Crescent Mixte projektiksi?

Ja päivää taloon, muutama kuukausi on tullut foorumia lueskeltua epäsäännöllisen säännöllisesti ja nyt uskaltauduin kirjautua. Tilannehan on siis se, että olisi mahdollista siirtää kuvan mukainen Crescent projektiksi emännälle. Mixte runkoa ollaan vähän etsiskelty ja tällainen olisi nyt tyrkyllä. Mieluisin olisi jalkajarrullinen versio, mutta käsijarrullinen vapaarattaalla ei myöskään ole suljettu pois vaihtoehdoista.

Havaintoja tähän asti:

  • Takahaarukka varmaankin joko 120 tai 125? Tarkkaa mittaa en oikein saanut otettua
  • Sisemmällä eturattaalla taitaisi päästä aika lähelle 42mm, mutta mennee kuitenkin ylitse tuon
  • Keskiössä “F”, ranskalainen? Ongelmia? Siellä luki myös Hatta.

Osaisiko joku kertoa pyörästä muuten enemmän, jarrut näytti olevan Shimanoa ja vaihteet Suntouria. Mitään mallimerkintää en äkkivilkaisulla löytänyt.

Ja se kuva:
http://img859.imageshack.us/img859/9168/kuva589.jpg

Fashionline 3xx, ihan hyvä

Näin äkkiseltään ihan mainiolta vaikuttava peli, tuskin ollut halvimmasta päästä aikoinaan. Tolppa näyttää suntourilta ja penkki joltain san marcolta.

Kiekotki on aika mukavat, pehmeät ja HILJAISET. Jos siis on samat maillardin navoilla olevat mitkä omin vaimon pyörästä.

Kaikki putsiin. Rataspakan tilalle vapari (tossa on varmaan kierrepakka), taka-akselin prikoilla ketjulinja kohdilleen ulompaan rataspaikkaan, kiekon keskitys, toinen eturatas mäkeen. Jarrupalat ja vaijerit vaihtoon. Riisumista maun mukaan. Siinähän se on?

Penkki vaihdettiin koeajoa varten jostakin vanhasta Tunturin retkimallista. Emäntä ei yksinkertaisesti pystynyt ajamaan sillä satulalla mikä tuossa oli kiinni. Navat on Maillardin.

RTZ:n ehdotuksen linjoilla varmasti mentäisiin, varmaan myös renkaat menisi vaihtoon. Olivat jonkun verran halkeilleet iästä johtuen. Näiden lisäksi mahdollisesti tuohon vielä rungon maalaus. Maalipinta on haalistunut ja jälkiä pinnassa on jonkun verran. Lisäksi jarru- ja vaihdevaijerien kuoret ovat hioneet pinnan metallille muutamassa paikassa ja luonnollisesti nämä kohdat ovat nyt ruosteessa. Voimansiirto vähän rutisee (voi johtua ihan vain ketjustakin) ja ohjainlaakeri on joko väljä tai löysällä.

Pitäisi vielä keksiä hinta tuolle. Omistaja antoi minulle tehtäväksi määrittää sopiva hinta.

Jos ketju on kovin lopussa, niin kannattaa ehkä laittaa molemmat rattaat ja ketju uusiks kerralla. Ketju lopussa → rattaatkin tod. näk. lopussa. Eturatas lopussa → uusi ketju ja takaratas hyvin pian lopussa.

Onko omistaja kaveri? Vaikuttaa hinnoittelupolitiikkaan, mutta ottaen huomioon paljonko osaa tohon joutuu kuitenkin uusimaan, niin ei tosta kyl paljoa pitäs kärsiä.

Vielä “pahempi”, omistaja on sukulainen. Sehän tuosta hinnan määrittämisestä niin hankalaa tekeekin. Jo mainittuihin seikkoihin voi vielä lisätä lokasuojat. Ne ovat muoviset ja kumpikin on poikki. Lokasuojat pitää kuitenkin kuulemma olla.

Eli onhan tuossa jonkin verran osia joita pitää hankkia jo pyörän ajokuntoon saattamiseksi. Muutoksien ja ulkonäköseikkojen myötä tulevat kustannukset ovat luonnollisesti sitten minun henk. koht. ongelma.

Rassasin mielestäni juuri tuollaisesta naikkoselle pyörän. Osia meni kyllä lopulta vaihtoon satulatolppa, tanko, lokarit, polkimet, kiekot ja kammet, vaikka tuossa on ihan asiallinsen näköinen kampisatsi. Kiekotkin vaikutti ihan järkeviltä, mutta olivat omassa sen verran mutkalla ja oli yksi setti ylimääräisenä niin vaihdoin.

Osat putsiin vaan ja kiillotus Autosolilla niin hyvä tulee.

Keskiö ei ollut britti eikä italo, joten veikkaisin ranskista. Muistaakseni tuolla kampisetillä sai tosiaan ihan nätin lopputuloksen ja ketjulinjan kohdilleen kun käänsi alkuperäisen keskiön akselin ympäri ja laittoi rattaan sisempään paikkaan.

