cresent eddy merckx

Ostinpa tuossa kuukausi takaperin paikallisesta pyöräliikkeestä vaimon pyöränoston yhteydessä itselleenikin työmatkapyörän. Eilen aamulla ajellessani töihin kirkkain silmin klo 6.45, sorruin Lemminkäisen asettamaan ansakuoppaan, sillä seurauksella, että eturatas sanoi sopimuksensa irti, hettämällä tuubirenkaan vanteelta, joka vääntyi kauniisti ässälle.
Töihin päästyäni aloin selvitellä, mistä, ja mikä tärkeintä KUKA, hankkii työmatkamankeliini uuden eturenkaan.
Lemminkäisen sedät olivat vihaisia, kun näin julmalla toiminnalla olin sabotoinut heidän hienoa merkitsemätöntä monttuaan, mutta suostuivat lopulta korvausvaateistaan ja jopa lupasivat uuden renkulan pyörääni, jota he kylläkin pitivät kauhistuttavana tieliikenteen vaarantajana, koska siinä ei ole jalkajarruja, ja renkaatkin ovat niiin kapeat.
Tämän pitkän ja puuduttavan selonteon jälkeen päästäänkin sitten itse asiaan: Oulussa Pyörä Suvalan sedät kertoivat minulle, että työmatkamankelini on kuulemma tavallista Oivaa tahi Ainoa parempi pyörä, joten: Tehdäkkö tästä nyt sitten semmoinen nykymuodin mukainen sinkula, vai peräti ihan fiksipyörä? Rahaa ei ole paljoa tähän laittaa, joten taitaapi olla parasta laittaa uusi eturenkula alle ja ajella vaan nöyränä töihin ja työpäivän päätteeksi kotiin.
Jos joku vielä osaisi kertoa, millaisessa arvoisena tällaista pyörää pidetään, sekä minkä ikäisestä pyörästä on kyse, niin olisin kovasti kiitollinen.http://picasaweb.google.fi/teuvo.karvinen/Poso?authkey=Gv1sRgCMTi8oOJwt-QoQE#5510311450539912002

Corsa Extra? Jos kajoat siihen niin tee se sit tyylillä… :slight_smile:

Kuva:

Ota jarruista, vaihtajista yms. kuvia, niin tunnistaminen helpottuu. Yleisesti Crescentin tarroilla myydyt Merckxit ovat olleet hyviä pyöriä. Miksei siitä fiksiä tekisi, jos homma oikeasti kiinnostaa. Mä itse ehkä vaihtaisin vain noille navoille avovanteet, elämä olisi helpompaa niin.

Edittinä vielä, että tuo Cressu on luokkaa-paria parempi pyörä kuin tuolta kuvistasi löytyvä Peugeot.

Pystyputken yläpäässä on tarra joka kertoo mistä materiaalista runko on. Jos on columbus slx, niin kyseessä corsa extra.

Laitoin kansioon lisää kuvia… Ei näköjään tuo kuvien laitto tältä tumpelolta onnistu. käykääpä sieltä kattelemassa.

onko jossain linkki siihen kansioon? Täällä on ohjet kuvankin lisäämiseen

Kansio

Tuo on minusta todella hieno pyörä. Niin hieno, ettei sitä kannattaisi oikeastaan kohdella kovin kaltoin eikä nyt ainakaan ulkona yhtään enää säilyttää. Muhveista voisi vielä hellästi käsin kiillottamalla saada aivan käypäiset. Miten ihmeessä joku voi antaakin tuollaisen ruostua? Tuo on maksanut tasan 10 000 markkaa vuonna 1991, ja se on ollut todella paljon rahaa tuolloin. Tuolloin rahan ostoarvo oli jotain aivan muuta, kuin mitä se on nyt. Nyt sama hinta- ja laatuluokka olisi heti jotain 3000+ euroa. (siis uutena)

Pyörän arvo lienee enää siinä noin 300-400 euroa, koskapa kunto on jo enää luokkaa tyydyttävä. Pelastaa tuo kannattaa ilman muuta. Monet ammattilaistallit ajoivat aikoinaan Merckxeillä, ja sitä pidettiin aina hyvänä pyöränä. Modernissa pyörätehtaassa hyvin tehty tuote, jonka mitat ja ajoasento olivat säädetty prikulleen kohdalleen. Merckx oli aina hyvin tarkka tuosta asiasta. Avovanteiden vaihto tuohon pyörään on ihan järkevää. Ne ovat kuitenkin nykyaikaa.

Sitä kannattaa aina hiukan järkeillä, minkä laatuluokan pyörästä sen fiksin tekee ja riipaisee ne vaihteet pois. Omaahan siinä kyllä peukaloi, että silleenhän aivan kaikki on tietenkin kyllä sallittua. Ei tosin aina suotavaa.

