Dear Eki - Lääkäripalsta

Venyttely topsu: https://www.yksivaihde.net/old/10773

piriformista olen omalla kohdallani saanut parhaiten venyteltyä varioimalla tätä http://0.tqn.com/d/sportsmedicine/1/0/t/7/Noe_Montes_Getty.jpg

En tosin useinkaan tuota yläkroppaa nosta pystyyn vaan makaan tuossa jalan päällä. Asentoa kannattaa hakea pienillä muutoksilla, jotta saa tuntumaan siellä missä pitää.

Tämä jeesaa samalla myös lonkan koukistajiin joiden kanssa usein selkävaivaisten tarvitsee myös tehdä duunia.

Ja välttämättä ei tarvitse edes olla ainakaan omalla kohdalla jalka tuolla takana vaan hakee sivuttaissuunnassa myös kipukohtaa. Suosittelen kyllä tekemään lonkankoukistajalle vielä oman venytyksen lisäksi.

Tosta asennosta on hyvä jatkaa suoraan etureiden venytykseen. Ts. taivuttaa takajalkaa kohti selkää, ja nappaa vastakkaisella kädellä nilkasta kiinni. Tää on ollu mulle selkeästi tehokkain reisivenytys.

Jottei nyt mene pelkäksi venyttelyksi, niin vois puhua esim. alapäävaivoista. Tuulensuojakalsonki suojaamassa kilkuttimia kylmillä keleillä? Onko potenssikololla varustettua penkkiä käytössä? Ensimmäiseen ei, koska kerroksia on muutenkin runsaasti, mutta potenssikolo löytyy.

Noi vaivat on siitä mielestä jänniä, vaikka ne varsinaisesti vain naurattavat kun ei tunne mitään pissiessä, mutta sitten suhdepuolella voi olla ongelmia jos ei jöpötäkään. Aina ei se satulan säätäminen enää auta, vaan pitää pistää penkki vaihtoon. Siksi mä vastustan noita tietyn tyylin mukaan rakennettuja kikottimia, kun niissä ei huomioida omaa kroppaa.

Yhden eturauhastulehduksen kokeneena, litratolkulla karpalomehua, jos oikein särkee niin buranaa. Lämpö sauna tai jopa ammeessa uittaminen.

Eturauhanen on siitä jännä, että se voi kiukustua pelkästään siitä että on kylmettänyt varpaansa tai vastaavaa. Kandee kyllä lantionseutu pitää lämpinä talvisin ja riisua turkkia sitten vasta kun on varmuus muustakin lämmöstä eli syksyt ja keväät ovat salakavalia.

Satula-asiat ovat melko henkilökohtaisia, mutta pakko mainostaa tuota Spessun BG-fit -ohjelmaa (150 €/1,5-2h), jossa kehoa väännellään vähän linkkariksi jotta nähdään mistä päin kukin on vänkyrä ja sitten haetaan ajoasentoa kohdilleen.
Suosittelen.

Itsellä vasen lonkka jumittuu polkiessa. Pystymmässä asennossa kun polkee niin ei mitään.
Ristiselkä meni jumiin kun satulan asento oli liian pysty. Silloin puutui kyllä myös muut paikat.

Kasasin ensimmäisen fiksini ja ostin käytettynä 5 eurolla hienon satulan (oisko ollut Corratecin maasturista alunperin). Lähdin sitten ajamaan kaverin mökille 90 km matkaa ja noin 20 km pässä kotoa hävisi tunto sukukalleuksista. Penkin asennossa ei ollut vikaa vaan yksinkertaiseti penkki ei sopinut mulle ja painoi todella kriittisestä paikasta ja haittasi verenkiertoa. Tästä viisastuneena kokeilin muutamaa eri satulaa ja löysin itselleni hyvin sopivan. Ei enää puutumisia ja elämä hymyili jälleen. Summa summarum, satula kannattaa hommata ajofiiliksen eikä ulkonäön perusteella :wink:

ite olen huomannut semmosen, että vähänkään pidemmällä matkalla tekee yllättävän hyvää nostaa perse ylös satulasta säännöllisin väliajoin, vaikkei mitään erityistä puutumista olisikaan ollut vielä havaittavissa - ennaltaehkäisyä tms.

Smurf - 9:47, 7.3.2012 » Satula-asiat ovat melko henkilökohtaisia, mutta pakko mainostaa tuota Spessun BG-fit -ohjelmaa (150 €/1,5-2h), jossa kehoa väännellään vähän linkkariksi jotta nähdään mistä päin kukin on vänkyrä ja sitten haetaan ajoasentoa kohdilleen. Suosittelen.
Teetitkö tuon Lahdessa, vai onko helsingissäkin tarjolla?

Pyörähuolto.com Lauttasaari.
Palvelun saa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja iiriksi.

Katkaravun suojaaminen luonnonvoimilta kiinnostaa, joskus mietin olisiko ns. jockstrap sellaiseen hyvä?

Oulusa tuota fittiä tekee Special Bike. Suosittelen käymään, itsellä ajoasentoa muutettiin vähän mutta parempaan suuntaan mentiin. Luulin ajavani hyvässä asennossa aiemmin.

mulle lekuri sanoi, että sun selkäs on ihan kiero ja pisti ohjeet http://www.niveltieto.net/aineistot/Selan_hoito-opas.pdf. varsinkin tuo selkä maahan-jalka suoraan ylös tuotti aluksi tuskaa. eiköhän meillä kaikilla ole jotain vaivaa tahi ainakin tulossa…

Jouduin lopettaan kivesten venytyksen joskus '99 kun en saanut pallirautoja sopimaan minkään kokeilemani satulan kanssa. Amerikassa myydään semmosta Moonsadle-nimistä laitetta jonka kanssa homma ehkä toimis. Pitäis vaan olla rohkea rahankäyttäjä että viitsisi tilata.

pieni merenneito - 12:01, 7.3.2012 » Katkaravun suojaaminen luonnonvoimilta kiinnostaa, joskus mietin olisiko ns. jockstrap sellaiseen hyvä?
http://thermajock.com/images/thermajock-product2.jpg
Smurf - 8:07, 7.3.2012 »
RTZ - 8:03, 7.3.2012 » Fiksyilyn aloittaminen.
Luultavasti ei mitään ihmeellistä kuin tottumattoman kroppa.
Tämä + ylileveä q-factor + heikko alaselkä. Parissa viikossa helpotti aika paljon. Satulan asennon ja korkeuden hienosäädöstäkin oli apua mutta vieläkään ei tunnu ideaaliselta joten ajattelin hoitaa ton cowboy-ongelman kuntoon. Mikä on muuten saddle setbackin ja alaselän kuormituksen suhde?

Kassienvenytyksen hyödyt pls?

www.boost-your-low-testosterone.com/low-hanging-testicles.html ja google: ball stretching

Laku - 13:49, 7.3.2012 » www.boost-your-low-testosterone.com/low-hanging-testicles.html ja google: ball stretching
voi tsiisus.. entäs jos ei oo kassit vielä laskeutunut? täälläkin voi olla sen ikäisiä käyttäjiä