BMX-kammet fiksikäytössä

  1. harkitse vielä kerran.
  2. varaa reilusti aikaa.
  3. varmista, että apua on saatavilla.
  4. varmista, että sinulla on varapyörä muutamalle päivälle.
  5. harkitse vielä kerran.

No ei tosiaan. Eiköhän nuo Profilet tule tuossa pyörimään, kun irtikään en taida kotikonstein saada.

Aiheestahan on käyty keskustelua jo tuolla FGFS-pyörien ketjussa, mutta ansaitsee ehdottomasti oman ketjunsa. Oma setuppini on Profilen No Boss -kammet, Profilen laakerit brittimuhviin sekä Profilen 30-hampainen 48-spline -ratas. Ja ohjeina myös Profilet.

http://www.acebmx.com/images/no%20boss%20fixed%20crank%20set.jpg

http://www.acebmx.com/cache/images/3/3b4338fa268cb1b3c43e99550127a9b2.image.437x550.jpg

Vedon puolelle en laittanut rattaan ja laakerin väliin mitään prikkaa laitoin n. 1,5mm prikan, jottei ratas hierrä laakerikuppiin ja ketjulinja sijoittuu ratanavalle lähes sopuisaan 43mm:iin. Asennus on vielä kesken ja nyt kammet kanittaa, kun poistan klappausta vähänkään liikaa. Pitänee ottaa vielä toinen irti ja laittaa keskiön sisään laakereiden väliin prikka, jotta väliholkki tukee kunnolla pakettia. (<-- tämä auttoi)

Tarina jatkuu…

Hyvä + ajankohtainen (täälläkin) avaus.

Oma setuppini:

*Premium 1948 -kammet (acid bath)

*Blank Euro BB (riittävän pitkällä holkilla, akselin pituudesta ei ilmoitettu mitään)

*Tree 44t (raw/clear)

Vedon puolella pelkkä pikkuprikka rattaan ja keskiölaakerin välissä, ei-vedon puolella puolestaan kuuden millin kartio. Ketjulinja asettui 43 milliiin eikä klappeja tms. ongelmia ilmennyt. Asennus sujui käytännössä täysin ongelmitta pelkillä akselin pulteilla kunhan rauhallisesti pyöritteli.

Mutta:

*eihän nämä nyt ainakaan mitenkään liian smoothisti pyöri (vertailukohtana toki hipompaa ratapakettia).

*q-faktori on (moisiin tottumattomille) lähes karmea

*painoa on ns. riittävästi

*asennukset + säätämiset eivät välttämättä ole sittenkään ihan niin yksinkertaisia

Eli:

*mieti vielä - ja vielä vähän siihenkin päälle - tarvitsetko ko. veivejä ihan oikeasti…

voimakuva ennen kolmatta kammen irrotusta ja spacereiden säätöä:

sori naapurit. taas paukkuu.

Ok… nyt toimii. laakerin ja rattaan väliin ohut prikka ja laakereiden väliin pitkä holkki ja yksi kapea prikka ja vasemmalle puolelle vain kapea prikka ennen kampea.

Tässä vielä oiva video, jonka olisi voinut katsoa ennakkoonkin:

http://cdn.hibike.com/image/product/KUK/KUK_TrBMR-is.jpg
+
http://forums.bicycletutor.com/attachment.php?aid=20

race bmx is that way >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

potato/potato

^^ 185mm FTW!

Tässä oma setup kuvana:

Meikää hämää, että miten tää asia tuntuu olevan niin vaikea fixi-kuskeille, kun BMX-lapset on näitä laitellut jo niin kauan, että kierrekeskiöt on käytännössä BMX-teollisuudesta poistunut (paitti racing-puolelta).

Onko se vaan se, että käytännön idea on vähän erilainen kuin maantie-/rata-/mtb-kammissa yleensäkkin. Vai että BMX-puolella vasara on oikeasti työkalu eikä jengi pahemmin stressaa naarmuista?

En siis vittuile, ihmettelen vain.

itse en ollut ennen tosiaan asentanut bmx-kampia/-keskiöö. Vähän sama kuin ekan kerran avasi navan, ohjainlaakerin, vapaarattaan, fauber-keskiön jne. Eilen oli outoo, tänään selvää. tuskin se fiksikuskius siinä on siis se ongelmatekijä vaan enemmänkin ensikertalaisuus.