Tuure

-.-

Pyörä ajoittunee välille 1986-1991 mitä luultavimmin. Googlaa ne Campagnolon vaihteet campyonlystä tai vastaavasta paikasta. Lisää tietoa löytyy myös www.cykelhobby.com osoitteesta.

http://www.cykelhobby.com/92320em.htm

-.-

omasta cressumerckxistä tuli interwebistä lisätietoa että se vois olla triathlete -mallia (kun siinä on ne reynolds 501 -putket, muissa EM ei moisia vissiin ole käyttänyt)

Kauppias kertoi pyörän roikkuneen seinällä viimeiset 15 vuotta. edellinen omistaja oli jo seitsemänkymppinen, eikä jalka kuulemma enää noussut tangon yli, joten vaihto herrasmiespyörään oli ajankohtainen. Kauppias pyysi pyörästä 150€, sain vielä tingittyä hinnasta 30€pois.
Onhan se vähän kapisen näköinen ilmestys, mutta vaihteet ja laakerit toimivat kuin ajatus. etuvaihtajan kiinnityspalikoissa ja emäputken muhvissa näyttäisi olevan oikeaa ruostetta, muuten tuo kaikki on pinttynyttä likaa. häkkipolkimet ovat saaneet osakseen eniten damagea.
Aikomukseni EI ole raiskata runkoa rälläkällä, saati sitten maalata sitä mattamustaksi paukkupullolla. Jos osia karsitaan, tullaan ne puhdistamaan ja huolella varastoimaan, tulevaa uudelleen kasausta silmälläpitäen. Pyydän nöyrästi anteeksi kaikilta, joita olen huonolla huumorintajullani loukannut.

oot kyl saanu sen tosi sopuhintaan - onneks olkoon vaan =)

Ei tarvi kovin nöyränä tolla pyörällä ajella. Eli paras vaihtoehto on varmaankin se etukiekon uusiminen + kovaa ajoa. Mutta jos fiksiä haluaa kokeilla niin kyllä tuo runkona sopii siihen vallan mainiosti. Ja kunhan ei riko mitään eikä heitä vaihdeosia menemään niin pyörän voi aina palauttaa myöhemmin vaihteelliseksi. Itse tein juuri näin oman Cressu-Eddyni kanssa.

tuolla mun: http://rok.possu.org/photos/gallery/crescent-merckx

Kiitokset neuvoista ja linkeistä. Täytyypä huomenissa sukeltaa interwebin maailmaan ja leikkiä salapoliisia, josko se cresentin henkilöllisyyskin selviäisi!

Pyydän nöyrästi anteeksi kaikilta, joita olen huonolla huumorintajullani loukannut.

Äläs nyt. Meillä vain oli hätä siitä pyörästä. Teknisesti yksi hienoimmista teräsrunkoisista, mitä kuunaan on tehty.

Laite kuuluu säilytettävien ja autotallin katto elättien sarjaan. Yksi hyvä vaihtoehto on korjata noille alkuperäisille navoille ehjä samanlainen tuubivanne ja pistää vanteet seinälle odottamaan uutta tuubi inspiraatiota. Ostaa sitten uudet avokiekot käyttöön ja alle.

Jos purat sen takakiekonkin ja hankit siis napoihin uudet avovanteet, niin mieluummin sitten läpiholkitetut aidot Campagnolon vanteet. Ihan vain tyylin ja jonkinlaisen alkuperäisyyden mukaelman vuoksi. Aina niitä vanteita on silloin tällöin myynnissä. Ja sitten on tietenkin ebay.

http://www.campyonly.com/history/catalogs/1987.html

Kohdassa Rims on Sigma, Delta, Omega ja Lamda vanteita ko. aikakaudelta. Itselläni on pykälää alemmalta tasolta 92318:ssa Campagnolo Omicronit, ihan hyvät vanteet, mutta niitä luonnehditaan oem vanteiksi. Tuohon aitoon 92320 malliin vanteet ehkä hiukan korkeammalta tasolta kenties ? Se avovanne tai se rengas, mikä sille tulee on “clincher” nimellä merkattuna noissa taulukoissa. Sigmat taisivat olla vain tuubivanteita, mutta niissä muissa sarjoissa on myös avovanteita.

Niiden käypäinen arvo lienee noin 50-70 euroa / kappale. - Siis käyttämättöminä.

