Chainstayn taivuttelua?

Huvittais taivutella vanhaan 27" kiekoille tarkoitettuun runkoon tilaa 650B maastokumeille.

Tällä hetkellä chainstayden välissä on tilaa 40mm ja sitä pitäis olla varmaan vähintään sen 65mm, joten pelkälla krimppauksella toi ei onnistu.

Kelailin, et jos sahailis kakkosnelosesta muotin, jonka pakottaisi sinne chainstayden väliin. Ekaks rälläkällä seat- ja chainstayden poikittaistuet irti. Sit levittää hanuria kierretangon ja muttereiden kanssa niin paljon, että saa sen kakkosnelosesta sahatun muotin mätkittyä sinne putkien väliin ja sen jälkeen vetää haarukan taas kierretangon ja muttereiden kanssa takas 120 milliin. Sen jälkeen hitsailee sit uudet sillat sinne väliin

Voisko toimia?

Muista ottaa huomioon se, että kammet mahtuu viel pyörii.

Godspeed sir

e. ennoo mikään materiaaliasiantuntija, joten varmaa tietoa ei ole, mut ainaki meikän maalaisjärki sanoo ettei isosta taivutteluista välttämättä hyvä seuraa

Ei varmaan selviä muuten kuin kokeilemalla mutta kuulostaa mun mielestä ihan mahdolliselta. Aika hurjastihan noi teräsrungot taipuu kylmänäkin. Luonnollisestikaan en lähtisi kokeilemaan kovin arvokkaalla rungolla.

LEVITÄ! Kestää jos kestää :smiley:

Alumiinin kans osuu hyvin todennäkösesti kakka tuulettimeen ellet sitten vedä sitä eka pillillä punaseksi ja sitten vielä käytä uunissa lopuksi… Ainakin keskiömuhvin luona kuuluu kummia saumoista. Mutta teräsrunko todennäkösesti kestäis, kylmänähän ne väännellään haarukatkin mittaansa ja muotoonsa. Toki sittenkin kannattaa vähän teräslaatua tarkastaa ja miettiä jälleen lämmön käyttöä :slight_smile:
Teräksellä tosin auttaa ihan parinkymmenenkin asteen lämmitys jo kovasti, ja se mitä lämmitys pehmentää tulee takaisin muokkauslujittumisena.

Go for it ja jaa kokemuksesi kanssamme!

Jos takahaarukka on sattumalta rakennettu alkujaan vasemmalta ja oikealta puolelta erimuotoiseksi (huom. erinäiset vaihdepyörät), niin puolien voisi olettaa taipuvan erilailla, tuloksen ollessa todennäköisesti ihan muotopuoli. Arvaan toki, ettei aloituksessa ole sellainen runko kyseessä.

Niin, ohuista ja ohentamattomista teräsputkista on kyse. Vetopuolella on tietty krimppaukset ulkopuolella ratasta varten, eli se ehkä saattais vaikuttaa lopputulokseen.

Vähän kyllä kahden vaiheilla, että kasaisko ton vaan 622-kiekoilla ja cx-kumeilla ajoon, kun siihen ois palikat valmiina, vai peeloilisko sitä sit ihan kunnolla.

Tuure @ Fiksipirkka:

Kaivosorja - 22:50, 27.6.2013 » Alumiinin kans osuu hyvin todennäkösesti kakka tuulettimeen ellet sitten vedä sitä eka pillillä punaseksi
Pitää olla joku punaista maalia sylkevä pilli, jotta sillä saa alumiinin punaiseksi. Kuumentaessa alumiini nimittäin ei muuta väriään, vaan valahtaa riittävässä lämpötilassa melko lailla varoittamatta sulaksi.

Aiheeseen, laita se vaan 622-kiekoilla ajoon ja hommaa 650B-hönöilyä varten oma runkonsa.

NKOTB - 23:50, 27.6.2013 » Niin, ohuista ja ohentamattomista teräsputkista on kyse.
Jos kerran ensin katkot ne sillat välistä, niin luulisihan perästä sitten löytyvän joustoa riittävästi ja oikeista kohdista, ilman että ollaan heti ongelmien suossa. Vai paljonkohan tuota pitäisi äärimmillään levittää, jotta lopputulos olisi sopiva?
Lumikko - 0:10, 28.6.2013 » Aiheeseen, laita se vaan 622-kiekoilla ajoon ja hommaa 650B-hönöilyä varten oma runkonsa.
Helppohan se on tommosia ehdotella, kun ei oo oma pyörä kyseessä.

Perseily on parasta ja hauskaa anna mennä! Mitä siinä muutenkaan vois menettää.

Runko tarviis muokata vähemmän jos sen chainstayn levittämisen jälkeen et väännä sitä perää 120mm vaan 135 mm. Tosin riippuu kanssa kiekkotilanteesta…

Odie - 8:38, 28.6.2013 » Runko tarviis muokata vähemmän jos sen chainstayn levittämisen jälkeen et väännä sitä perää 120mm vaan 135 mm. Tosin riippuu kanssa kiekkotilanteesta..
Totta. Kiekkoja ei tietenkään ole vielä, eli 135 onnistuis sen puolesta. Ketjulinjat ja q:t vaan leviää siinä sitten, mutta eipä tuo nyt varmaan niin traagillista olisi.
NKOTB - 11:11, 28.6.2013 »
Odie - 8:38, 28.6.2013 » Runko tarviis muokata vähemmän jos sen chainstayn levittämisen jälkeen et väännä sitä perää 120mm vaan 135 mm. Tosin riippuu kanssa kiekkotilanteesta..
Totta. Kiekkoja ei tietenkään ole vielä, eli 135 onnistuis sen puolesta. Ketjulinjat ja q:t vaan leviää siinä sitten, mutta eipä tuo nyt varmaan niin traagillista olisi.
Ketjulinjahan vähän riippuu ajatko fiksettinä vai sinkulana, mutta disccog on helppo speissata ulospäin eikä tuolla kasettipakalla sinkularattaan siirtelykään oo kummonen duuni.. Ja jos on maastompaa/leveää renkastusta tarvitsevampaa käyttöä niin varmaan ratakammet ei ole ihan pakkovalinta...

Edit.
Ja sit leveempi ketjulinja taas mahdollistaa sen ettei renkasta varten levitetty chaistay ota niin helposti rattaaseen kiinni. Tosin tää kuulostaa siltä ettei tässä tuu mikään 52t eturieska olemaankaan…