Crescent 92316(?) 1986(?) 61cm

Tämmönen pitäs laitella parempaan kuntoon. Cykelhobby sivuston (tästä vinkistä kiitos Lakulle),mukana saattas olla mallia 92316 ja vuosimalli ehkäpä sitten ´86,koska takavaihde on rd-105a,ja väri grafiitti. Koko on 61 senttiä,just passeli mulle,josko en kieltäytyis isommastakaan rungosta en. Kuvassa fillari siinä kunnossa kun se mulle tuli.

Tänään revin tosta järkyttävän kieron tarakan poies,lokareita ei onneksi edes ollut kiinni. Satula meni vaihtoon myös koska punanen on tyttöjen väri ja se oli muutenkin riekaleinen. Tilalle siis rusehtava Royal.Sitten vaan alle joku sekapari kumeja,edess taitaa olla parikytmillinen ja takana 28. Alle olleet teräskaapeliset kumit oli 22 milliset,ja niin haperat jne ettei voinu ku heittää roskikseen. Polkimissa oli kii remmit ja loukut mut nekin loppuun ajetut,eli irti ja poies.eipä siinä,vaihteita sääteleen ja yleistä siivoomista osiin. Näillä evaillä pääsin jo liikenteeseen,josko jarrut oli olemattomat,sou not,hyvin kulki,ei rahise eikä kolise,ei oikein mitään valitettavaa,olen tyytyväinen ihan näinkin,mutta aion laittaa uutta rengasparia,jne pikkufiksausta.

pätevän näköinen laitos, taka-akseli droppiin ja menoks

juu toi oli jotenki tollain hutasten laitettu kun räpsäsin kuvan,huomasin sit vasta itekkin et jaa kiekkokin ois voinu olla edes paikallaan.

Navoissa ja keskiössä on yli 20 vuotta vanhat eli aivan totaalisen kuivuneet ja kivettyneet rasvat. Laitteella ei pitäisi ajaa ei metriäkään, ennen kuin ne kaikki osat ovat huolletut ja puhdistetut ja uudelleen rasvatut.

Jos pyörällä ajaa tuossa kunnossa kuivilla rasvoilla, kaikkien osien kaikki laakeripinnat menevät aivan piloille. Näin käy ehdottomasti ja vääjäämättömästi, asiaa voi verrata siihen, että ajaisi auton koneella ilman öljyjä. - nämä asiat eivät myöskään ole mitään mielipide kysymyksiä, eikä niistä voi olla toista mieltä.

Jos pyörää haluaa varjella, se pitää huoltaa aivan heti ja aivan täysin. Mikään pikkufiksaus ei nyt riitä. Kaikki laakerit täytyy avata ja ne täytyy puhdistaa ihan liuottamalla ne vanhat rasvat pois niistä osista.

Keskiö pitäisi avata vähintään vuosittain, ja nyt se on ollut avaamatta luultavasti yli 20 vuotta. Sisältä löytyy ruostetta ja jotain kokkareita, jotka ovat joskus olleet voiteluainetta.

Pyörässä on ranskalainen 35 mm x 1 mm keskiö, kumpikin laakerikuppi aukeaa vastapäivään. Uutta vastaavaa keskiötä ei enää saa helposti mistään. On sangen epäviisasta ajaa tuolla edes yhtään, ennen kuin keskiö on huollettu.

Pyöräsi on muuten 92309, ja täydellinen kuva siitä on ko. sivuilla => Crescent Competition

Se on retkipyörä ja mitä parhain sellainen. Se menee myös suuntavakaasta maantiepyörästä, jos pitää vakaasta ja rauhallisesta kulusta kuten esimerkiksi minä pidän. Runko on erikoisen pitkä suhteessa korkeuteensa, tuossakin vaakaputki on luokkaa 62 senttiä keskeltä keskelle mitattuna. Vaihtamalla stemmi pitemmäksi tuosta saa pitkäselkäinenkin 190 senttinen vielä hyvän ajoasennon.

