Bsa 33,9 68 kanttikeskiö

Löytyiskö Nishikin vintage-triathlon -runkoon swiss/french 35x1 115mm keskiö? Kaikki huomioidaan!

Mikä tuo 33.9 mitta on?

Keskiömuhvin sisähalkaisija

Jos kerrot vielä kuinka pitkällä akselilla tarvitset keskiötä, niin osataan auttaa paremmin

1 Like

varma veikkaus shimpan fc-6400 ja 113mm.

Noiden Chorusten oma ITA on 115. Eli tarkoituksena tehdä Campan vintage Chorus viisikätisestä (135 bca) sinkula. Takana ”liian leveä” campan (?) vapaaratas. Ketjulinjan saanee oikeaksi tuolla 113 keskiöllä.

Meneeköhän tässä rusinat ja taatelit sekaisin?

Keskiön kierteitä on miljoonia, mutta yleisimmät lienee BSA ja ITA. BSA keskiömuhvin leveys on joko 68mm tai 73mm (tai 100mm, mut kyl te tiätte), ITA keskiömuhvi on 70mm.

Neliskanteissa on myös miljoona eri viistettä, mutta yleisimmät on ISO ja JIS. Suurin osa Shimanon neliskanteissa on JIS, Campan keskiöt lienee pääasiassa ISO.

Millainen ketjulinja nykyisellä kampi+keskiö-yhdistelmällä on ja jos se on ulompana kuin mitä takanavan ääriasento antaa, niin 2mm kapeammalla keskiöakselilla siirretään ketjulinja n. 1mm (olikos kellokeskiöt symmetrisiä pääasiassa?)

Jatkot keskiöt- ja/tai ketjulinja-topissa, halusin vaan nyt selventää mitä tässä haetaan ja miksi

Jep. Totta. Bottom bracket shell 68mm rungossa. Campan kampien viiste tod.näk. ISO. Runko vanha Nishiki Triathlon. Ja se bottom bracket sisähalkaisija on 33,9 mm. Oletettu leveys voisi olla 113. Choruksen setissä aikoinaan tullu 70/115 ITA bracket. Sehän ei tietenkään tuohon runkoon käy.

This topic was automatically closed 90 days after the last reply. New replies are no longer allowed.