Colnago Mexico

[url=1985 World Cycling Championships Finish - Joop Zoetemelk / Lemond / Argentin / Roche - YouTube
Fiilistelläänpä ensin Joop Zoetemelkin menestystä neljännesvuosisadan takaa

http://www.dewielersite.net/db2/wielersite/beeldbank/1253865219ZOETEMELKJoop-3.JPG
Hra. Zoetemelk pyöränsä kanssa.

Pyöräliike Tampereella tai Nokialla myi -90-luvulla näitä Colnagoja tyylikkään punaisena vähän sekalaisilla osasarjoilla kasattuna, muutama on tällä foorumillakin jo putkahtanut esiin. Malli on ilmeisesti joko Joopin alla menestystä saavuttanut Mexico tai Super.


Ja punainenhan se minunkin yksilöni on, jäi talliin seisomaan edellisen omistajan pyöräilyharrastuksen hiivuttua -90-luvun lopulla. Vähäisen käytön jäljiltä melkeinpä virheettömässä kunnossa.


Ofmega Premier -etuvaihtajaan on joku Ernesto mennyt tuhrimaan nimensä.


Muut osat ovat lähinnä -90-luvun Campagnoloa…

http://farm6.static.flickr.com/5169/5261064934_1b1d432667_z.jpg
…Gamagooloa…

http://farm6.static.flickr.com/5246/5254615832_29bd6a758d_z.jpg
…ja Gompagonoloa.

http://farm6.static.flickr.com/5282/5254007111_9cbc0a09ce_z.jpg
Runko on ilmeisesti Columbus SL:ää.

http://farm6.static.flickr.com/5210/5261064938_28457173b4_z.jpg
Vaakaputkea puristettu kapeammaksi ja vinoputkessa pientä apilan muotoa, joka tosin ei oikein tahdo näkyä kuvissa.

http://farm6.static.flickr.com/5122/5261064928_d11b294f1b_z.jpg
Satula on tällä hetkellä Cinellin Unicanitor, joka vaihtuu kun pyörä pääsee taas ajoon.

http://farm6.static.flickr.com/5201/5254007107_f7758876be_z.jpg
Etutuubi on Wanha Wolber Classic 290 joka ihme kyllä kesti alkusyksyn ajelut. Kumpikin kiekko kasattu Campan navoilla, kehänä edessä Nisi Moncalieri ja takana Mavic GP4.

http://farm6.static.flickr.com/5287/5254615826_6bc42700df_z.jpg
Kammet vähän jännästi vanhemmat Stradat, pyörän mukana tulleiden Shimanon Look-kopioiden tilalle lainasin talvimoodiin pikkuhiljaa siirtyvästä Rossinistani Campan Stradat Cristophen häkeillä.

Ensi kevääksi tarkoitus tehdä lähinnä pikkusäätöjä, nykyinen stemmi tuntuu vähän pitkältä pienempiin runkoihin tottuneelle ja satula vaihtuu luultavasti keväällä taas Selle Italian Mundialitaan.

Kuolaaah!

Siisteimmät länget ikinä noi Campan Chorus Monoplanarit. Tulos omaankin projektiin.

Todella hieno yksilö! Unicatorin vaihto ihmetyttää, eihän siinä mitään, jos ei kankkuun sovi, mutta muutenhan se on mitä parhain tohon fillariin…

Hieno peli tuo on, ja Superilta tuo näyttää. Minullakin samanlainen Superi n. 1987-malli , Saronne-punaisena vain. JA kappas vain, 80-lopun Chorukset on minullakin kiinni jarruina aero-kahvoilla :slight_smile:

JT

Itselläni on rungoltaan prikulleen samanlainen Colnago samanlaisilla vaakaputken Master-mallin tarroilla. Olen pähkäillyt onko “väärät” tarrat edellisen omistajan laittamat, mutta alkaa näyttää siltä, että sylttytehdas onkin pirkanmaalainen myyjäliike… Osasarja sitten onkin – vaihdevipuja lukuunottamatta - täysin erilainen.

