Bullis vai droppi, ajoasennollis-tyylillinen dilemma

Moro kivan foorumin pyöräilyn ystävät,

sain vihdoin vaihdepyörieni rinnalle talliin näpsäkän fiksiaihion (kasarin alun Pinarello) ja nyt arvon ohjaamo-asioita. Oon tottunut noin kuusimetriseen riseriin, jossa nousukahvat, sekä modernihkoon droppiin jossa tyypillinen matkaote on ns. jarrukahvoilta.

Pinskusta haluisin rakentaa jossain määrin herrasmieshenkisen kaunottaren, johon bullhornit istuu vähän kömpelösti, ja vanhan koulun droppi lisäjarrukahvalla taas kuin nakutettu. Tästä taas uupuu tuo optimaalinen käsien asento, en oikein nää noissa muuta kuin yläotteen (kömpelö ja gay), tai alakahvoilta ajamisen (antirento).

Rungosta löytyy kaksi toimivaa jarrua, kuinka kosher olisi jättää kummatkin paikoilleen, ja tinkiä klassisen kaarevasta dropista ja varustaa uudempi stonga kaksilla kahvoilla, ruskeilla suojilla toki?

Mitäpä mieltä, missä ovat kätösenne silloin kun ne ovat tangossa eikä takataskuissa?

modernimpi stonga ja kahet kahvat ois kyllä mun valinta (jos käyttäsin jarruja). ei se klassinen droppi+lisäjarrukahva kovin nätiltä mun mielestä näytä.

ja ajettavuus on mun mielestä aika olennainen osa osien valintaa. vaikka mun pyörä ei ehkä aina siltä näytäkkään :smiley:

pistä semmonen ohjaamo, millä tykkäät ajaa. jos se on modernihko droppi+jarrukahvat, joista saat hyvän huppuotteen, niin se lienee valintasi, eikö?

Kannattaa ootta huomioon se, että kahvat on suunniteltu sopimaan tietynlaiseen tangonmutkaan: moderneihin tankoihin sopii modernit kahvat, klassisiin klassiset. Ittellä on konversiossa kiinni suht kompakti Deda Piega -droppi ja vanhemman tyyliset aero-jarrukahvat, mut kyllähän tuo huutais vähän modernimpia kahvoja. Vaikkapa näitä: http://www.bikeshop.fi/Jarrukahvapari_Tektro_RL340_mu/ekauppa/pBR7225/&listpos=1 Noilla perinteisillä kahvoilla huppuote laskee turhan paljon tangon yläosan korkeuteen verrattuna.

Sanoisin et laita semmonen droppi kuin on sun mielestä hyvä ajaa ja siihen sopivat kahvat (klassiseen jotkut ei-ihan ikivanhat aerot), niin sulla on bullis ja lisäks alamäkiä/vastatuulta varten se epärento alaote.

Ite ajan paljon siitä kohtaa missä droppitanko alkaa kaareutua eteenpäin. Eli kämmenselät osoittaa silloin sivulle. Oisko se sitten yläsivu ote.
Alaotteelta tulee veivailtua myös. Ajoasentojen kannalta ottaisin dropin, ja tyylillisiin seikkoihin taisit vastata jo itse. Droppejakin on sitten niin monenlaista ja ne voi säätää niin monenlaiseen asentoon. ratastongalla tuo yläsivuote ei oo niin hyvä kuin maantietangolla, koska kaari taittuu eteen loivemmin. Bull on ärhäkän näköinen, mutta sitä alaotetta se ei tarjoa. Maantietanko jarrukahvoilla tarjoaa neljä käyttökelpoista ajo-otetta. Yhden kesän ratadropilla ajaneena en ottais sitä enkä bullia, vaan maantietangon.
Mut tässä tais olla fixillä ajamisesta kyse, enemmän oon vapaaraattallista käyttäny.

Niinjasiis: jos droppitangon laitat, niin molemmille puolille kahvat. Ja jos on molemmat kahvat, niin sama jättää se kaks jarruakin mun mielestä, dummy-kahva on ainakin musta jotenkin hölmö ratkaisu.

Jopas tulee sähäkästi asiallisia vastauksia! Kiitos :slight_smile:

Melko yksimielistä, ja taidan kallistua samaan- käteen- sekä kahvoille sopiva maantiedroppi. Haetaan sitä herrasmieshenkisyyttä sitten nahkasella teipillä ja muilla osavalinnoilla.

Päivittäiseen ajoon tää nyt kuitenkin tulee, eikä seinäkoristeeks.

vedät vaan AMA-kuvaan sitten satulatolpan äärimmilleen ylös ja pistät sen klassisen, puoliväliin etukiekkoa yltävän superduper-dropin ilman jarruja täysin pohjaan tuikatun stemmin kanssa näitä arvostelijoita varten :wink:

:smiley: tolla vinkillähän mä kierrän kaikki tyyliongelmat!

Tuli vastaan tällanen kätevä sivu kun etin infoa droppitankojen muodoista:

http://ruedatropical.com/2009/03/road-drop-bar-geometry/

Jos ei halua takajarrua ulkonäkösyistä, mutta ei myöskään dummy-kahvaa järkisyistä, voi laittaa molemmat kahvat käyttämään etujarrua. JTek Engineering tekee tähän sopivaa palikkaa.

Otan sen takajarrun vaan veke AMA-kuvaa varten? :slight_smile:

Mitä muuta bullhorni on kuin downshift-aikakauden muodistus suorasta tangosta ja nousukahvoista?

^ Chopattu ja käännetty droppi ja varmaan aika paljon muutakin. Nousukahvoilla bullhornin syntyhistorian kans on tuskin mitään tekemistä.

Koivulan dynamo - 0:52, 7.8.2012 » Mitä muuta bullhorni on kuin downshift-aikakauden muodistus suorasta tangosta ja nousukahvoista?
Signaturematskualert!

Ite oon nyt päätynyt bullikseen, koska dropilla niin harvoin tuli alaotteella ajettua. Tyytyväinen oon ollu valintaan

Kokeilet ensin sitä bullista ja sit tuut järkiis ja laitat siihen raiserin.

ihan vaan palstapyöräiltynä bullis näyttää jotenkin… niin sellaiselta et droppi on ollu liian hankala ajaa ja suora tanko on liian tylsä vaihtoehto ja sit sitä on päädytty bullikseen, joka omalla kohdallani ois muotoilullis-otteellinen paluu pyöräilyni alkuaikojen suora stonga+kahvat -komboon. mut en oo siis bullista koskaan kokeillut. ehkä siitä pitämällä irtoaa hyvätkin kyydit pyörästä. ihan vaan esteettisyyteen keskittyen monessa tsygässä bullis on jotenkin liian hallitseva tai iso… vähän kuin lepuuttajat, funktionaaliset ehkä, mutta…

Koivulan dynamo - 16:35, 7.8.2012 » vähän kuin lepuuttajat, funktionaaliset ehkä, mutta...
http://krisuh.files.wordpress.com/2009/05/lepuuttajat-b.jpg ?

no anteeks. siis ne tankoon asennettavat tsydeemit missä on pehmustettu paikka kyynerpäille ja otekohdat päissä.

Miten se droppi on liian hankala ajaa? Huppuotteelta vastaa aikalailla bullista.

Lepuuttajat = huput, ainakin mun käsittääkseni.