Originaaleja polkimia ja tarakkaa ei kannata hävittää. Vanhat polkimet voi aina purkaa ja huoltaa ja tarakan oikaista. Pyörän originaalit lokasuojat ovat " Esge Cromoplastic " nimiset. Originaali rengastus on 622-28, jolloin nuo mahtuvat vielä nätisti lokasuojien kanssa runkoon ja nimen omaan vielä yhtä aikaakin. Tämä em. asia ei ole oikein nykypyörissä mitenkään itsestään selvää, vaikka jonkinlaiset kiinnikkeet löytyisivätkin haarukoista.

Oikeasti käytössä olevassa pyörässä, jota myös oikeasti ajetaan, lokasuojat ovat mitä mainioin varuste. Ei niitä huvikseen aikoinaan pyöriin laitettu. Kevyt tarakka on myös kätevä, siihen saa siroja laukkuja, joihin menevät niin lompakot kuin kännykät kuin vararengas ja pieni pumppu. Laukku muodostaa kätevän ja helposti mukaan otettavan kitin, kun lähtee maantielle tuulettumaan. = Siroa lankatarakkaa ei kannata mitenkään ylenkatsoa, näin neuvon. Se tarakattomuus tai lokausojattomuus ei ole mitenkään “katu-uskottavaa”, lokausuojien puute vain aiheuttaa rapaisen selän ja naaman oikeassa käyttötilanteessa.

Tuure

-.-

Onnittelut hienon pyörän löytämisestä. Laite on siksi paljon arvopeli, että se kannattaa laittaa kuntoon aivan viimeisen päälle. Noin hyviä pyöriä ei oikein edes tehdä enää, niiden valmistaminen noin tulisi nykyään aivan liian kalliiksi. Tuo maksoi jo yli 20 vuotta sitten yli 500 euroa nykyrahassa, nyky hinta olisi helposti yli 2000 euron luokkaa. Siksipä tuommoisia ei enää tehdä valmiiksi, vaan tuon tasoisen pyörän jo joutuu itse kokoamaan osista. Lopputulos on silloin tekijän taidosta kiinni, ja yleensä sitä innostusta löytyy enemmän kuin sitä oikeaa teknistä osaamista. Hyvin harva uusikaan pyörä oikeasti pärjää tuolle Crescentille, jos tuon saa laitettua aivan viimeisen päälle kuntoon.

On vielä mainittava, että runko määrittää pyörän. Tuossa on retkipyörän runko, koska se on sellaiseksi tehty. Siitä ei tulee herkkää ratapyörämäistä fiksiä ei millään ilveellä eikä osien vaihdolla, ellei osien vaihtoon lueta myös sitä rungon vaihtoa toiseksi.

Tuo pyörä ei ole kilpapyörä, eikä se ole ratapyörä. Se ON retkipyörä. Asia on hyvä tiedostaa täysin jo heti projektin alussa.

… ja ranskalaisista keskiöistähän tältä palstalta löytää informaatiota jos toista, vaihtoehtoina on ainakin:

  • entistät alkuperäisen
  • ostat velo orangen ranskalaisilla kierteillä olevan patruunan
  • hommaat phil woodilta ranskalaiset vermeet
  • ostat YST kierteettömän keskiön

Myös on mahdollista että keulan ruotoputken kierteen nousu on jotain muuta kuin mihin on nykyään totuttu, eli ohjauslaakeria ei kannata hukata. Omaan Pepitaan ei löytynyt mistään uutta ohjainlaakeria, uutta vastaavia osia Kyläsaaresta onneksi.

Tarakka on kyllä tallella,ihan vain koska en eilen ehtoolla enää sitä jaksanut kiikuttaa roskiin,samoin kävi satulan,eli jemmassahan nuo ainakin vielä on.Tarakan sais ehkä oiottua,jos on intoa,ja kiilloteltua,mutta se nyt vaan pisti silmään kun ei lokareitakaan ollut niin näytti oudolta,joten purin poies,enkä kyllä meinis vannomaan että sitä rupean kunnsotamaan saati takasin laittamaan,ainakaan jos en löydä asiallisia lokareita,koska en pidäsitten laisinkaan fillarikauppojen yleismallisistä muovihärpättimistä joiden kiinikkeet ei osu rungon kaikkii alkuperäsiin kiinnikkeisiin yhtäaikaa ja sitten näyttää kamalalalta rysältä koko homma jos niitä kiinnittelee kaikenmaaliman patenttiratkasuilla.

