Crescent-rungon tunnistustehtävä (309?) ja pari teknistä kysymystä

Mikä tämän rungon malli mahtaa olla? 309? Muistan vastaavan marjapuuronvärisen fillarin tällä foorumilla nähneeni mutta en sitä nyt taas löytänyt.

http://www.kaista.org/photo/cache/fillarit/dsc00126_575.jpg

Tuollainen tuli hommattua ja mietin nyt mitä sille tekisin. Jonkinlainen käyttöpyörä tästä tekisi mieli tehdä jos löytyy halvat kiekot ym. Vaihteita ei ole tulossa mutta vapaaratas ja jarrut todennäköisesti :slight_smile:

Kuvassa jo purettuna ja osittain puhdistettuna. Rungossa tarra: Tange 2001 Mangaloy. Pari paikkamaalausta löytyy ja toisella puolella jotain naarmuja. Keskiö Sugino 35xP1, laakerikupit kunnossa. Lisäksi mukana tuli Tange-haarukka (alkuperäinen?), Olmon stemmi, ITM:n käyrätanko ja Shimano 600 ohjainlaakeri. Kaikki osat ihan käyttökelpoisia (kai).

Keskiön lukkorengas aukesi helposti mutta tuo kiinteä puoli on ihan pirun tiukassa, ilmeisesti 36mm lenkki olisi hyvä kun kerta virallista avaintakaan ei ole? Millä tuon ohjainlaakerin jämät saa rungosta irti? Tartuntapintaa ei oikein ole kun ei halua naarmuja niihin tehdä.

Millaiset kammet tähän kannattaa hommata (yhdellä rattalla siis)? Tuskin ihan rautakaupan kierteet tuossa keskiöakselissa?

^ mulla on itsetehty avain keskion vetopuolen 36 mm kupille. Ruma, painava, erittain toimiva. Ohjainlaakerin irroitustyokalu loytyy myos. Larusta voi noukkia lainaan. Tai tulla irroittamaan.

Kiitoksia, mutta vaikutan itse Treen seudulla joten koitan etsiä työkalua lähempää. Käyn varmaan hakeen 36mm kiintoavaimen koska iso jakari ei tuossa oikein toimi. Eipä tuota vetopuolta toisaalta tarvi edes irroittaa kun sen ylettää putsaamaan ja rasvaamaan toiselta puolelta. Mutta jos maalaushommiin alkaa niin vähentää ylimääräistä nysväämistä jos kaikki osat on irti.

Ohjainlaakerin loput osat irtosi satulatolpalla vääntämällä… (varovasti)

Tuohan on siis “ranskalainen” keskiö, aukeaa vastapäivään.

Kaksi hyvää konstia liian kiinteän kiinteän kupin irroittamiseen on keskiömuhvin lämmittäminen (laajenee, kuppi löysemmällä; hiustenkuivaajakin riittää) ja ruuvipenkki (keskiökupin tasaiset sivut penkkiin, käytä runkoa vipuvartena).