Dolan ajokuntoon

Dodiih, nyt on Dolani sitten kotona ja ensimmäinen testilenkki ajettu. Pikkasen oli hazardia toimintaa tuossa kelissä, mut onneks löyty puhdas ja sula tienpätkä. Leikki loppu tosin lyhyeen, sain nimittäin kunnolla hiekkaa silmään ja jouduin taluttelemaan puolisokeana takaisin kämpille. YEAH!

Vertailupohjaa “parempiin” pyöriin ei oikein ole, mutta vanhaan konversioon verrattuna aivan uskomattoman kevyt ja jämäkkä. Luultavimmin hiilarihaarukan ansiosta kyyti ei ole ihan lohduttoman kolkkoa, vaikka runko onkin alumiinia, ihan yllätyin. Tyhmänä en ostaessa muistanut kysyä ollenkaan välityksistä, olikin sit aika pirtsakka 49/15. Näillä mennään toistaiseksi, katsellaan miten reidet ja polvet kestää :).

Kevyen suihkun ja 15 min aherruksen jälkeen koko komeus lepäilee nyt palasina parvekkeella. Ensimmäinen probleema on tuo haarukka; eli kiinni ollut haarukka on saanut hieman iskua, mutta on korjattu. Se näyttääpi tältä:
http://lh6.ggpht.com/_RBI6CyIuZGM/S7Ru0AQhv4I/AAAAAAAAAqk/j6E9raHkz44/s400/DSC_5156.jpg

Mitäs asiantuntijat sanoo, uskaltaako tuolla ajaa, vai pistänkö suoraan uuden alle? Mites, onkos kukaan porannut näitä Alpinan ratakeuloja jarrulle? Voisin melkein vannoa että tuossa maalin alla on valmis reikä, joka on vain tulpattu. Sinänsä poraamisen ei pitäisi olla mikään ongelma, koska tuo osa haarukasta ei ole hiilikuitua. Kuumottelis hieman uhrata tuo rikkonainen “tutkimustarkoituksiin” ja porata se.

Seuraavana vuorossa tangon ja stemmin vaihto; Droppi ei kaupunkiajossa oikein vakuuttanut, bullhorn enemmän mun makuun. Katsellaan, sahaanko tuon nykyisen dropin, vai ostanko tällä kertaa “oikean” bullhornin. Oikeestaan, suositelkaas jotain suht kapeita bullhorneja. Ulkonäöllisesti mahdollisimman simppeli, tyyliin sahattu droppi, miellyttää silmää eniten.

Sitten stemmin pituudesta. Tällä hetkellä 130mm, joka tuntuu jopa kädet stemmin vieressä ajettaessa (siis tangon “suoralla” osuudella) hieman pitkältä. Hieman myös aikaisemmin ollut puhetta, että bullhornilla toimisi paremmin snadisti lyhyempi stemmi. Pitäisikö suoraan kokeilla esim. 90mm stemmiä? Fit calculator tarjoaa arvoja about väliltä 90-100mm, ja nämä siis ymmärtääkseni droppitangolle.

Vaihda keula, vaikka on tuollakin kuulemani mukaan ajettu ihan radalla. Mutta eipä tartte arpoa ja saat stemminkin viriteltyä sitten oikealle korkeudelle.

Älä leikkaa tankoa. Jos siinä on ratatanko, niin se ei vaan toimi. Uus stonga ei niin paljoa maksa, että kannattais pilata yks ja ostaa loppujen kahta.

130-millinen stemmi on ihan hemmetin pitkä, lyhyempää kehiin vaan, eritoten jos ajoasento tuntuu pitkältä. Jos laskuri antaa tuollaisia arvoja, niin kannattaa varmaan aloittaa kokeilu sieltä.

Jahas, itse itselleni vastaten. Keulan poraaminen onnistuu, toinen puoli tulpattu ihan vaan epoxilla. Pitää illemmalla porata tuo iskemätön haarukka ja uppailla projektikuvat sit tänne.

Ehkä maltan vielä mieleni tuon tangon suhteen. Kyseessä ei siis ole ratatanko, vaan joku halppis maantie.