K.M. - 9:28, 20.12.2010 » Todella hieno yksilö! Unicatorin vaihto ihmetyttää, eihän siinä mitään, jos ei kankkuun sovi, mutta muutenhan se on mitä parhain tohon fillariin..
Unicanitorin ulkonäkö miellyttää kyllä, mutta takapuolen alle ei oikein sovi. Viimeiset lenkit ajelin toisesta pyörästä lainatulla Mundialitalla joka tuntui paremmalta. Pitää nyt vielä katsella millaista satulaa löytyy keväälle kokeiltavaksi.

Näitä pyöriä on näkynyt sekalaisilla osasarjoilla varustettuna useampi jo ja tätä pyörää ei ainakaan ole maalattu tai tarroitettu uudestaan. Olisikohan pyöräliike saanut vanhan mallin runkoa edullisesti joista on sitten kasannut näitä Suomi-Edition-versioita.

Tietääkö joku tarkemmin Superin ja Mexicon eroista? Olmosen ketjua tuli fillarin ostamisen jälkeen jo tutkittuakin.

Ainakin suurimassa osassa mexico malleista löytyy valkoinen tausta “colnago” logon takana, esim:

Tuosta rungostasi on vaikeaa sanoa mallia 100% varmuudella, ainakaan netistä noita ei löydy muualta kuin suomen sivuilta…

Tässä ketjussa on kaksi samanlaista runkoa kuin sulla ja pohdintaa:
https://www.yksivaihde.net/old/2880

Tämän foorumin ketjut selailinkin tosiaan jo pyörän saatuani läpi, Msb:nkin kanssa taisin irkin puolella muutaman sanan vaihtaa. Tarrat näyttävät samalta kuin -70-80-luvun taitteen Supereissa, erona tietty “Master-raita” vaakaputkessa. Miten paljon eroa malleilla on ylipäätään mahtanut olla. Kovasti samalta näyttävät.

Mallillahan ei tietenkään sen suurempaa merkitystä ole, mukava pyörä mallimerkinnästä riippumatta.

Ihan kiva tietää malli… Oma veikkaus olisi mexico erikoisilla “vain suomesta” -tarroilla. Tuossa superissa on erilainen haarukka ja takahaarukka vähemmän kromattu.

fillarji - 18:19, 21.12.2010 » Ihan kiva tietää malli... Oma veikkaus olisi mexico erikoisilla "vain suomesta" -tarroilla. Tuossa superissa on erilainen haarukka ja takahaarukka vähemmän kromattu.
Samaan Mexico+Suomi-tarrat -johtopäätökseen päädyin omani suhteen. Oletan, että Superissa putkien profiili on pyöreä ja Mexicossa on tuo "puristettu"+"apilaprofiili" -yhdistelmä. Niinikään luulen, että takahaarukan kromaus vaihtelee hieman vuosimallien - ei mallien - välillä. Eli että pyörämme ovat vuosimallia 1985, johon kuuluu tuon kaltaiset staysien kromaukset. Nämä ovat siis omia teorioitani ja voin hyvinkin olla väärässä...
olmonen - 20:04, 21.12.2010 »
fillarji - 18:19, 21.12.2010 » Ihan kiva tietää malli... Oma veikkaus olisi mexico erikoisilla "vain suomesta" -tarroilla. Tuossa superissa on erilainen haarukka ja takahaarukka vähemmän kromattu.
Samaan Mexico+Suomi-tarrat -johtopäätökseen päädyin omani suhteen. Oletan, että Superissa putkien profiili on pyöreä ja Mexicossa on tuo "puristettu"+"apilaprofiili" -yhdistelmä. Niinikään luulen, että takahaarukan kromaus vaihtelee hieman vuosimallien - ei mallien - välillä. Eli että pyörämme ovat vuosimallia 1985, johon kuuluu tuon kaltaiset staysien kromaukset. Nämä ovat siis omia teorioitani ja voin hyvinkin olla väärässä...
Onko teillä keskiömuhvin päällä, molemmin puolin apilan kuva-upotus? Syksyllä kun vertasin noita Mexicon vastaaviin niin niissä en sitä löytänyt, ja omassa ne on.