Mulle tää on kanssa hyvin hyvin mukavan mittainen kun olen aika tarkkaan 192 pitkä ja kaikkea muuta kuin langanohut pillifarkkupoika,painoa on sata(välillä pikkasen ylikin),niin toi on ,mulle mukavan tilava,pitkäselkäsellekin riittää vaakaputkea.Sen puolesta jo pidän laitteesta,on se nyt tällä’ hetkellä millasessa kunnossa vaan,niin runko itsessään on jo vallan mukava.

Keskiön kylläkin putsasin ja rasvailin,skf laakerivaseliinilla.Napoja en,mutta aikeenahan olis että laitan ton kuosiin totaalisella läpikäynnillä,eikä mun o tarkotus tässä tuolla ajellakaan sen enempää ennen kun se on laitettu/menee ens kevääseen.Toi koeajo oli suuruusluokkaa 3-400 metriä,kun en viittiny ilman mitään heijastimia&sadekamppeita pimeellä tiellä sen enempi ajella,vaan portista ulos ja pikkunen rundi asfaltilla ja sit uukkari&himaan,pyörä pukille ja valot poies.Tänään mää tota aattelin enempi hinkata ja puunata,ja kattella jos löytys jotkut hyvin pistosuojatut kumit ton sekaparin tilalle.

^ Jos et tarvitse tuota alkuperäistä satulaa, älä ainakaan heitä sitä roskiin - itse olen vailla tuollaista satulaa (jos siis haluat luopua siitä).

satula on jemmassa luulisin,en ainakaan o sitä roskikseen kiikuttanut.

Tän kuvan mukaisessa asussa tää ny on,ja en usko että kunnostelun lisäks muu vaihtuu kuin renkaat :).Kunnostelulla meinaan että jos kattelis noi kaikki laakerit jne viimesen päälle kuntoon,tankoteipit( saa nähdä miten niiden kans käy,saako kunnollisia ja kunnolla kiinni mut yritetääs )uusisin vaijerit sekä ketjut,ja sit se varmaan sais olla tollanen.

randomm - 11:46, 28.10.2009 » ... ja ranskalaisista keskiöistähän tältä palstalta löytää informaatiota jos toista, vaihtoehtoina on ainakin: + entistät alkuperäisen + ostat velo orangen ranskalaisilla kierteillä olevan patruunan + hommaat phil woodilta ranskalaiset vermeet + ostat YST kierteettömän keskiön Myös on mahdollista että keulan ruotoputken kierteen nousu on jotain muuta kuin mihin on nykyään totuttu, eli ohjauslaakeria ei kannata hukata. Omaan Pepitaan ei löytynyt [u]mistään[/u] uutta ohjainlaakeria, uutta vastaavia osia Kyläsaaresta onneksi.
Mun onneks vaikuttas siltä että keskiö on aika ookoo,ei o tarvetta väenväkisin vaihtaa.Jos ois tarvetta vaihtaa,niin en oikein ukso että ekana rupeaisin sijottamana tähän tollasien velo/phil keskiöiden hintaa,siinä vaiheessa on aika vaihtaa fillarin omistajaa :),meikän sielu ei anna myöden maksella moisia hintoja pelkästä keskiöstä.
hoolie - 11:50, 28.10.2009 » Kunnostelulla meinaan että jos kattelis noi kaikki laakerit jne viimesen päälle kuntoon,tankoteipit( saa nähdä miten niiden kans käy,saako kunnollisia ja kunnolla kiinni mut yritetääs )uusisin vaijerit sekä ketjut,ja sit se varmaan sais olla tollanen.
Nättihän toi on kuin mikä. Toivottavasti löydät uudet punaiset vaijerinkuoret - ja tankonauhat kans. Jos keskiön pohjassa on reikä, niin kääräsee sinne keskelle kuppien väliin kaljatölkkiä kuralta suojaamaan.