Hoblaa. Kolmen katkenneen terän jälkeen keulassa on nyt noin 5mm reikä, joka on vieläpä suht suorassa. Taidan jättää porailut tältä erää, ja jatkaa sitten kuin jarru saapuu. Tässä pientä välikevennystä:
http://lh3.ggpht.com/_RBI6CyIuZGM/S7UKiUgcrrI/AAAAAAAAArA/kWQ3aGwWMs8/s400/DSC_5163.jpg

Huh huh, että oli huono ajaa suoralla tangolla, kädet ihan puuduksissa 15min testilenkin jälkeen.

Fiksuna poikana en missään vaiheessa tarkistanut rattaan kireyttä ja meinasin paskoa housuuni, kun voimansiirto antoi skidatessa hieman periksi :smiley: Varovasti kotiin ja miljoonalaatikkoa kaivamaan.

Onneks nurkista löytyi vielä yksi kuppanen droppi, josta sahasin väliaikaisen tangon.
http://lh5.ggpht.com/_RBI6CyIuZGM/S7ZO8TqVmTI/AAAAAAAAAs0/Q4BUFcY3fzA/s400/DSC_5189.jpg
Tämä oli paaaaljon parempi!! (ei sitten mitään kuittailua ihanasta väriteemasta)
Jatkoa luvassa…
(EDIT: Ei helv### näitä mun kuvia. Eilen näköjään pikkaisen nollissa kuvaillu; pyörä “väärinpäin” ja värit ihan vituillaan, yeah… Välillä hyvä nukkuakin.)

Käsien puutumiseen saattaa vaikuttaa myös liian etukenossa oleva satula.

Totta, lipsahti todellakin liian etukenoon aluksi, mut se on nyt korjattu. Pieni etukeno pitää kuitenkin olla ;).
Mulla vielä jossain määrin vammaiset kädet, puutuvat tosi helposti muutenkin. Koskaan ei oo suora tanko oikein toiminut.

40mm lyhyempi stemmikin voi auttaa rentoutumaan :wink: Tuo 130mm on aika jäätävä.

Tuossa on tällä hetkellä 110mm säätöstemmi (lainasin myynti-ilmoituksesta), mutta pitkältä tuntuu vielä tuokin.

Operaatio tarrojen poisto.
Nappasin haarukasta pari kirjainta poijjes, liimat pois isopropanolilla → wolah, tarrat ovat kevyen lakan alla. Eli valossa näkyy selvät tarrojen rajat. Myös rungossa sama homma, kauniisti lukee kyljessä Dolan, vaikka edellinen omistaja selvästi yrittänyt hioa niitä piiloon.

Hmm, pitäisiköhän pilata matta stealth-look ja hinkata koko runko+haarukka kiiltäväksi. Siihen vielä vaha päälle, niin ois ainakin helppo pitää puhtaana.
Rungon maalipinta ei siis muutenkaan enää ole täysin matta em. hionnan takia…

Hmm, pitäisiköhän pilata matta stealth-look ja hinkata koko runko+haarukka kiiltäväksi. Siihen vielä vaha päälle, niin ois ainakin helppo pitää puhtaana. Rungon maalipinta ei siis muutenkaan enää ole täysin matta em. hionnan takia...
Nitromorssia kehiin vaan, bare-alu lookki sopii mainiosti noiden mustien kiekkojen ja osien kanssa ;) En minäkään kaupungilla erehtyisi kulkineesta niin helposti...

Heh, ei huono idea, tää fillarien sekoittuminen on näin pienessä kaupungissa ihan huomionarvoinen seikka.
En nyt sentään meinannu ihan alupinnalle vetäistä :smiley: Lähinnä siis ajattelin tuon pintalakan hiomista/kiillottamista. Eli häviäis nuo tarrojen jäljet ja jäis bling bling -musta pinta.

Jaahash… Vanha konversio lainasi Dolanille etujarruaan. Kahva löytyi kämppiksen pyörästä (pitää muistaa palauttaa ennen kuin kotiutuu). Reikäkin on nyt lopullisesti porattu, siitä tuli melkein suora.

