Cannondale Track '93

Huh, upee! Odotus ilmeisesti palkittiin! (siis rungon haun suhteen)

On tää kamalaa katella ku jengi tekee hienoja pyöriä :cry: Alkaa itekki tekee mieli rakentaa toista vaikka justha vasta sain valmiiksi viimesimmän. Noh pakko se on kesälläkin jotain speksata :wink:

-Taina

Haaveista totta? Hyvä löytö ja myös mun mielestä tuo vihreä on paras noista värityksistä. Onnea!

Kuten jo sanoin, musta musta on hyvä. Tykkään, ajaisin, kuolaan. Jonkun aikaa tuota katseltuani täytyy sanoo, et vihree melkee parempi.

tnts - 23:02, 28.5.2012 » [s]Otsikon mukainen runkosetti haussa. koko vuosimallista riippuen 59 tai 60 cm. Mielellään alkuperäinen keula mukaan ja osista voidaan neuvotella. Yhteydenotot PM:llä, kiitos.[/s]
Haaveista (/ haluista) totta. Miusta se on tässä kaikkein siisteintä. AIka nopeesti se lopulta löyty.

no nyt. hienoa, että löytyi, oli pääosin hyvässä iskussa ja homma hoitui lopulta ilmeisen kitkattomasti.

mahdollinen dilemma on tietysti se, että tuo on genren kovin kulttirunko, jolloin siihen pitäisi heittää vain joko orkkispalaa tai sitten vastaavanhenkistä hipompaa kampetta. toisaalta kuitenkin ajossa toimivin on tavallaan aina paras mahdollinen.

itse laittaisin kyllä joka tapauksessa alkuperäisen keulan, kun sellainen kuitenkin löytyy. samoin mainittu musta kierteellinen kingi voisi olla kova ja myös ilmeisen kestävä valinta. sitten nätti ohjaamo kirkkaana, ihan kummalla tankotyypillä tahansa ja mustilla gripeillä. kampihommat kirkasta, samoin tolppa + joku henkeen & itselle sopiva musta jakkara. näillä spekseillä voisi mallailla ellipsien & mahd. vaalekylkisten renkaiden kanssa.

sitten kun mennään ajonäkökulmaan, niin kuten tiedät, quill-kannatin valitettavasti taipuu ihan oikeasti, ja saattaa taipua jo häiritsevästi jos mennään yli kymmenen sentin pituuksiin. kokeilisin silti aluksi miten yllämainittu setuppi toimii…

isosti onnea vielä uudesta rungosta. kovinta.

ajokuva!

janoinen - 1:46, 7.2.2013 » ajokuva!
Ei tuo ole ajokunnossa noissa kuvissakaan ja kelikään ei ihan natsaa. Kesällä ehkä sit.

Wound up or bust

jussi - 22:57, 6.2.2013 » Mutta alkuperäinen keula ehdottomasti kiinni ja toi maantiekuitukeke saman tien sillalta alas. Sen rake ja a-c -mitta ovat molemmat aivan väärät. Ja musta Kingin Gripnut laakeriksi.
Joku kuituinen ratakeke vaan tilalle. Se orkkiskeula nyt vaan näyttää siltä, että se on nysitty jostain vanhasta ratapyörästä, kun ei ollut muuta saatavilla. Ton maantiekeulan mitat on tosiaan ihan pielessä. Silmämääräisesti kuvasta katsottuna trailia ei taida olla kuin sentti.
asb - 8:43, 7.2.2013 » Se orkkiskeula nyt vaan [s]näyttää siltä, että se[/s] on [s]nysitty jostain[/s] 20 vuotta vanhasta ratapyörästä.
FTFY

Tarratonta mustaa, hillitysti hopeaa ja onkos tuossa oikein pelimiehen renkaatkin… eihän tästä voi olla pitämättä. KOWAAA AJOA!

renkaat on Michelin Pro Optimum 25c:t

Värinä pidän enemmän siitä sinisestä, mutta tässä vihreessä on urheiluautomaisempi tunnelma. En osaa sanoa palikoista juuta enkä jaata mutta hyvän näkönen se on ja siistiä että jotkut jaksaa metskata näitä harvinaisempia runkoja.

Orkkiskeula, duraeissii ja cxp14. Onnea onnelliselle rungon omistajalle!

urheiluautoista puheen ollen veli laittoi eilen illalla linkkiä tämmöiseen:

ei ole kuitenkaan siis oma. vielä.

Fillari ja auto vierekkäin ois komea näky!

vanttera - 9:34, 7.2.2013 » Orkkiskeula, duraeissii ja cxp14. Onnea onnelliselle rungon omistajalle!
ohjainlaakerissa pitänee kallistua kingiin, niin saa conversion kitillä vaihdettua suoraan kierteellisen ja kierteettömän välillä, mut tosiaan muutoin on vahvasti mielessä tuo DA-vaihtoehto.

Isoa hyväksyntää sekä pyörälle, että autolle. Hitsi kun lämmittää mieltä nää Cdale Trackit omassa koossa.

C’RACK

Tähän sit reilusti palpavinostelua ja kaljatölkin rutistelua.