Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

Tuťtu kauppa :no_mouth:

Voin vaan kuvitella kirosanojen määrää kun pitäis venyttää jotain kalvoa keskiön ympärille öööörgh

oukkidoukki

Moi, ekaa kertaa!

Surlyn cross checkiä tuuminut monikäyttöiseksi polkupyöräksi. Kai näitä uutenakin saa, justpedal.nl - sivustolla ainakin oli varastossa. Kokeilemaan ei taida päästä tällä hetkellä missään kivijalassa? Käytetty tietenkin olisi ekologisessakin mielessä se paras ratkaisu.

Kuitenkin 52 runkokoko mittailujen ja pähkäilyjen jälkeen tuntuu itselle parhaalta vaihtoehdolta. Kippurasarvisilla polkupyörillä en oikeastaan ole koskaan ajanut muutamaan testilenkkiä lukuunottamatta, mut nykyisen pyörän mittoihin ja omiin mieltymyksiin suhteutettuna saattaisi toimia.

Sellainen runko kuitenkin olisi siis haussa, jolla onnistuisi vähän kaikenlaiset ajot, vaihteilla ja ilman. Mitähän muita näitä olisi? Straggler vaikutti liian pitkältä ainakin tuossa 54 koossa. Pituutta 175, mutta en ihan liikoja tykkää kurotella.

Sori jos on huono lanka tälle!

Mun kaks senttiä:

Straggler 54 cm: reach 396 | stack 549
Cross-Check 52 cm: reach 390 | stack 528

Elikkäs jos laitat 52 cm Cross-Checkin stemmin samalle korkeudelle kuin 54 cm Stragglerin (pari senttiä avaruudettimia siis) niin edellisen ohjaamo on 13 milliä lyhempi. Melko pienistä eroista siis puhutaan.

EDIT 52 cm ja 50 cm CC on muuten ohjaamon puolesta yhtä korkeita (vai pitäiskö sanoa matalia) eli jos ottais 50-senttisen niin sais nipistettyä pituudesta vielä vajaan sentin pois.

1 Like

Joo, tosiaan ei vaikuta olevan pahemmin eroa. Nämä kyllä molemmat tosi matalia, kuten taitaa olla muutkin Surlyt et tulee kyllä jätettyä kunnon satsi avaruudettimia oman ajoon. Ennemmin hieman pystympi asento. Kiitokset huomiosta.

Onko näitä eteläisessä Suomessa missään kivijalassa? Sais hieman tuntumaa. Roveja oon kans yrittänyt kytätä, mut aika nopsaan tuntuu lähtevän noi käytetyt. Hieman rennompi geo miinus sitten sinkulointipotentiaali.

Töölön pyörästä kyselisin, on ainakin jotain Surlyjä.

Siis Stragglereitahan on vaikka minkä kokoisia, 52 on ainakin vielä kakskasina ja sit 650b-versioina vielä pienempiäkin

1 Like

Olinkin katsovinani et 54:stä alaspäin olis sit 650b.

“The Straggler is offered in 38-54cm for 650b wheel size, and 54-62cm for 700c.” Liekö sit aiemmin ollut pienempääkin.

Ainakin TöPyn katalogissa on 52 ilman 650-merkintää, mut ei varmaan ihan ajantasainen saldo.

1 Like

Muista että spacerit tuo ohjaamoa enempi syliin. Jos jo suunnitteluvaiheessa on aikomuksena tehdä BSA:n kalteva torni, ota riittävän iso runkokoko.

Ohjaamon kurottelun saa minimoitua tuomalla sitä ylöspäin. Liian taakse säädetty ohjaamo kusee painonjakauman ja mahdollisuudet polkea kunnolla putkelta.

1 Like

Jep, kyllä tämä vaatisi sitä koeajelua niin pääsisi varmistumaan koosta. Pitää maanantaina pirautella sinne Töölön Pyörään ja udella asiaa.

1 Like

Jos haluaa korkean ja lyhyen pyörän niin kannattaako ostaa ”matala ja pitkä” runko? Foxcompissa on esim. Salsa Vaya -runkoja myynnissä ja Genesiksen croix de feriä saa oletettavasti useammasta kivijalasta. Sinkolointi onnistuu tarpeen mukaan sinkulakitillä.

Missäs kaikkialla sitä Croix se feriä myydään muualla ku Velobiassa? Täytyisi käydä itsekin tyyppaamassa kokoa.

Tulipa tuosta kettukaupan kuormasta Chlorine Dream 54cm Straggler runkosetti ja eka buildi pientä säätöä vaille valmis. Kaveri kyllä vähän mentoroi noviisia ja jeesas paikoin.

11 Likes

Raikas väri, enpä myöskään tiennyt tälläsen värin olevan saatavilla. Toivottavast myös tarakan alakiinnityslevyt vaihtuu niihin toisiin, jotka tarkotettu tolle tartsikorvakkeelle, heh :grin:

1 Like

Juurikin näin. Tartsi siirtyi vanhasta pyörästä niin täytyy kaivella toinen kiinnityslevy jostain varaston uumenista.

Nätti väri ja myös yllättävän kompaktin näköinen koko. Artekin baarijakkaran siirtäisin parempaan turvaan pois autotalliolosuhteista.

1 Like

Tämä näin, mutta toisaalta käyttöesineitähän noi on.

1 Like

Lokarit ei oikein istu renkaiden kaareen ja, vaikka arvostan tapaa, jolla toi järkyttävä ruotoputkentörrötys on naamioitu soittokellolla, se on silti vähän järkyttävä. Joudun ehkä juomaan vielä lasin viiniä ennen nukkumaan menoa.

1 Like

Viime loppukesästä/alkusyksystä rikkoutuneen maantiepyörän tilalle tuli speksattua tämän topikin alle sopiva kompliitti. Syksyllä ennätti ajaa jonkun verran, nyt hyvillä mielin uuteen kauteen. Tosi hyvältähän tää on tuntunut.

6 Likes

Varmaan hyvä pörä. Mitä ihmettä tossa ohjasmossa on meneillään?