Mexicosssa siis näin: http://heca.1g.fi/kuvat/Colnago/c10.jpg/_small.jpg?rotation=1

Superissa siis näin:

Samaa SL-putkisettiä käytetty ainakin malleissa Arabesque, Super ja Mexico n.
v. 1987 asti ( samoin jos chainstayssa on stanssattuna “Colnago”, runko vanhempi kuin 1987)

Ei oo selkeää tämä kolnaakkelien mallin ja iän määritys.

JIITEE - 20:24, 21.12.2010 » Onko teillä keskiömuhvin päällä, molemmin puolin apilan kuva-upotus? Syksyllä kun vertasin noita Mexicon vastaaviin niin niissä en sitä löytänyt, ja omassa ne on. Mexicosssa siis näin: http://heca.1g.fi/kuvat/Colnago/c10.jpg/_small.jpg?rotation=1 Superissa siis näin: http://www.fillarifoorumi.fi/forum/picture.php?albumid=870&pictureid=4805 Samaa SL-putkisettiä käytetty ainakin malleissa Arabesque, Super ja Mexico n. v. 1987 asti ( samoin jos chainstayssa on stanssattuna "Colnago", runko vanhempi kuin 1987) Ei oo selkeää tämä kolnaakkelien mallin ja iän määritys.
Keskiömuhvi näyttää samalta kuin postaamassasi mustassa Mexicossa, Colnago-teksti kummallakin puolella siis, alapuolella Colnago-teksti ja apilan muotoinen reikä. Chainstayssä stanssattuna Colnago-teksti, kuten aikaisemmin postaamissani kuvissa jo näkyikin

Samanlainen keskiömuhvi ja chainstay löytyy omastanikin.

Jes, näyttäisi siltä, että teillä molemmilla on tosiaan Mexicot ja meikällä isolla tod. näköisyydellä vm. 86/87 Super. Tuo kromin määrä ei italoissa määritä mallia kovin hyvin, itse asiassa mitä tuoreempi vuosimalli(kasari) sitä enemmän sitä on esillä.

JT

Vaikka pyöräni malli&vuosimallikin toki kiinnostaa, niin mielestäni vähintäin yhtä mielenkiintoista olisi saada selville näiden omituisten Suomi-Colnagoidemme historia. Ray Dobbins oli omastani sitä mieltä, että runko on – maalipinnan paksuuden perusteella – uudelleenmaalattu (Mexico). Vaikuttaa siis hieman siltä, että joko myyjäliike tai edellinen porras on ne maalannut/maalauttanut&teipannut ja/tai lisännyt soppaan nurkista eri-ikäisiä osia. Oman pyöräni alkuperäinen ostoajankohta oli 1. omistajan mukaan n. 90-luvun puoliväli. Missä rungot ovat viettäneet ne n. 10 vuotta ennen myyntiä? Miksi, mistä ja milloin rungot ovat Pirkanmaalle kulkeutuneet? Paljonko näitä on myyty? Siinäpä hieman lisää sherlockholmesoitavaa…

Onhan se surullista että jossain kaupan takahuoneessa on raiskattu uusien runkojen alkuperäinen maalaus ja laitettu geneerisen näköiset teipit päälle. Teipitkin on kuvista päätellen laadultaa erilaiset kuin alkuperäiset, jotka eivät ole noin paksun näköiset eikä niissä ole ylimääräisiä kirkkaita reunuksia.

