Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Haluaisin päivittää cyclocross-henkisestä kuitufillarista teräsrunkoiseen pyörään paristakin syystä:
-Haluisin ulkoiset vaijeriviennit (huollettavuus)
-Vähemmän murtumiskuumotuksia
-rennompi geo / korkeempi stäck, mielellään ihan vähän pidempi vois olla
-kiinnikkeitä retkihommeleille

Suunnilleen tonnin hintaluokassa kiikarissa ois ainakin Brother Mehteh ja Nordest Albarda 2 runkosettinä.

Onks paikalla edellämainittujen runkojen omistajia? Onko mitään kokemuksia? Pitäiskö mun harkita jotain muuta runkosettiä (läpiakselit pittää olla)?

Nyt on kyllä Raisu Peli!
Tödëllinën Mönstëri
Repsekt

1 Like

Fillaritorilla oli (en tiedä onko enää) M-koon Fargo myynnissä. Muutaman kuukauden ajoilla voin suositella. Uutenakin hinta on ihan kilpailukykyinen Albardaan verrattuna, kun ottaa huomioon Fargon putkien kolmoisohennuksen ja kuitukeulan.

Tarjoiluehdotus maasto/rävelisetupissa:

1 Like

Kävin vähän mittailemassa omaa pyörää ja vertailin geoja hypoteettisilla setupeilla. Painoin nappulaa Nordestin sivuilla ja nyt sitten vaan odotellaan, että runko saapuu ja osasarjoja tulee saataville.

1 Like

Hyvä valinta varmasti, mutta seuraavaksi kysymys joka sai minut Nordestin valinnasta, vaikka sitä hetken aikaa ihailin ja ostoskoriinkin sen monesti klikkailin.

Aiotko laittaa nykyistä lyhyemmät kammet, ettet kolistele polkimia poluilla maahan? Sun keskiöhän tulee oleen Nordestissa 2,5 cm alempana nykyiseen runkoon verrattuna.

Ajoin juhannuksen tienoolla kovan onnen setämiespyörän Corollan etulokariin ja hommasin tän nyt ainakin siksi aikaa, että se tulee kuntoon tai/ja saan teetettyä uuden. En osaa vielä sanoa, jääkö sen jälkeen vaiko eikö. Helcx:t varmaan vaihteilla ja levareilla en syksynä nyt sit kuitenkin.

12 Likes

Ihan hyvä pointti. En ollut vaihtamassa kampia ton kasvavan dropin takia, vaan enemmänkin mukavuussyistä. Lisäksi GXP:n kanssa on mennyt jostain syystä keskiöt aika nopeasti huonoon kuntoon. Nykyset kammet on Rival GXP 172,5mm ja oon silmäilly tilalle tämmöstä 170mm frankenkampeen(http://www.velocicycle.com/rollcii-1x) joka söis mun olemassaolevat GXP DM rattaat.

Samalla efektiivisellä rengaskoolla.

Jos esim. päivittää cyclocross 33mm → retkisempään 45-50mm niin ei tipu enää yhtä paljon.

Mutta 85mm bbdrop on kieltämättä ihan helvetisti jos meinaa poiketa poluilla. Outoa.

Näinkin tän toissapäivänä velolla mut en tajunnu että oli sun! Pitäis varmaan alkaa vähitellen treenaamaan krosseja varten.

1 Like

Hah, aivot sano, että 172,5->170 kammet nollaa sen 60->85 bbdropin vaikutuksen. Eihän se nyt ihan niin mee. En oo kyl nykysellä rungolla ees tullu asiaa ajatelleeks. Pedalstrike ei haittaa polulla kun osaa vähän ennakoida, mut maantien mutkissa se vois jo vähän harmittaa. Päivittelen tuntemuksia kun saan ajoon 40mm kumeksilla.

Vakautta tuolla matalalla keskiöllä haetaan. Itsellä pyörä jossa droppia 76mm. Sillä olen oppinut ajamaan 32mm renkaalla maantiellä tiukemmat mutkat polkematta ja ojanpuoleinen poljin yläasennossa.

Siin se nyt olis. Ei ainakaan testilenkillä kolissu polkimet mihinkään. Sensijaan takavaihtajan stopperin olin unohtanut säätää…

2 Likes

Oispa parempi kuva eikä vaan pyörän silhuetti.

Mut fiilistelykuvana tosi kiva

Ihan hyvä pointti. Enköhän mä ota lähipäivinä paremmat kuvat. Fillarissa on kuitenkin pari ihan hauskaa yksityiskohtaa.

Jos näistä kuvista sais vähän paremmin selvää. Etten ihan vaan spämmi kuvia tähän niin täs ois kans vähän osalistaa:
Runko: Nordest Albarda 2
Pyörylät: Novatecin navat, 19id ja 45mm kiinacarbon+ Centerline X 160mm + GK SS 40mm
Voimansiirto: Veloci Rollcii kammet, Garbaruk 44t GXP ratas 10-40 Sunracen pakka + GRX 812 vaihtaja
Kahvat: oikealla 105 11v ja vasemmalla GRX600
Putket: Kiinatolppa, Fabric Line Race Shallow, Truvativ 100mm stemmi + Venturemax

Putkiosat varmaan menee uusiksi. Tanko saattaa olla liian leveä. Stemmi vois olla -10deg + slämmätty. Tolpan tilalle jotain joustavaa. Etujarrun letkun taisin vahingossa vetää liian lyhkäseks, mut kai ton kanssa elää.



5 Likes

Fiilistelin tuossa männä viikolla Crosscheckejä internetistä aika intensiivisesti. Sitten neuroottisen agorastalkkauksen jälkeen haaviin osui kolmen euron haarukka, joka tuli postissa vähän aikaa sitten perille. Maaliduunihan ei ole yhtä päheä kuin tuo Tunturin vesiliirto neonvaloissa, mutta sopii mielestäni hyvin yhteen. Tuossa uudessa keulassahan oli sitten n. 5cm pidempi kierre, joten vaihdoin Midgen rm-13:seen ja samalla stemmin ITM limpystä nysään maantiestemmiin.

7 Likes

Hyvän näköne albarda!
Omaan albardaan tullu vähän speksailtua taas, ja pistin syys/talvi modeen.
Ostin hopen takakiekon, punasella navalla tottakai. Uusiks renkaiks tuli teravail rutlandit, ekaks piti laittaa 47mm mut eihän se sit mahtunukkaa etuvaihtajan kans pyörimään, ni pistin sit 42mm. Ja sit uudet tankoteipit.

2 Likes


Tämän kanssa kävi vähän hassusti. Bongasin täältä käytettynä sinkulamoodissa ja hetken mielijohteesta tein kaupat, ajatuksena laittaa rospuuttokulkineeksi lokarien kanssa huonommille keleille. Kaverilta löytyi kuitenkin partsbinistä passeli Apexin takavaihtaja. Ja nyt tätä haluttaisi ajaa joka välissä.
Suoraa tolppaa ois vailla ensi hätään. Kevyemmät kiekot ja ehkä vähän napakampi osasarja joskus hamassa tulevaisuudessa. Aivan ihana kyllä tuollaisenaankin.

18 Likes

Uus Stavangeri vaikuttaa aikas hyvältä. Mahtuu isot gummit ja löytyy paljo kiinnityspaikkoja.

1 Like

toi maalijobi ei kyl lähe

2 Likes