Jos olet Helsingin seudulta, niin lokarit suosittelen hankkimaan U6-pyöräpajalta Kyläsaaresta. On Ihan Joka Ikistä Mallia ja hinta yleensä pari euroa.
Linx http://www.uusix.fi/12

Ja sry turha postaus jos olit jo tietonen edellämainituista :stuck_out_tongue:

Hinnoittelussa jonkunlaisena referenssinä voi pitää sitäkin, että aihioita saa just tuolta Uusixilta parillakympillä. Ite myi keväällä ajokuntoisen ja läpikäydyn Nopsa Finlandian muistaakseni 85 euroon, tais silloin mennä kuntoonsa nähden ihan edullisesti. Eli maksa sen mukaan kumpi on köyhempi, sä vai sukulainen, jotain väliltä 10-100€, ei tohon mitään järkevämpää voi sanoa.

Kiitokset tubukulle vinkeistä, pidetään mielessä homman edetessä.

Helsinkiin on valitettavasti sen verran paljon matkaa, että tulisi kalliit lokasuojat jos sieltä hakisi.

Niin, homma tosiaan eteni tänään, eli väännettiin kaupat pyörästä. Äsken toin sen omaan varastoon ja nappasin etukiekon irti. Siinä on sitten paremmalle puoliskolle tekemistä huomiselle, kun aloittelee sen putsauksesta ja kiillotuksesta. Lupasin itse hoitaa “vaativammat” hommat, mutta näitä pintojen käsittelyjä ja valmisteluja emäntä pystyy kyllä pikkutarkkana ihmisenä tekemään. Varsinkin kun hällä tuntuu olevan välillä pientä perfektionistin vikaa oman tekemisen suhteen, toivottavasti iskee päälle nytkin. Täytyy sitten huomenna töiden jälkeen ruveta itse tutkimaan ja purkamaan tuota muilta osin vähän enemmän.

Kierrepakkahan sieltä löytyi. Mallailin purun lomassa nopeasti vähän ketjulinjaa vapaarattaan kanssa, kun sellainen oli valmiiksi hyllyssä talvea odottamassa. Jotain täytyisi varmaankin tehdä:

http://img811.imageshack.us/img811/5373/kuva637.jpg
http://img855.imageshack.us/img855/2328/kuva640.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/5282/kuva644.jpg

Osat oli vain löyhästi kiinni, kun kerkesin jo kaikki irroittaa ennen kun innostuin tuota kokeilemaan, mutta noin sentillähän se näyttäisi heittävän. Tuo sinkularattaan vieressä näkyvä pitkä mutteri on yhtä puuta, mutta voinko huoletta korvata sen lyhyemmällä ja siirtää vastaavan määrän toiselle puolelle napaa. Jos sitä sentillä korjaisi, niin sittenhän se olisi jo aika suora. Tämän jälkeen pitäisi ilmeisesti keskittää tuo vanteen kehä, onnistuuko sentin siirto? Ei ole koskaan tullut moista tehtyä.

Tuohon aiempaan kysymykseen kaipailisin edelleen kommentteja.

Tänään taas nytkähti vähän, kun sain osia pestyä. Pikalukituksille täytyy koittaa keksiä jotain, kun on vähän ruoste päässyt iskemään.
http://img441.imageshack.us/img441/2192/kuva684.jpg

Nyt kun osat odottaa pestyinä, voi siirtyä rungon hiomisen kimppuun. Onko muuten missään saatavilla järkihintaan tuollaisia “Crescent” tarroja?
http://img13.imageshack.us/img13/5020/kuva686.jpg

paulos - 19:35, 31.7.2012 » Fashionline 3xx, ihan hyvä
Veikkaisin '90 312:sta Cykelhobbyn vinkkien perusteella. Löytyy 309:ä käsittelevästä artikkelista. Kivan näkönen ja varmaan hyvä. Pris 4395,-

Voipi olla että takana ei pikalinkku enää pidä eli varaudu vaihtaman akseli…

Mulla on pikalinkku pitäny talvifiksin takana ihan hyvin (on sillä ajettu asfaltillakin). Vääntää vaan kunnolla tiukalle.

Koskeeko pikalinkun pitämisongelmat myös sinkulaa? Koska sehän tästä on tulossa, kun emännälle on menossa. (Täytyy kyllä tunnustaa, että itsekin ajelen sinkulalla. Pari kertaa olen flipflopin kääntänyt fiksipuolelle, mutta ainakin vielä se on aina kääntynyt jonkin ajan päästä takaisin sinkulaksi)

Tulipahan kokeiltua soodapuhallusta. Jälki on kyllä hienoa, mutta aika työläältä tuntui ja soodaa menee reilusti. Ei lähde helpolla maali irti niistä kohdista joissa se on vielä kunnolla kiinni ja kovassa. Painetta ei kylläkään välttämättä tullut kompurasta ihan tarpeeksi, joten parin päivän päästä uusi kokeilu paremmilla laitteilla.

http://img826.imageshack.us/img826/2505/kuva687.jpg

En ole nyt jokuseen päivään oikein rungon kimppuun päässyt, joten koitin käpistellä jotain muuta pientä. Jarrujen putsausta aloitellessani rupesin ihmettelemään noita jarrupalojen alla olevia pokattuja paloja, mikä niiden virka on? En muista nähneeni tuollaisia aiemmin.

http://img594.imageshack.us/img594/2900/kuva720.jpg

Pitkästä aikaa jotain edistystä tämänkin suhteen. Tavoitteena saada kesäksi ajokuntoon.

http://img252.imageshack.us/img252/3259/kuva971.jpg