Custom-runkosettien valmistajat (ja toki hintaspekulaatio)

Nopealla googlauksella tällaista ei vielä ollut, en tiedä kannattaako ollakaan mutta some men just want to see the world burn.

Katuratalangun OT:n inspiroimana keskustelu customrungoista ja niiden hinnoittelusta, olkaa hyvä!

Kaktus - 13:17, 7.6.2013 » Paitsi että samalla hinnalla saa jo monenmoista täys-kustomia.
Saako mistään ns. käsintehtyä runkoa alle 800 euron tällä hetkellä? Ymmärtääkseni geometriamuutoksineen pelizzolin hinta kipuaa yli tonnin ja muiden euro/US -merkkien en ole muistaakseni koskaan olleen tuota halvempia ainakaan.

Low:n hinnannousulle lienee yksinkertaisin selitys se, että brother gotta get payd is all. Nostamalla hintaa ehtii välillä elämään sitä elämää mihin sitä rahaa alunperin tarvittiin.

Ja tuonhan olettaisi näkyvän myös suoraan toimitusajassa. Esimerkiksi aiemmin tänään juuri antik sanoi näin:

antik - 23:54, 6.6.2013 » Merciania tai varmaan mitään muutakaan mittatilauspokaa et tälle kesälle enää saa. Jos arvio on 5 kk, todellisuudessa kestää ainakin 6 kk (omassa Mersussa arvio tilatessa oli n. 4 kk, kesti lähes 6,5 kk - osui kyllä olympiakesään, se saattaa selittää)
Mun valokuvamuistissa on sisäänrakennettu instagram, mutta siitä huolimatta uskaltaisin väittää että valmistusajat on nousseet tasaisesti kaikilla valmistajilla muutamassa vuodessa parilla kuukaudella. Taitaa dodici olla ainoa jolla ne on pysyneet siinä 8 viikossa.

Kaipa kansainvälisen vihervasemmiston aivopesu on tehonnut ja kysyntä on kasvanut.

pieni merenneito - 13:55, 7.6.2013 »

Saako mistään ns. käsintehtyä runkoa alle 800 euron tällä hetkellä?

https://www.yksivaihde.net/old/14334

tää ei ollut siis mikään trolli, mut tuoltahan saa ehkä customin rungon kyllä halvalla.

Hintaverrokkina oli low ja niiden hinnat ovat nousemassa 1200 taalaan (+ rahti + tulli + verot). Mutta alle 800€ saattaa joitain löytyä, orlowskin lisäksi tulee mieleen steve goff.

Fidusan halvimman customin (Columbuksen joku rööri) oli ilman muhveja ja kromeja ainakin pari vuotta sitten siinä karvan alta 700e veroineen ja kuitilla. Voiskin kysellä hinnaston taas.

tonta cycles customina 600-700€, perus hyvät geot alkoi jostain 230€ish

Muistuttaisin, että Dodici tekee runkonsa ite. Esim. Gara customina maksaa hitusen yli kuushunttii.

Freeflow - 15:01, 7.6.2013 » Muistuttaisin, että Dodici tekee runkonsa ite. Esim. Gara customina maksaa hitusen yli kuushunttii.
Oikeinko ovat made in italy?

Tekeekö dodici dosnoventat?

Dodicin jäbät ei varsinaisesti itse niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta. Jollaiselta myös esim. EAI Bareknuckle tulee.

Briteissä etenkin on edelleen jonkin verran myös pienempiä rakentajia (LFGSS:ssä on jossain niistä muistaakseni kokoava lanka) mutta monet näistä eivät toimi netissä eikä ilman että menet itse paikan päälle. Mercian ja Bob Jackson ovat varmaan melkein ainoita brittipajoja jotka ovat siirtyneet nettiaikaan liikentoiminnassaan.

jussi - 15:27, 7.6.2013 » Dodicin jäbät ei varsinaisesti [i]itse[/i] niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta.
Ei Jacopo Volpe niitä myymälässä väsää. Mun rungon teki Francesco Allessandrini, pari korttelia Via Conchettalta. Tiettävästi herra tekee vain Dodicille, silloin kun tekee.
negaatio - 15:25, 7.6.2013 » Tekeekö dodici dosnoventat?
En ymmärrä kysymystäsi.

kun edellä kuvailtiin dodicin tekevän itse runkonsa, ja kun palpaa italiassa tekevät JA dosnoventat on tehty italiassa, kysymykseni oli että tekeekö sama heppu myös nämä dosnoventat. Ilmeisesti siis ei.

Kiitos täsmennyksestä. En tiedä, mutta luulisin, että ei. Mikäli ymmärsin oikein taannoisesta kirjeenvaihdostani, niin Dodicin customit ja stokkikoot tehdään eri tahoilla. Sorry, tulkitsin kysymyksestäsi jotain ironiaa mitä siinä ei ollutkaan. Pitkä viikko takana…

jussi - 15:27, 7.6.2013 » Dodicin jäbät ei varsinaisesti [i]itse[/i] niitä runkoja rakenna vaan tilaa ne joltain italialaiselta nimeämättömältä valmistajalta. Jollaiselta myös esim. EAI Bareknuckle tulee. Briteissä etenkin on edelleen jonkin verran myös pienempiä rakentajia (LFGSS:ssä on jossain niistä muistaakseni kokoava lanka) mutta monet näistä eivät toimi netissä eikä ilman että menet itse paikan päälle. Mercian ja Bob Jackson ovat varmaan melkein ainoita brittipajoja jotka ovat siirtyneet nettiaikaan liikentoiminnassaan.
Ei ne lennot sinne britteihin nyt niin kalliita ole loppujen lopuksi, jos runko maksaa toista tuhatta puntaa kuten monilla pajoilla. Pyörä matkaan ja polkaset pajalle kattelemaan ja pidät samalla vähän lomaa!

^toi ois kyl. lomil pyörähommiz ja brittijuomisia

Mites olisi, suosi suomalaista? Tuolta itä-suomestahan on tullut aika jeppis kamaa. Käyt bike fittingissä ensin, otat kunnon datat talteen ja Kongalle soittoa!

Tämän olisin itsekin valmis tekemään.

^Tämä, ehdottomasti.

Barcelonalainen Cyclo Bicycles hitsauttaa rungot jollain italopajalla. 850 € Columbuksen Lifestä ei ole paha hinta, tai 950 € juotettuna. Meinasin 1-vaihdekaksysin teettää Bernatilla, mutta sitten sattui löytymään sopiva Gunnar Kongan modattavaksi. Ratarungonkin teettämisen luulisi onnistuvan. Omat speksit pitää olla hanskassa.

http://www.cyclobicycles.com/models_eng.html

Titaaninen Burls mittatilaustyönä muistaakseni oli luokkaa 1.150 euroa.

Muutama valmistaja, joiden lähtöhinnat ovat vähän tuhannen euron päälle: Triton (titaani, perushintaan ei kuulu keulaa), Oak cycles (juotettu 631, hintatieto n. puolen vuoden takaa jonka jälkeen tullut palkinto bespoked bristolista) ja Rourke (vaatii sen brittein reissun).

Sitten on parhaillaan(?) tämmönen.