Mulla on punasta kuorta ehkä…4-7 metriä,se riittänee :slight_smile: ?
Kaveri siivos tuonkin laatikon missä oli ko.vaijerikuori,roskalavalle meneväksi,poistin iloiten kasasta.Eikä o menettäny väriä ku on ollu kellarissa kuivassa mist lie 80 luvun alust asti kuulemma,kun tyypin faija fillariliikettä piti,ja kun lopetti niin anto jämät pojan firman (activebike) käyttöön.

Reikien alla ON joku pelti tai oisko alumiinisiivu,tms millä reiät on tukittu,mut siis ne on keskiön sisällä.

Vaan mistähä täält vois löytää punaset tankonauhat.Muuten se on sit musta.

hoolie - 12:04, 28.10.2009 » jos en löydä asiallisia lokareita,koska en pidäsitten laisinkaan fillarikauppojen yleismallisistä muovihärpättimistä joiden kiinikkeet ei osu rungon kaikkii alkuperäsiin kiinnikkeisiin yhtäaikaa ja sitten näyttää kamalalalta rysältä koko homma jos niitä kiinnittelee kaikenmaaliman patenttiratkasuilla.
Ei kannata minkään biltemalokareiden kanssa repiäkään hermoja. Mutta SKS:n hopeanväriset chromoplasticit näyttäisivät hyvin pitkälti samalta kuin alkuperäiset, ovat tukevat ja saa kiinni vaikka mihin.

(Mun mielipiteeni: se on sun pyöräs ja saat tehdä sillä ihan mitä huvittaa. Parasta on että pyörällä ajetaan.)

Niin ja punaset tankonauhat löytänet vaikka Rtechista tai Nippelistä.

Morkki - 12:26, 28.10.2009 »
hoolie - 12:04, 28.10.2009 » jos en löydä asiallisia lokareita,koska en pidäsitten laisinkaan fillarikauppojen yleismallisistä muovihärpättimistä joiden kiinikkeet ei osu rungon kaikkii alkuperäsiin kiinnikkeisiin yhtäaikaa ja sitten näyttää kamalalalta rysältä koko homma jos niitä kiinnittelee kaikenmaaliman patenttiratkasuilla.
Ei kannata minkään biltemalokareiden kanssa repiäkään hermoja. Mutta SKS:n hopeanväriset chromoplasticit näyttäisivät hyvin pitkälti samalta kuin alkuperäiset, ovat tukevat ja saa kiinni vaikka mihin.
En ymmärrä mitä hermojen repimistä Bilteman täyspitkissä lokareissa on. Mulla on ollut yks setti kiinni jo varmaan viidessä eri rungossa ilman mitään ongelmia. Kiinnikkeetkin ovat kestävämmät kuin SKS:n perusmallit - muoviset "turvaklipsut".

Elkää ny tapelko,eh.

En vain pidä muovista,en sitten yhtään,jo se saa mut pysyyn erossa lokasujapuuhastelusta,jos ei löydy kunnollisia peltisiä/alumiinisiä.
Btw,onkohan 307 fashionlinessä ollut sopivat loksut,eli samanlevyiset jne kun tohon mun fillariin sopis?Kun sellaset kyllä löytys,ma luulen.

Näh, kyllähän siinä pyörässä on muovia muutenkin :slight_smile: Eikä ne alkuperäiset loksutkaan tuossa umpipeltiä olleet (kai?) vaan muovialumiinivoileivät. Tietysti jos peltiä haluaa niin sitäkin saa uutena tai sitten jostain pyöräpajasta voi hyvinkin löytyä vanhat.

randomm, ei mulla oikeasti mitään kokemusta niisä biltsun lokareista ole, jos toimivat niin ihan hyvä. Niitä vaan on käsittääkseni saatavissa tasan yhtä leveyttä, 50mm, joka ainakaan mulla ei olis mitenkään mahtunut haarukkaan ilman veistelyä. 35-millinen lokari vaan on nätimpi. Ja ne muoviset secuclipit revin hiiteen. :slight_smile:

ootkos nyt varma et se keskiön pohjassa oleva reikä kannattaa peittää? sitä kauttahan rungon sisään eksynyt vesi pääsee pois, eikä jää hapattamaan / ruostuttamaan sisempiä osia.