Jos pystyt entisöimään sen pyörän liki iskemättömän oloiseksi, niin pyörän arvo on jo sen jälkeen jossain 700 euron hujakoilla. Mutta ei kai se enää myynnissä ole, joten mitäpä sillä hintatiedolla enää silloin tekee. Tuo Merckx menee jonon jatkoksi aitojen Masien, DeRosien, Colnagoiden ja Pinarellojen joukkoon siksi viidenneksi jäseneksi tuohon ryhmään. Ehkä tuohon joukkoon pitää laskea myös paremman pään Bianchit. Kaikilla noilla on loistelias kilpailuhistoria takanaan, ja se osoittaa, että ne ovat kukin omana aikanaan kelvanneet parhaille ajajille. Sitä mainetta ei voi nykyisin yksikään super kallis boutique pyörien valmistaja ostaa itselleen ei niin millään rahalla. Se paikka voittajien joukossa pitää ensin ansaita. Nythän nuo nimet ovat jo vaihtuneet, Specializedit, Trekit etc. ovat ne uudet pelaajat. Joissakin kuvissa on pistänyt silmään ne mutka haarukoilla varustetut uudet Pinarellot.

Pyöräsi on oikeasti Hieno Pyörä, hyvä kun se on nyt turvassa.

Tuure

-.-

Pyörä on Merckx Corsa Extra, joka on myyty oem Crescenttinä ja nimetty heidän wanhan huippumallinsa 92320:n mukaan vain uudestaan tuolla nimellä. Crescent lopetti omien huippuvehkeidensä teon ruotsissa 1985, ja tavallaan ulkoisti sen tuotannon Merckxille. Valmistuneet Corsa Extrat vain teipattiin uudestaan Crescenteiksi.

Tuolla on juttua ja luetteloita Merckxeistä merckx ~ tears for gears
Ja tuolla on kerätty säilyneistä tietokantaa Eddy Merckx Serial Numbers

-.-

Prkl! Nyt alkaa jo ottamaan kupoliin tuo montun pohjalle rutattu tuubivannekin, vaikka ainahan niitä uusia vanteita saa ja pinna-avainkin pysyy kourassa. Onneksi ei tullut pyörälle pahempaa damagea.

Upea fillari.
Itse ostin kesän alussa tällaisen pelin. Ilmeisesti kyseessä sama runko kuin Gleb:illä. Kesän ajan olen ajellut hyvin tyytyväisenä, ainut mitä olen joutunut putsaamisen lisäksi tekemään on takakumin vaihto. Tulevan talven aikana on tarkoitus purkaa ja putsata pyörä kokonaan ja metsästää sopiva Campan takavaihtaja, nyt vaihteita siirtelee SunTour Superbe.

Pitää yrittää räpsiä tässä joku päivä tarkempia kuvia osista niin saan varmasti tunnistusapua niiden kanssa. Olisi tietenkin hienoa, että kaikki mahdolliset osat olisivat samaa osasarjaa.

Mutta tosiaan, mahtava pyörä ajaa. Onnistunut kyllä sytyttämään kipinän vanhoja teräsrunkoja kohtaan.

Katsoin uudestaan nuo kuvat tuosta kuvakansiosta.

Tuota tuota… nyt tulee hämärää jorinaa, ja jatkoselvittelyt ovat sitten Sinun, omistajan heiniä. Tässä tulee nyt muutama täysin hatusta vedetty väite, joten joudut itse noita selvittelemään. (ajattelin jeesata ja ohjata oikeaan suuntaan kuitenkin.)

Vaihteisto on Nuovo Record. (= new, uusi Record). Heh… sehän tuli markkinoille jo 1967, ja dominoi sitten kilpapyörien vaihteistojen kunkkuna noin 16 vuoden ajan jonnekin 1982 tai -83 saakka. Näin siis käsittääkseni ja muistaakseni. Tarkista asia jostain. Siitä seuraa hienoinen ristiriita muun pyörän iän kanssa.

Pyörä on Crescent-Merckx yhteistyötä, joka alkoi vasta vuoden 1985 jälkeen, ja jatkui jonnekin '90-luvun puoliväliin. (?) (94-97 ?)

=> onkohan pyörän oletettavasti medium tasoinen vaihteisto vaihdettu 1. omistajan toimesta vähän vanhempaan huippu malliin ?

Nuovo Recordissa ei myöskään minusta pitänyt olla noita napojen voitelureikiä, eikä siinä pitäisi siis olla niitä teräsjousia reiän suojana. Tämäkin on siis taas vain jokin ajatus takaraivossa. Eikös Nuovo Record voideltu akselin päästä, ja siinä päätymutterissa oli ja ole voitelureikä? Onko napa jotenkin hybridisoitu useasta Campagnolon sarjasta? Täällä on varmasti enemmän Campagnolosta tietäviä. (ChainThug ? MrVelo ? tizumo ?) Minulla on vain niitä alemman sarjan tuotteita itselläni, ja oma fokus oli vain selvittää aikoinaan niitä. (piti alkaa kaivamaan asiaa, kun kekkasin omassa pyörässäni olevan Xenon osasarjan seassa uudemman Miragen takavaihtajana.)

