Dvd- ja muut filmiarviot

Eipä oo paljoo tullut nähtyä ja MASHia ei viitti edes arvostelle, eihän raamattua tai koraaniakaan ole tapana kirja-arvostella… Mutta alotetaan nähdyistä…

BOOTLEG SESSIONS

Vauhdikas. Rock. Ja erittäin yksipuolinen.

Leffassa ei ole yhtään liikennettä. Muutamassa kohdassa ollaan parkkihallissa, mutta sen lähemmäs liikenteen seassa ajamista ei päästä. Ajaminen siis parkkipaikoilla, erillisillä trikkispoteilla, skeittiparkeissa ja skeittipooleissa. Pelkkiä bmx-temppuja niin, että tekis mieli katsoa joku tän hetken hyvä bmx-pätkä ja vasta sitten oikeesti arvioida onko Bootleg Session hyvä vai ei. Veikkaan että jos bmx-temppuja haluaa niin kannattais katsoa joku hyvä bmx-pätkä ja itse kelata miltä samat sitten näyttäisi isommalla pyörällä.

Varsinkin lumilauta- ja laskettelupuolella yksi isoja kysymyksiä leffojen suhteen on hyppyjen/trikkien (parkeissa, hyndissä, raileissa) ja tavallisen vapaalaskun (puuterin pöllyttelyä) suhde. Vastaavaa suhdetta haetaan usein mtb-leffoissakin. Toiset tykkää toisesta ja toiset toisesta mutta yleensä hyvissä leffoissa on jollain suhteella molempia. Bootleg Session olisi hyötynyt muutamastakin lyhyestä liikennepätkästä. Ois tullut vaihtelua.

Menee pikkasen OT:ksi, mutta mua kyl kiinnostaa kovin fiksillä esmes wallriden vääntäminen. Jo pelkkä ajatus siitä, että pitää liikuttaa jalkoja samaan aikaan kun ponnistaa seinälle, tuntuu kovin kaukaiselta.

Ehkä kesällä vielä. Sen jälkeen voinee tulla tarve tukevammille kiekoillekin.

Saako Bootleggeja muualta kuin heidän omilta kotisivuilta? Vaikutti ihan haaskalta jutskalta. Vähän sellainen väärät pyörät väärillä mestoilla jutska.

Sitten New York dokumenttipätkien kaksintaistelu

Red Light Go vs. Pedal

Leffoissa kerrotaan paljon samoista henkilöistä. Red Light Go kertoo paljolti Nykin omista kuvioista ja paikallisista pienemmistä alleycateista jne… Pedal käsittelee kansainvälisemmällä tai muuten isommalla otteella ja matskua on lähettien mm-skaboistakin.

Aihe ja sanoma sen verran lähellä toisiaan että hyvin voi suositella vain toista hankittavaksi. Ja silloin voiton vie Pedal. Pedal on nimittäin visuaallisuuden ja muiden osalta yksi tyylikkäimpiä paketteja mihin on harrastusfilmeissä tullut törmättyä. Ns. päräyttävä pläjäys. Kotikutoisuus on joskus etu, mutta Red Light Gon kohdalla se ei riitä vaan jää sellainen olo että kotikutoinen Red Light Go painii aivan eri sarjassa kuin Pedal.

Pedalin mukana tullut kirja on kiva pikku bonus, mutta sen verran peruskauraa ettei pelkän kirjan takia kannata ostaa, jos leffan on jo moneen kertaan nähnyt. Mutta leffa on itsessään hankkimisen arvoinen.

Katsastin tuossa Project Northin.

Ajo näytti hienolta ja taitavalta, vaikkakkaan ei mitään yltiöpäisiä droppailuja ja ilmoja ollutkaan. Yleistunnelma oli jotenkin kliininen ja käsikirjoituksellisuus paistoi läpi. Itselle iskee enemmän semmoinen aito nauru ja huuto, kuin taustavalaistut saunasta kävelyt.

