Bilteman kiekot ja sinkulasetti

Jos ei haittaa että pyörässä on jalkajarru,tuo bilteman perus 28* on aika hyvä.Itelleni laitoin “rotta” pyörään ton edellämainitun nakin ja hyvin on toiminu baari köytössä,sinkuloinnista en tiedä.

Jos pystyy, kannattaa mun mielestä ottaa toi kasettinavallinen. Siihen saa just oikeen ketjulinjan sinkularattaalla ja sopivilla holkeilla. BMX-vapaarattaalla on olosuhteiden armoilla. Sitä paitti tossa on laakerit melkein akselin päissä, kun taas kierteellisessä rataspuolen laakerit on sielä navassa. En tiedä paljonko se käytännössä heikentää rakennelmaa.

Mikä tässä määrää, on takahaarukan leveys. Kierteellinen on kapeempi, 125 vai mitä ja kasetillinen tais olla 135? Jalkajarrullinen on vielä kapeempi.

Mitään kasettivaparin sinkuloinnista tietämättä voisin kompata sen verran että tää on lähinnä takahaarukan leveydestä ja omasta mausta kiinni.

Jos sä ihan jollain vitun urpoilla välityksillä painat menee nii kai semmone pöljempi sinkulakittiratas tommoses kasetis saattaa muljahtaa? En tiiä.

Kiitos vastauksista. Taidan koittaa kasetillisella ja sinkulasetillä. Onko muuten minkälaisia kokemuksia noista seteistä? Esim Pyörähuollosta 28€ tai Hi5Bikesta 22€?

Yläfemman setti näyttä lähes paremmalta. Noissa ei oikeasti ole hirveitä eroja, samanmoisia nuo prikat ja lukkorengas taitaa olla. Hintaa vaan paikallisen tarjonnan ja kysynnän mukaan… Crc:ssä halvin reilut 16e ja vielä micro speed compatible eli muodoiltut prikat :slight_smile: Osta mistä halvimmalla saat ja nappaa vaikka lukkorengas kunnon pakasta.

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=17777

Mitä vittua jätkät, jalkajarrunavan ratas klappaa! Kuinka korjaan ennen kuolemaa teräsmyrskyssä?

pieni merenneito - 10:25, 16.2.2012 » Mitä vittua jätkät, jalkajarrunavan ratas klappaa! Kuinka korjaan ennen kuolemaa teräsmyrskyssä?
Voi olla vain laakeri löystynyt, siis ihan vaan laakeriklappi. Se voi tuntua mummorattaallisessa kiekossa siltä kun ratas muljuis.

Pitänee kiristelli kunhan jaksaa.

Joku tälläiset omistaneena osaa varmaan sanoa mitä tuo kierteellinen takakiekko antaa ketjulinjaksi? - Toisaalta kasetti versiolla ja sinkula kitillä saa kyllä paljon pelivaraa. Nää vois meinaan toimia ihan hyvin mixte projektissa.

Niinkuin tossa aiemmin mainittiin, kasetin etu on se, että vetopuolen laakeri saadaan ulommas. Halvassa kierrepakkanavassa akselin vääntymisen vaara on todellinen.

Kiinnostaa tuo yllä ^^ mainittu ketjulinja, samoin navan leveys. Pystyykö joku vahvistamaan?

biltsun takanavan ketjulinjaa ja O.L.D.:tä on tod helppo säätää prikoilla ja holkeilla sitten että sattuu runkoon kohdalleen. Kehän joutuu sitten keskittämään uusiksi.

Onnistui edellä ^ mainitulla tavalla

Tälläset kasettinavalla odottaa sitä normaalia avausta, löysäystä ja rasvusta. Etu kiekko pyörii jopa kohtuu hyvin, mutta takana onkin sitten aivan eri meininki.

Miten leveitä kumeja näissä bilteman kiekoissa kuuluu käyttää? Yhteensopivuus vanhan maantiepyörän kanssa askarruttaa.

eikös näihin kierteellisiin saisi sorvattua kierteet lukkorenkaalle jos oikein pihiksi äityy?

Tai sit näin:
http://static.lfgss.com/attachments/28319d1280058147-18447_279658572516_731112516_3944613_7725952_n.jpg

pieni merenneito - 17:07, 20.9.2012 » eikös näihin kierteellisiin saisi sorvattua kierteet lukkorenkaalle jos oikein pihiksi äityy?
Jos mää nyt mitään sorvauksesta ymmärrän, niin luulisin että työ on aika kallis, paitti jos halvalla saa.

Kysytäänpäs tätä kautta ennen kuin lähen sotkemaan 15km biltemaan. Ostin eilen tyttökaverin mixteen bilteman jalkajarrukiekon. Kiekkoja oli myymälässä tarjolla laatikoissa ja ilman laatikkoa. Otin ilman laatikkoa, että olis varmasti kromin värinen se napa. Kotona aloin sitten ihmettelemään, että milläs tuo “jarrukampi” olisi tarkoitus laittaa runkoon kiinni? Jokin nippeli? Olisiko se kuulunut tulla kiekon mukana?

Yleensä laitetaan kiinni peltisellä pannalla.