Siinäpä muutama pähkinä onnelliselle Merckx-Crescentin omistajalle.

Minulla on kuvasarja omalla koneellani originaalikuntoisesta Merckx Corsa Extrasta. ('90 tai '91) Siinä on vanteena Campagnolo " DELTA strada XL chromium. " Koska em. pyörä on oikea kilpuri, niin sellaista ei kyllä taida ollakaan, kuin originaali osa. Nuo vehkeet tilattiin vähän noin niin kuin maun mukaan. Niillähän ajettiin kilpaa. Mutta on varmaankin olemassa kuitenkin jonkinlainen perusosasarja, jolla noita pyöriä on myyty ulos tehtaalta, jos muuta ei ole erikseen tilattu.

Äläkä sitä vannetta kovin sure… minullakin on omassani jo etuvanne, se Omicron, vähän kulunut sivuista. Niin niille osille käy, kun niitä käyttää. Ei käytössä oleva pyörä voi pysyä alkuperäisenä. Pyörä on hieno pyörä, ja parasta mitä sille voi tapahtua, on se että se ajamalla ajetaan loppuun saakka ja sitten siihen vain hankitaan uudet osat. Semmoiset, mitä sillä hetkellä on myynnissä. Silleen nyt pitää ymmärtää hienoa pyörää sääliä, ettei sitä sateeseen jätä ja anna sen ränsistyä taitamattomuuden tai tietämättömyyden vuoksi. Runkohan siinä on käytössä aivan ikuinen, varsinkin jos et ole yli satakiloinen. Kun purat pyörän huoltoa varten, niin suojaa runkoputket ruostesuoja aineella ja pistä kaikkiin kierteisiin ja kaikkien osien väliin alumiinitahnaa. Näin se huoltaminen jatkossa helpottuu kummasti.

Minä varsinaisesti käytän vain noita omia halvempia mutta myös huomattavasti tukevampia 92316 malleja, ja nautin niiden indeksoiduista halvoista Shimano osista, niihin kun saa uusia osia Biltemasta järkevällä hinnalla, ja pidän toistaiseksi vähän elättinä tuota huomattavasti kevyempää 92318 mallia. Tuo 92318 ei ole Ishiwata putki rungoltaan enää kuin 150 grammaa painavampi kuin noiden Merckxien Columbus putkesta tehty runko. (2050<->2200 grammaa) Ero on minusta niin pieni, etten ala sitä liikaa miettimään. Silleen minä sitä pyörää kuitenkin säästelen, etten sillä isommin aja ennen kuin oma paino on alle 100 kiloa. Olisi lähinnä vain tyhmää rikkoa tuo hieno pyörä.

Jos olet painoltasi kevyempi, niin tuo Crescent-Merckx Corsa Extra kestää ajamista liki aivan rajattomasti. Silloin sillä myös kannattaa ajaa ja sitä käyttää.

Tuure

-.-

Yksi vaihtoehto on pistää pestynä laatikkoon ne originaalit mutta jo käyttöominaisuuksiltaan vähän vanhentuneet osat, ja ostaa pyörään kokonaan uusi osasarja. Toisaalta, jos tottuu noihin vanhanaikaisiin vaihteisiin, niin niitä on hyvin helppo huoltaa ja uusia ja sekoittaa jopa osasarjoja keskenään. Jos tuon teräsrungon jäykkyys sopii omalle painollesi, niin tuo pyörä on hyvin mukava ajaa. Jos olet entinen maastopyörä kuski, niin opettele kokonaan uusi tapa ajaa ohutta ja joustavaa teräskilpuria. Niitä ajetaan istualtaan pyörittämällä, eikä turhaan nousta putkelle runnomaan ja tempomaan ohjaustankoa ja stemmiä liki irtipoikki. Meneehän ne osat rikki, jos ne rikkomalla rikkoo. Hentokin pyörä kestää, kun sitä ymmärtää käsitellä nätisti.

-.-

“tizumo” :lta voit yrittää ostaa pyörääsi sopivan Cinellin stemmin, jonka oikean pituuden määrität täältä:
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

-.-

Tuurelle jälleen iso kiitos tiedoista! Runkonumero tuossa pyörässä on 8P8341E, mikä viittaisi vuosiin -94/-95 rungon koko on 58 ja malli professional. Tuo vuosimallista kertova viimeinen kirjain oli taulukon mukaan ongelmallinen, mutta koska vaihdevaijerit kulkevat keskiön alapuolelta, ikä kallistuu nähdäkseni 90-luvun puolelle.
Vaihtaja dilemmaan en ole vielä ehtinyt paneutua. Infoan siitäkin, jos lisätietoa tulee. Aion olla yhteydessä myös pyörän myyneeseen kauppiaaseen, josko häneltä löytyisi edellisen omistajan yhteystietoja.