Dear Eki - Lääkäripalsta

Itsellä vasen lonkka jumittuu polkiessa. Pystymmässä asennossa kun polkee niin ei mitään.
Ristiselkä meni jumiin kun satulan asento oli liian pysty. Silloin puutui kyllä myös muut paikat.

Kasasin ensimmäisen fiksini ja ostin käytettynä 5 eurolla hienon satulan (oisko ollut Corratecin maasturista alunperin). Lähdin sitten ajamaan kaverin mökille 90 km matkaa ja noin 20 km pässä kotoa hävisi tunto sukukalleuksista. Penkin asennossa ei ollut vikaa vaan yksinkertaiseti penkki ei sopinut mulle ja painoi todella kriittisestä paikasta ja haittasi verenkiertoa. Tästä viisastuneena kokeilin muutamaa eri satulaa ja löysin itselleni hyvin sopivan. Ei enää puutumisia ja elämä hymyili jälleen. Summa summarum, satula kannattaa hommata ajofiiliksen eikä ulkonäön perusteella :wink:

ite olen huomannut semmosen, että vähänkään pidemmällä matkalla tekee yllättävän hyvää nostaa perse ylös satulasta säännöllisin väliajoin, vaikkei mitään erityistä puutumista olisikaan ollut vielä havaittavissa - ennaltaehkäisyä tms.

Smurf - 9:47, 7.3.2012 » Satula-asiat ovat melko henkilökohtaisia, mutta pakko mainostaa tuota Spessun BG-fit -ohjelmaa (150 €/1,5-2h), jossa kehoa väännellään vähän linkkariksi jotta nähdään mistä päin kukin on vänkyrä ja sitten haetaan ajoasentoa kohdilleen. Suosittelen.
Teetitkö tuon Lahdessa, vai onko helsingissäkin tarjolla?

Pyörähuolto.com Lauttasaari.
Palvelun saa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja iiriksi.

Katkaravun suojaaminen luonnonvoimilta kiinnostaa, joskus mietin olisiko ns. jockstrap sellaiseen hyvä?

Oulusa tuota fittiä tekee Special Bike. Suosittelen käymään, itsellä ajoasentoa muutettiin vähän mutta parempaan suuntaan mentiin. Luulin ajavani hyvässä asennossa aiemmin.

mulle lekuri sanoi, että sun selkäs on ihan kiero ja pisti ohjeet http://www.niveltieto.net/aineistot/Selan_hoito-opas.pdf. varsinkin tuo selkä maahan-jalka suoraan ylös tuotti aluksi tuskaa. eiköhän meillä kaikilla ole jotain vaivaa tahi ainakin tulossa…

Jouduin lopettaan kivesten venytyksen joskus '99 kun en saanut pallirautoja sopimaan minkään kokeilemani satulan kanssa. Amerikassa myydään semmosta Moonsadle-nimistä laitetta jonka kanssa homma ehkä toimis. Pitäis vaan olla rohkea rahankäyttäjä että viitsisi tilata.

pieni merenneito - 12:01, 7.3.2012 » Katkaravun suojaaminen luonnonvoimilta kiinnostaa, joskus mietin olisiko ns. jockstrap sellaiseen hyvä?
http://thermajock.com/images/thermajock-product2.jpg
Smurf - 8:07, 7.3.2012 »
RTZ - 8:03, 7.3.2012 » Fiksyilyn aloittaminen.
Luultavasti ei mitään ihmeellistä kuin tottumattoman kroppa.
Tämä + ylileveä q-factor + heikko alaselkä. Parissa viikossa helpotti aika paljon. Satulan asennon ja korkeuden hienosäädöstäkin oli apua mutta vieläkään ei tunnu ideaaliselta joten ajattelin hoitaa ton cowboy-ongelman kuntoon. Mikä on muuten saddle setbackin ja alaselän kuormituksen suhde?

