painetta.
Ongelma on siinä, että ryhmäkanteita ajaa Suomessa kuluttaja-asiamies ja Helsingin kaupungin katuosaston, vai mikälie se on, toimet eivät kuulu KA:n toimivallan piiriin. Ryhmäkannetta ei siis ole mahdollista nostaa.

Edit: korjasin väärän lainauksen…

en tiedä mistä johtuu mutta venäläisestä oli tyhjentyny lauantaiyön ja sunnuntai-iltapäivän välisenä aikana etukumi. Vaihdoin sen ja nyt flatti tuli ~10min rauhallisen ajon jälkeen.

Pitänee hommata uusi vannenauha eteen ja tarkistaa kotona ettei siellä ole ulkokumissa jotain rautalankaa tmv shittiä.

Ja jos se on toi sepeli niin ei voi sit mitään.

kyseinen kumi on muuten 30mm ei-taittuva cx pro