Hullun paksu tuo haarukka tuosta jarrun kiinnityskohdasta, ei alkuperäinen jarrun vastakappale riittänyt ollenkaan. Nyt on väliaikaisväliaikaisratkaisuna muutama prikka ja mutteri tuolla keulan sisällä, pitää viikolla käydä etsimässä pidempi vastakappale. Toivottavasti löytyy Kuopiosta, pikkasen epäilen.

Sopii muuten hemmetin hyvin ainakin mun perseelle tuo Turbo, saattaa jäädä jopa lopullisesti tuohon… Celesten väriset tankoteipit, saksitut Bianchin tarrat (BIACH)… hmm… katsellaan :smiley:

Heittäkääs noista bullhorneista ehdotuksia. Melkein kaikki, mitä oon löytäny niin on ollu hemmetin “pitkillä sarvilla”. Eight inchin bulli vaikuttaisi suht mukavalta, mutta saatavuus euroopasta aika huono…

Mä ehdotan et lopetat tän threadin tähän, koska mulla alkaa pää hajoo kun päästin tän diilin menemään x2… :slight_smile:

^^ http://www.bike-mailorder.de/shop/Singlespeed-Fixie/Bar/Eighth-Inch-T6-Bullhorn-Handlebar-40cm::20710.html

Kunnallisjte - 11:06, 4.4.2010 » Mä ehdotan et lopetat tän threadin tähän, koska mulla alkaa pää hajoo kun päästin tän diilin menemään x2... :)
Heh, ehkä säästän sun hermoja ja en päivitä enää jokaisen uuden pultinkiristyksen jälkeen tätä triidiä :D

Kieltämättä itteenikin pikkasen vidutti silloin ensimmäisellä myyntikerralla, mut onneks olin nopee toisella :slight_smile:

Mitvit, kadut on käyty puhdistaa!!! Ehkä tällä on pakko sit ajaakin, niin mielelläni olisin pitäny vaan sisällä koristeena… ei voi mitään…

Hieman tilannepäivitystä, Dolanin nykykunto:
http://lh4.ggpht.com/_RBI6CyIuZGM/TFQ47mG1oaI/AAAAAAAAA7s/4JFXttDZVQs/s400/DSC_5514.jpg

Eilen vielä vaihtelin uudet ketjut ja takarattaan siinä toivossa että voimansiirto hiljenisi, mutta toisin kävi. Ääni about yhtä paha kuin kuluneellakin takarattaalla. Tönäri kauniiseen käteen ja WOLAH, #¤#%%&.
Elikkäs, lyhennettynä tilanne on seuraavanlainen;
Sugino RD2-kammet + Sugino 103mm bb = n.45mm ketjulinja
Ratanavat = 42mm ketjulinja

Ei ihme että vähän piti ääntä :slight_smile:
Alkaa vaihtoehdot olemaan hieman vähissä. Ratasta ei voi laittaa sisemmälle puolelle, koska ei mahdu.
Ja napaakaan ei paljon pysty säätelemään ilman että ihana flip-flop -ominaisuus katoaa.

Elikkäs onko tässä enää paljon muita vaihtoehtoja kun ostaa uudet kammet?
3mm vinon ketjulinjan kanssa en pysty enää elämään :smiley:

Spaceri takarattaan ja takanavan laipan väliin, jos kierteet riittävät eli jos lukkorenkaan saa vielä sen jälkeen hyvin kiristettyä.

Jos rattaan siirtää sisäpuolelle, niin kyllähän se ketjulinja enemmän muuttuu kuin sen halutut kolme milliä → hippasen pidempi keskiöakseli ja ratas sisäpaikalle.

NKOTB - 20:01, 31.7.2010 » Jos rattaan siirtää sisäpuolelle, niin kyllähän se ketjulinja enemmän muuttuu kuin sen halutut kolme milliä -> hippasen pidempi keskiöakseli ja ratas sisäpaikalle.
Joo tosiaan 107mm keskiöllä ratas sisäpaikalla olisi kait n.43mm ketjulinja.