Kassienvenytyksen hyödyt pls?

www.boost-your-low-testosterone.com/low-hanging-testicles.html ja google: ball stretching

Laku - 13:49, 7.3.2012 » www.boost-your-low-testosterone.com/low-hanging-testicles.html ja google: ball stretching
voi tsiisus.. entäs jos ei oo kassit vielä laskeutunut? täälläkin voi olla sen ikäisiä käyttäjiä

Nyt vaan kiltti päälle, näädsit potenssikolosta läpi ja maastolenkille! Kyllä kiveskin laskeutuu!

Smurf - 7:58, 7.3.2012 » Meitä pyöräilijöitä vaivaa kaikenlaiset ongelmat aina tyhmästä päästä piriformiksiin ja muihin jumeihin.
Luulin että täällä puhutaan kemiallisista mentaalihuolloista. :P
Eiha - 10:10, 7.3.2012 » Lähdin sitten ajamaan kaverin mökille 90 km matkaa ja noin 20 km pässä kotoa hävisi tunto sukukalleuksista. Penkin asennossa ei ollut vikaa vaan yksinkertaiseti penkki ei sopinut mulle ja painoi todella kriittisestä paikasta ja haittasi verenkiertoa. Tästä viisastuneena kokeilin muutamaa eri satulaa ja löysin itselleni hyvin sopivan. Ei enää puutumisia ja elämä hymyili jälleen. Summa summarum, satula kannattaa hommata ajofiiliksen eikä ulkonäön perusteella ;)
Samma här. 10-20 km:n jälkeen alkoi tunto kadota ja aina ei voinut olla varma lorahtaako tippa pöksyyn. Rööki/pissitauoilla tunto toki palasi melko äkkiä mutta hauskaa tuo vaiva ei tosiaankaan ollut. Satulanvaihto auttoi ja samaten
rokpete - 10:15, 7.3.2012 » ...vähänkään pidemmällä matkalla tekee yllättävän hyvää nostaa perse ylös satulasta säännöllisin väliajoin, vaikkei mitään erityistä puutumista olisikaan ollut vielä havaittavissa - ennaltaehkäisyä tms.
joutui alkuun selittelemään takana tuleville tovereille miksi alamäet piti rullata alas seisten. Yritetään välttää ylimääräisiä vaippoja ajohousuissa.
Smurf - 9:47, 7.3.2012 » Yhden eturauhastulehduksen kokeneena, litratolkulla karpalomehua, jos oikein särkee niin buranaa. Lämpö sauna tai jopa ammeessa uittaminen. Eturauhanen on siitä jännä, että se voi kiukustua pelkästään siitä että on kylmettänyt varpaansa tai vastaavaa. Kandee kyllä lantionseutu pitää lämpinä talvisin ja riisua turkkia sitten vasta kun on varmuus muustakin lämmöstä eli syksyt ja keväät ovat salakavalia.
Eturauhanen on kyllä yksi syklistin kirous. Rapiat viis vuotta sitten tulehtui oma avorauhaseni, kun en ymmärtänyt talvisin käyttää kuorihousuja kummempaa eristettä (ja pitkiksiä vähän kylmemmällä). Kyllä olen tästä katkeroitunut, kun vaiva ei ole parantunut kokonaan tähänkään päivään mennessä. Nykyään talvisin vähntään 2 kerosta windstopperia alle + jotain vieläkin tuultapitävämpää (windstopperi kun ei oikeesti pidä juuri mitään). Ei siinä vielä mitään, mutta kun eturauhanen hermostuu jopa kuumimmilla kesähelteillä pyöräilyn aiheuttamasta ilmanvastuksesta. Ts. suvenakin joutuu turvautumaan alapään tuulisuojaukseen ja se ei ole kuulkaa lapset kivaa se. Voipi olla että kroonistunut vaiva paranisi jos malttaisi olla polkematta pari vuotta, mutta siihen ei kyllä luonto taivu. Mieluummin kärsin. Että pidetään se komentokeskus lämpimänä ja tuulelta suojassa talvella, vaikka nuoruuden innossa olisikin kiva vetää hipsteri-pillifarkuissa pakkasessa.

^amen brothers (hyi hitto, kauheet flashbackit…)

Mut mistä sen sit tietää jäätyykö nyytit muuten vaan vai huonon ajoasennon takia?