Äänimaailmaltaan oltiin myöskin varsin laboratoriossa niin taustamusan kuin diegeettisenkin äänimaiseman suhteen. Kolinaa ja vapaarattaan rätinää ois saanu olla laajemmin ja semmoista efektihuntua ois kannattanu miettiä. Ylipäätään siis haettuun eteerisyyteen oli päästy, mut itse oisin kaivannut vähintään vastapainoksi räkää ja mutaa. Tuommoiset dolly- ja vaijeriajoviritelmät on tietysti kunnioitettavia, mut fiilis välittyy siitä käsivarakamerasta vaan paremmin. Tietysti kaikki kasvaa jossain vaiheessa siitä yli, kuten nyt on käynyt selkeästi ekstreme-elokuvaukselle.

Leffassa taidettiin sanoo noin 10 sanaa, itsellä siitä syntyi sanottavaksi muutama enemmän. Propsit jokatapauksessa tekijöille, kyllä tuosta välittyy hullu panostus ja intohimo kotikatsomoon asti, vaikkakin divx oli vallan suttuinen full-HD:ltä :slight_smile:

Voisko joku Macaframan nähnyt kertoo oliko hyvä? Vai oliko trailerien aikanen kohu turhaa hypetystä.

Death Pedalia ja Fast Fridaytä on tullut kyllä yytsittyy issekseen ja kummipojan kanssa useesti. Viihdyttää! Ja DP:ssä on myös Ines Brunn, hänethän tapasinkin kesällä Beijingissä! :smiley:

Parempi arvio ehkä tuonnempana?

Laitoin Macaframan tulemaan eBaystä viime viikolla ja toimituksessa meni muutama päivä.

On niin toisella levelillä verrattuna Mashiin, Fast Fridayhin ja varsinkin Bootleg Sessionseihin. HD pätkät on komeita ja niistä mehustustrailereista ja pikkuklipeistä on koottu pari erilaista pätkää ajopätkien väliin. Macaframa menee niin hienona fiksileffana ja ylipäätään SF:n mäkiä ihmetellessä.

Kesto on vajaan tunnin ja ekstroja toisella levyllä reilut 4 tuntia. Omasta mielestä hypetys ei ollut täysin turhaa! Ei missään nimessä kertakäyttörojua vaan lystiä riittää pidemmäksi aikaa.

Onko Macaframasta se Bluray versio jo tullut?? Eiks semmone ole tulossa/tullut? Täytyy laittaa Macaframa tilaukseen…

boren: Ei ole sattunut blu-ray -versio ainakaan minun silmään, mutta lähtee tilaukseen samantien jos/kun ilmestyy.

Vita della Via. Japanin/Tokion T19/Carnivalin dudet.

Lainaus:

STREET LIFE (Tee 19 / Carnival) DVD - Tokyo
$39.00
This is an early 2007 release from T19/Carnival in Tokyo Japan. You are not going to see any new tricks on this one, it is already looking old school, but it is a nice watch for some early track bike boom nostalgia, and for collectors to add to their library of DVDs. These guys are like gods to young skaters and riders in Japan and were largely responsible for the popularity spike in riding during 2006/2007.

ERITTÄIN viihdyttävä pätkä. Kaikille ketä on japanissa käynyt, eriomainen fiilistelyraina. Omassa rankingissa heti siinä MASHin perässä (Macaframaa ei vielä ole hallussa) . Tuttuja mestoja ja ainakin osa tsygän päältä kuvattuna käsivaralta!

Reneltä saa Track Supermarketista Japanista.

Arvo-Stan!

Anttilassa näkyy olevan muutaman euron hintaan asialliset dvd pätkät The Flying Scotsman sekä Jour de fête. Jälkimmäinen uudehkona suomijulkaisuna nimellä “Lystikäs kirjeenkantaja”.

onks kukaan tilannut macaframaa tuolta macaframa.com? näkyy “Macaframa Limited Edition 2-disc DVD (presale)”. presale, siis mitä tuo tarkoittaa? presale ftw!

http://www.macaframa.com/blog/2010/06/20/sample/ onneksi en kerinnyt ostaa tuota dvd:llä

Kevin Bacon kasariklassikossa Quicksilver Quicksilver Movie Trailer with Kevin Bacon - YouTube