rokpete - 13:21, 28.10.2009 » ootkos nyt varma et se keskiön pohjassa oleva reikä kannattaa peittää? sitä kauttahan rungon sisään eksynyt vesi pääsee pois, eikä jää hapattamaan / ruostuttamaan sisempiä osia.
Eiköhän se vesi sieltä edelleen pääse pois, vaikka siinä toi alumiinilirputin onkin välissä. Sen sijaan rapa ei pääse sisään.

pitääkö keskiökin ny suojata runsaaseen vaseliiniin ja jotenkin vakuumipussiin että kelpais:).

ei o hajuakaan millasta matskua orkkisloksut on,ehkä kromattua muovia?
velipojalla on 307 cressussaan ollut ainakin kromipellin näkoiset rapakaaret,mutta ne ilmeiseti on liian leveet mun runkoon,kun siinä on 32 millinen kumikin jo aika napakasti aisojen välissä takana.joten ehkä siinä on ollut kapeemmat loksut hä.

eniwäy,tänään en kerennyt kummempia sitten tekemäänkään vaan päivä meni toista recenttiä kattellessa ja purkaessa,ja auton ratissa kun piti fillareita kuskata.
hiukan putsailin napoja ja vannekehiä ja muuta rätti/pesuaine työtä,josko sit huomenna kerkeis vaikka irrotteleen satulatolpan,stemmin ja muita lelumiiniosia ja kiillottelis niitä.

ja ehtoon aikana sain liuotinpesuaineella ja hammasharjalla kuurasin runkoa aikalailla läpikotasin,ja kiehuvalla vedella huuhdoin törkyä.

Keulan irrotin,ja pistin laakerit liukeneen.Alapäähän laitan kuulia niin paljon kun kehälle mahtuu ja jätän poies sen harval peltikehikkolaakerin.
Samalla kun kuurasin paskoja poies niin etsin keskiön alapuolelta valmistenumeroa,vaan se löytykin keulan purun yhteydessä kaulaputken alareunasta.laitteeni on WAKA604229.

Keskiö aukesi suht helposti,kun löyty sopiva avain hommaan,36mm kiintoavain siis.
Keskiö oli HATTA (high cup f),samoin kuin itse akseli,joka oli mun silmään aika hyvässä kunnossa,joka on mulle suuri helpotus. Laakerit oli aika hyvä paketti kun ne onkin näköjään tollain prässätyllä kappaleella suljettu kupeihin,ja kupeissa on myös kumitiivisteet estämässä paskan pääsyä kuulille,ja nekin oli vielä elastiset eikä haperot. Näitä sitten liottelin ja pesin niin perkeleesti kunnes ei irronnut niin mitää sontaa ja naputtelin lukitelätkät paikalleen,nyt ne odottaa vaan jotain hyvää vaseliinilaatuvinkkiä. Kun ekan kerran laitoin sinne rasvaa,pistin vaan skf:n laakerivassua mutta oisko esim joku molybdeenisekotteinen hyvää?ideoita/ehdotuksia kiitos.

Tuossa kun aiemmin kyseltiin/ehdoteltiin keskiön reikien peittämistä,niin siel tosiaan oli,ei peltiä eikä alumiinia peitteenä keskiön sisällä,vaan Suginon edelleen elastinen,tommonen haitarityyppinen tuubi joka olikin aika hyvin suojannut akselin ja laakerit,koska keskiössä oli likaa,mutta ton tuubin sisällä ei oikeestaan yhtään.

