Eddy Merckx Professional

Lisää vaihdepyöriä yksivaihdefoorumille.

Tästä lähdettiin,

Ja tähän päädyttiin.

Kyseessä on siis Eddy Merckx Professional? 80-luvun alusta. Ostin rungon Hilary Stonelta aika rumassa kunnossa ja suolaiseen hintaan. Rungossa olikin sitten enemmän vikoja kuin Hilary oli maininnut (kuten puuttuva jarruvaijerin kiinnike vaakaputkesta, jonka jouduin sorvaamaan ja juottamaan paikalleen) joten sovittiin alennus myyntihintaan ja molemmat olivat tyytyväisiä.

Alkuperäinen väri oli ilmeisesti musta keltaisilla tehosteilla, mutta koska en mitään 100% entisöintiprojektia ollut aloittamassa, päätin vaihtaa värin perinteiseen Faema väritykseen, josta olen aina pitänyt. Näitä pyöriä on myyty käsittääkseni myös Faema -väreissä, joten paha synti ei kuitenkaan ole kyseessä. Poistin vanhat maalinrippeet Nitromorsilla, jonka jälkeen puhalsin rungon hiekalla oikein kevyesti. Runko maalattiin Lahtelaisessa jauhemaalamossa vaivaiseen 25 euron hintaan (väri + lakka). Punaiset osat on tehty vinyylitarralla (helppo ja siisti tapa) ja tarrat on ebay:stä.

Osat on Campagnolon Super/Nuovo Recordia, tanko ja stemmi Cinelliä, vanteet Open Pro. Etukiekko on lainassa fiksistä kunnes löydän 32h (Super) Record navan halvalla.

Tankoteippi vaihtuu piakkoin mustaan (Cinellin valkoinen korkkiteippi likaantuu meikän käsissä aivan liian nopeasti) ja jarrukahvoiksi ajattelin jotain vähän modernimpaa (nyt kiinni Modolon Flash kahvat jotka ei toimi oikein millään tasolla).

Hyväksyn. Konkeli approved.

Tuommoiseksi yhden illan puuhasteluksi ihan jees.

karu on ollu kunto, mut hieno on “buildi” =) tsemppii ja kilsoi!

vanhojen kunnostettujen teräsrunkoisten kilpureiden määrä sen kun lisääntyy, mahtavoo!

Oli muuten hieno patina lähtövaiheessa :wink:

MrVelo - 14:34, 29.6.2010 » Oli muuten hieno patina lähtövaiheessa ;)
Vähän kuin punkkarin kloriittifarkut. Joku huumoriveikko olisi varmaan hitsannut runkoon vetoketjuja ja laastaroinut sen Discharge-tarroilla.

Hieno patina tosiaan. Itse olisin varmaan pitänyt sen tuollaisena, jos olisi ollut vähempiarvoinen pyörä (tai jos puhkiruostuminen olisi jotenkin erikoisen suuri sääli).

Missä Lahtelaisessa paikassa maalautit? Oliko lopputulos mielestäsi hyvä, eli voitko suositella paikkaa?

Pitäisi maalauttaa myös muutama runko, mielellään Lahden lähellä. Hinta tuntuisi olevan kohdallaan käyttämässäsi maalaamossa.

Joo maalamon nimeä myös tänne, millainen paikka tuo oli muutoin, suuri värivalikoima? Himoittais aloittaa yksi maitokahviprojekti nyt kun lomatkin alkaa.

Edit* pitää vielä lisää että hienoimpia prokkiksia kyllä hetkeen. Oli vaan niin itsestään selvää että unohtui sanoa. Joku voisi ehkä kitistä lukkiksista mut mitä hittoa, itse olen ainakin iloinen että tuo on “oikeassa” ajossa ( ei niin etteikö häkeillä voisi ajaa oikeasti, mut harvemmin sitä näkee häkkejä+sopivaa kenkävalintaa ).

Hiekkapuhalsivatko ennen maalausta tuon vai oliko pinta tarpeeksi möykytön ilmankin?

E: Hienosti ohiluin

Approved.

Olis kitkijöille töitä.

Paikka jossa maalautin oli Propinta Oy lahdessa, värivaihtoehdoista en tiedä kun pyysin “valkoista”, mutta varmaan RAL värejä löytyy. En kysynyt maalasivatko rungon erikseen pikkukaapissa, vai menikö se muiden kamojen kanssa läpi linjaston.

Jälki oli hyvää, mutta esim. etuhaarukan tyylikkäät kaiverrukset hukkuivat maaliin lähes täysin, eli aika paksun kerroksen vetivät maalia. Kannattanee suojata runko itse, pyysin heitä suojaamaan keskiön, mutta sinne oli silti päässyt vähän maalia.