Bilteman kiekot

Näistä on ollut juttua aiemmin ainakin tuolla ja varmaan murusina muuallakin.


Tällä hetkellä hiukan kiinnostaisi tuo 28" TAKAPYÖRÄ VAIHTEETON. Oiskohan kenelläkään kokemuksia. Eiks noi jalakajarrut ole aika yleisiä sinkuloissa, joten täältä varmasti löytyy tietoa. Ihan kuten etukoreista ja pään mukana kääntyvistä fillareistakin.

Ajattelin laitella tommoseen sen mainitun ihmekiekon.

  1. Ehkä etupäässä [korjaan: takapäässä] se kiinnostava juttu on tuo napa, että onko se joku Shimano tms. vai joku ihan totaalisen kauhea halpatuotantoroipe.

  2. Lienee 120mm?

  3. Mitenkähän pitkä akseli tosa on, että jos se on 120mm (V.A.N.H.A), niin olis kiva, jos olis varaa laittaa vaikka 5mm holkit ja vääntää runkoa loput.

Kävin kattomassa kun hain vaijerinkuoren katkaisuun jotkut kaapelileikkurit, mut oli vähän hoppu niin en jaksanut mennä neuvottelemaan laatikon avaamisesta. Ja muutenkin tuntui, että näin typerää ideaa on parempi jauhaa jossain nettifoorumeilla kuin oikeasti ottaa häränsarvesta kiinni.

Vähän vanha topic mut nostetaan

Itellä ainakin tuo Biltsun takakiekko pelannu sinkulassa ihan mallikkaasti.

mulla on mummomallisessa tunturin popissa ja ihan hyvin on hintaansa nähden pelittänyt

Bilteman takakiekko 28" ilman vaihteita (Tuotenro 270096) vaikuttaa ihan kelpo ostokselta. Tuolla ajanut nyt 1200km.

Tosin omaani ostettuani havaitsin että laakerit kiristetty niin tiukalle että napa oli kuin fiksi.

Eli ennen käyttöä purkakaa, puhdistakaa, rasvatkaa kunnon vaseliinilla ja säätäkää kireys niin että ei ole klappia mutta rullaa nätisti.

Huonosti vaan saatavilla nuita. Itsellä on monta mummista tallissa, ilman takakiekkoa. Ei kiinnosta kauppailla vajaavaisina. Bilteman vanne on ainut järkevän hintainen, jota niihin voi harkita…

En ole jaksanut paneutua asiaan, mutta semmonen kiusallinen vika on että vapaalla takapyörä hiukan heiluu, pitäis laakerit tarkistaa ulos. Täähän aiheuttaa sen, että pyörä muuttaa suuntaa oman mielensä mukaan.

Pitäis jaksaa.

Maanantaipäivän ostovinkki: espoon bilt*massa yksi 28" vaihteeton takakiekko (ainakin kello 12:20)

Myyjä totesi, että Raisioon niitä saadaan lisää aikaisintaan viikolla 32.

Tänään tiedustelin ko mummistakakiekkoa, niin ainakin tänne Oulun kupeeseen niitä tulee viikolla 38. En jaksanu oottaa niin löysinkin toisesta krääsäkaupasta (Kärkkäinen) samanhenkisen Shimanon mummisnapaan kasatun alumiinikehäisen häkkyrän 35 euron hintaan.

Edit: kiekot tuntuu ainakin uutena asiallisen kireiltä ja suorilta

Pari tuollaista on tullut ostettua, HG-tyyppisellä navalla varustettu kiekko toimi jonkun 300-400km ihan hyvin ennenkuin vääntyi, voinee suoristella vielä helposti. Toinen on kierteellä varustetulla navalla, vaihdoin rasvat sisään niin pyörii ihan mainiosti. Yksi ongelma tuossa on, kehä on mutkalla jo suoraan kaupasta haettuna.

Kiinnostais pistää Peugeot Mount Blanciin 88" takaisin vaihteet. Osais joku sanoo minkä levyinen vanne on kierrepakalle tarkoitetussa kiekossa? Onko bilteman valikoimissa mätsäävää etuvannetta tarjolla? Laakerit tarvii ilmeisesti purkaa ja putsata ja kiekko rihdata.

Kiekossa on Alexrims ACE24 -kehä, 24mm leveä. 28" etukiekossa sama kehä. Laakerit on väännetty niin tiukkaan että onnea vaan siihen purkamiseen :slight_smile: Suorat nuo ainakin vielä ovat, tuskin enää pienen puristelun jälkeen.

ostin nuita piilteeman yv-takakiekkoja 2 kpl. Toinen pyöri vallan mainiosti emännän baaripyörässä (helkama pussy), toisen kanssa tuli hiki kun hain alkosta lisää jallua (300 meetriä). Herkistelyn jälkeen toimii tosi kelpoisalla tavalla. Oishan se pitäny testata mutta kun alko oli menossa kiini nii oli kiire saada pyörä valmiiksi. Nykyään haen jallut alta kahden minuutin ovelta-ovelle. En ole katunut päätöstäni hankkia alkopyörääni piilteeman jalkajurrillisen takapyörää.