olmonen - 11:36, 22.12.2010 » Vaikka pyöräni malli&vuosimallikin toki kiinnostaa, niin mielestäni vähintäin yhtä mielenkiintoista olisi saada selville näiden omituisten Suomi-Colnagoidemme historia. Ray Dobbins oli omastani sitä mieltä, että runko on – maalipinnan paksuuden perusteella – uudelleenmaalattu (Mexico). Vaikuttaa siis hieman siltä, että joko myyjäliike tai edellinen porras on ne maalannut/maalauttanut&teipannut ja/tai lisännyt soppaan nurkista eri-ikäisiä osia. Oman pyöräni alkuperäinen ostoajankohta oli 1. omistajan mukaan n. 90-luvun puoliväli. Missä rungot ovat viettäneet ne n. 10 vuotta ennen myyntiä? Miksi, mistä ja milloin rungot ovat Pirkanmaalle kulkeutuneet? Paljonko näitä on myyty? Siinäpä hieman lisää sherlockholmesoitavaa...
Teippituunausta

Näin se on voinut mennä : Suomeen on ostettu tukku edullisia Colnago-runkoja ( Mexicoa suurin osa, ja ehkä käytettynä , esim. kilpatallien jäämistöä ),ja
sitten uudelleen maalattu ja -teipitetty ( jopa Masteriksi asti ). Ja täydestä on mennyt harrastajille, koska ennen webbiaikakautta tiedon saanti oli muutamien harvojen ammattilaisten ja erikoispyöräliikkeiden varassa. Ja brändi myi/myy kuin häkä … Jobbaritouhua, ja samaa on valitettavasti havaittavissa vielä vähän Saksan tuontiautoissakin :frowning:

JT

PS.Hienoja runkoja silti, ja on kiva pitää näitä “hengissä” ja ajossa.

Mielenkiintoinen teoria - ja voi pitää pitkälti paikkansakin.

Se, onko käytetty kilpatallin pyörä enää maalauksen jälkeen myyntikunnossa, on toinen juttu. Ainakin omassa pyörässäni kromaukset ovat sen verran hyvässä kunnossa, että ei pyörällä kyllä ole hirveitä määriä ajettu. Ja tuskin pyöriä on kuitenkaan uudelleenkromattu vaikka maalaus uusittu olisikin.

Ja jos Suomeen olisi ostettu joitakin vanhoja NOS-runkoja, miksi niitä olisi uudelleenmaalattu jos tavoitteena olisi ollut voiton maksimointi tunnetun brandin siivellä? Voisi kuvitella, että Colnagot olisi kyllä saatu myytyä mahdollisilla varastoinnissa syntyneillä pienillä maalipinnan virheilläkin.

Onkohan mahdollista, että tehtaalta olisi saatu hankittua jonkinlaisia pohjamaalattuja runkoja, joiden parasta ennen -päiväys olisi mennyt vanhaksi ja joihin Suomessa olisi vedetty trendikäs punaväri pintaan. Ja samalla olisi pyydetty pussillinen kivoja tarroja mukaan, jotka olisi liimailtu kuinka sattuu runkoihin? Siis tyyliin “Corollaan Hiacen merkit - Toyota kuin Toyota”… Ainakin omassa pyörässäni maalipinta on kuitenkin laadukkaasti toteutettu valkoisine teksteineen ym. eli kyllä sen suhteen vaivaa on nähty vaikka teippaukset sitten ovatkin mitä sattuu.

Jonkinlainen jobbaritouhu hommassa kuitenkin omasta mielestänikin joka tapauksessa haiskahtaa.

Kannattaa yrittää ottaa yhteyttä myymälään josta rungot on alunperin tullut, jos on tiedossa? Siellä ehkä kertoisivat suoraan…

fillarji - 18:46, 22.12.2010 » Kannattaa yrittää ottaa yhteyttä myymälään josta rungot on alunperin tullut, jos on tiedossa? Siellä ehkä kertoisivat suoraan...
Joo, tuo on käynyt kyllä mielessä. Omani on tiettävästi/muistaakseni ostettu Suomen Urheilupyörästä Nokialta. Voisihan asiaa sieltä kysäistä - se, onko 90-luvun puolivälin henkilökuntaa siellä enää töissä tai myöntävätkö he tuollaisen lievästi epämääräisen jobbarimeiningin on tietysti toinen juttu.