Omalla kohdallani asennuksessa ei sinänsä ollut mitään erityisen haastavaa - siis verrattuna muiden pyöräpalikoiden ekan kerran asentamiseen, kuten Tonikin yllä totesi. Ratatamineksen kanssa pelanneena koko meininkiin sai vaan suhtautua hieman toisella tavalla. Tältä pohjalta kummastelin (aluksi) seuraavia:

*en löytänyt akselin pituuksia haluamistani kampiseteistä; tämä info on minusta vähintäänkin oleellista koko homman toimivuuden kannalta (ainakin siis ratatavarassa)

*speisereitä tuli keskiön mukana monenlaisia ja paksuisia: niin keskiön sisälle tuleva holkki kuin kampien/rattaan & keskiölaakereidenkin väli piti speissata; lisäksi en päässyt täyteen varmuuteen siitä tuleeko kartiospeisereiden pyöriä kampien ja akselin mukana vai ei (ts. kuinka kireälle paketti painetaan yhteen laakereita vasten - prikkaspeiserit laitoin väliin joka tapauksessa)

*(48-splined-)rattaan asennuksessa vasaran käyttö (esim. paksun keulaputken speiserin ja levyn pätkän kanssa, jotta lyönti painaa rattaan suorassa linjassa akselille) ei ole sinänsä virhe eikä kolhujen viimeiseen asti välttely ja millien viilailu taida muutenkaan olla kovin ns. bemaxihenkistä

Kyllä tämä tästä - vielä kun ajamaan tottuisi…

Huomenna asennus edessä. Vähän jänskättää kun ei paketin mukana tullut kuin yksi paksumpi kartiomainen prikka ja kaksi ohkaista plus se keskiölaakereiden väliin tuleva holkki - saatan siis huudella täällä viikonloppuna ylimääräisiä pikkuprikkoja :slight_smile:

Setuppina siis Eighthinchin kammet+spideri ja Cutter V4.

Kyllä sä niillä pärjäät.
Mulla voi olla jotain noita prikkoja/kartioita himassa, joten soittele jos tulee paniikki.


Ei se niin vaikeeta ollut lukuunottamatta sitä että kaikkeen sai käyttää keskimääräistä enemmän voimaa. Rattaan puolella ei mitään spiderin ja laakerin välissä, toisella puolella se kartiomainen prikka. Keskiössä pelkkä holkki. Ja on muuten jäykät kammet.

Meinasin tulla kehumaan Odysseyn Twomboltien helppoa asennusta, mutta sitten tajusin että ilmeisesti fiksihommat vaatii 48 spline akselin ja rattaan. Mikä varsinaisesti on syynä siihen ettei normaali yhdellä pultilla lukittava ratas toimi fiksihommissa? Tietysti myös Twomboltien 22mm akseli saattaa olla ongelma (laakerit ei kestä).

^ Se pultti ei -teoriassa- kestä kovin pitkään räädiä fixy-skidailua eli ankaraa eteen/taakse repimistä. Löystyy helposti ja syö ajan kanssa pultin reikää rattaassa.

Juuri näin miten Jussi sanoi.
Ite ajoin vajaan kesän normi bemaksi rattaalla, ennen kuin sai noita isomman kokoisia Treen rattaita.
Kun se rattaan veti kovalla ruuvilukitteella ja tavallisella mutterikantaisella pultilla kunnolla kiinni, niin se pysy kiinni joitain viikkoja. Sit se alko taas nitkuttamaan.

Laitetaas vaikka tänne. Eli pitäis heittää mid-BB kiinni. Vaihtoehdoista paras olisi tietysti asianmukainen laakeriprässi. Toiseksi voisi laakerit heittää muhviin ruuvipenkissä esim. puupalojen avulla tai miksei järeämmällä normivinkallakin kunhan vain saa tasaisen paineen leveille laakereille.

Fact: näitä tamineita ei kuitenkaan valitettavasti ole kymmenen kilometrin säteellä rungon sijainnista. Näin ollen ajattelin räädistellä ja mätkiä laakerit sisään vasaran kanssa.

Mietinkö vielä vai annanko mennä esim. puupalikan tai kumivasaran kanssa?

Meikä hakkaa midit ihan vaan teräsvasaralla. Naputtelet vaan sitä laakerin ulkokehää ns. 4-ristiin, ettei laakeri kiilaudu vinoon. Yleensä midi-laakerit menee vähän syvemmälle keskiömuhviin, joten käytyä lisäksi jotai lyöntityökalua jos et meinaa pelkkää vasaraa uskaltaa käyttää.

Ok, kiitoksia. Mätkin toisen laakerin paikoilleen vasaralla ja laakerinlevyisellä, tasapintaisella työkalulla. Noiden pitäisi kuitenkin siis painua selkeästi keskiömuhvin reunan alapuolelle vai?

Lisäksi askarruttaa se miten saan muhvin sisälle tulevan holkin speissattua toista laakeria vasten oikeanmittaiseksi. Varmaankin akselin ja mahd. toisen kammen avulla onnistuisi, mutta laakerin lyöminen akselia vasten ja lyöntipuolelta akselin ympäriltä ei tunnu hyvältä idealta.

Ja ennen kuin joku viisastelee googlen käytön yms. kanssa, niin valmistajan sivuilta on toki ohjeita katseltu ja muutoinkin ihmetelty asennushommia (muualta) netistä. Lisäksi minusta on paikallaan, että tällekin palstalle kertyy kokemuksia monenlaisten palikoiden asennuksista - tiedä vaikka olisivat seuraaville hyödyksi…

Esim. tässä http://www.youtube.com/watch?v=FBx5MK5OkuU

how to kotitekoisella prässillä.