Satulatolpan sain melko hyväksi kun eka pesin sen,sekoitin liotinpesuainetta ja wd-40:stä,ja huuhtelun+kuivauksen jälkeen laitoin käyttämättömaan karheaan hellenlevyputsusliinaan kiillotustahnaa ja vaan kiersin sen tolpan ympäri,ja pyörittelin tolppaa. Näin se ei kiillottunut,mutta putsaantui hyvin ja noi yläpään urat jäi enempi tummaks/mataksi,kun en hinkannut niiden suuntaisesti.

vaihtajat irrotin ja purin säätöruuvit jne irtoavat osat,rissat sun muut,pesin nekin ja messinkiharjalla kävin kierteytetyt oast läpi. Rissat taidan uusia,noi vanhatkin toiminee vielä mutta samalla ne uusiikin nyt.Josko…mikäs ois ton ajan vaihderojuista 105 sarjaa pykälää parempi osasarja ollut,jos sellaset laittas tilalle. Tangon alkuperäisyydestä en muuten tiedä,kun tuo onkin dura-ace ja mä ymmärsin että se ei ois alkuperäinen.

Polkimet purin myös,niissä onneks oli noi tiivisteet kunnossa eikä hapertuneet. Kuulat likoaa purkissa ja muuten pulloharjalla jne putsasin itse poljinosan rungon ja akselin. Ajattelin että jahka saan ne kasaan,taidan pistää pikkuisen tipan jotain tiivistesilikoonia o-renkaaseen ja ulkopään tulpan kierteisiin niin ei menis paska sisään jatkossakaan.

Napoja en taida saada paremmin nyt auki kun mun avain meni ja pyöristy,sen siitä saa,biltsun kaikki työkalut ei o tinapeltiä kummosempia näköjään :).

Vaan mitkäs ois edulliset mutta kestävät sisä/ulkokumit.Pistosuojaus ehdoton,painolla ei juur mitään merkitystä mutta taakse pitäs se 28-32milliä saada,eteen riittänee vaikka 25-28mm.

Ja mitkä ois hyvälaatuset jarrupalat? En viittis mistään honkkarista/biltsusta tohon hakea.

Noin tuosta tulee todella hyvä. Minun täytynee siis haudata ne osto toiveet tuosta isosta rungosta… :sunglasses:
(selitys muille: olen tuosta YV:nä viekkaana pahana henkenä tuputellut rahaa, että josko irtoaisi … ei näemmä irronnut … mutta pitihän sitä kuitenkin yrittää. - Jos mies ei ymmärrä kysyä, sitä jää aina mopen osille. )

Asiasta voidaan olla montaakin mieltä, mutta minua ovat nuo Bilteman Cheng-Shin “Flatfighterit” palvelleet hyvin. Ne ovat olleet kestävät, eikä sitä viitsi urheilla kovin suurilla kaarrenopeuksilla, kun ei ole pakko. Koska kumi on vähän kovan puoleista, se on myös ajossa kulutuskestävää. Kun talven kura ja rapa alkavat hermostuttamaan, niin noiden päälle luultavasti mahtuvat vielä lokasuojatkin, koskapa 92309:n runko on kohtalaisen väljä haarukoistaan.

Yksi kerettiläinen neuvo: Osta jostain jokin vanha naisten vaihde-Crescentti. Saat siitä: a) ruostumattomat lokasuojat + ne pidike aisat. b) toiset kiekot, joihin voi yrittää tunkea vaikka hoikat 622-32 nastarenkaat. c) Nipun muita varaosia + esim. ohjainlaakerin, joka naisen painosta tuskin on kuopille hakkautunut. Jos jätät ohjainlaakerin paikoilleen, sen hyvässä lykyssä vielä myykin eteenpäin sen rungon ja haarukan, jos se on randonneur mallinen. Joku muokkaa siitä sitten jotain muuta projektia.

On Biltemassa parempiakin jarrupaloja, ja Cool Stoppeja (tai jotain sinnepäin) olen lukenut kehuttavan. Itse en ole noita käyttänyt.

Kyllä sydäntä lämmittää, että joku näinä päivinä vielä viitsii keskiötäkin huoltaa. Muista pistää rungon ja kupin väliin alumiinitahnaa, niin kuppi ei koskaan enää jumi kiinni, ja alumiinitahnan alumiinihituset uhrautuvat korroosiolle. Kierteen syövyttäminen piloille on typeryyden huippu.

Hyviä kilometrejä toivoopi

Tuure

-.-